elektrische omafiets

Dit is waarom een elektrische omafiets bij jou past

Elektrische fietsen komen natuurlijk steeds meer in. Je ziet het steeds meer: terwijl jij de longen uit je lijf fietst, word je ingehaald door een groepje mensen op een elektrische fiets. Hoe irritant is dat? Om dit te voorkomen is er natuurlijk maar één optie. Ga zelf op zoek naar een elektrische fiets! 

Een omafiets klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar een omafiets is eigenlijk de modernste elektrische fiets die er is. Elke tiener fietst tegenwoordig op een omafiets. Niet alleen omdat deze er leuk uit zien maar ook omdat ze ontzettend handig zijn. Ben je benieuwd waarom een elektrische omafiets nou zo handig is? Lees dan vooral verder!

Voordelen van een elektrische omafiets 

Heb je geen zin om met het openbaar vervoer te gaan en wil je geld besparen met de benzineprijzen van tegenwoordig? Dan is een elektrische fiets een perfecte optie. Zonder dat je je heel erg inspant kan je gemakkelijk naar je werk of school fietsen. Zo kom je ook niet moe en bezweet aan. 

Maar waarom zou je nou gaan voor een elektrische omafiets en waarom niet voor een normale omafiets? Er zijn genoeg redenen waarom een elektrische omafiets beter is. Met een elektrische fiets kom je natuurlijk veel sneller van A naar B. Naast dat je sneller bent, kost veel minder moeite. Een elektrische fiets is daarom ook perfect voor werk of school. Als je elke dag met een tas vol boeken heen en weer moet fietsen, is het natuurlijk fijn om minder kracht te moeten zetten. Naast dat het handig is voor korte afstanden, kan je er uiteraard ook langere afstanden mee afleggen. 

  • Je bent sneller van A naar B;
  • Het kost minder energie;
  • Je kan spullen vervoeren;
  • Een omafiets ziet er modern uit.

Alles wat je moet weten over een elektrische omafiets

Een elektrische fiets klinkt helemaal perfect, maar hoe werkt het eigenlijk? Hoelang gaat een accu mee? Hoe vaak moet je je fiets opladen? Hoeveel kilometer kan je fietsen en wat als je accu leeg is tijdens het fietsen? We snappen ontzettend goed dat al deze vragen door je hoofd gaan als je van plan bent om een elektrische fiets te kopen. Hieronder leggen we alles uit. 

Hoeveel standen heeft een elektrische fiets?

Een elektrische fiets heeft verschillende standen. Het verschilt per fiets hoeveel standen op de fiets staan. Het werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als een versnelling. Zo heb je bijvoorbeeld stand 1 en dan moet je zelf nog veel mee trappen voordat je echt hard vooruit komt. Maar zo heb je ook hogere standen. 

Hoe hoger de stand, hoe harder de fiets gaat en hoe minder je hoeft te trappen. Naast de verschillende snelheden heb je ook nog de verschillende versnellingen zoals wel die op een normale fiets ook hebben. Zo kan je ook nog bepalen hoe zwaar je trapt. Dan hebben de meeste fietsen ook nog een klein computertje – een display – waarop je kan zien op welke stand je de fiets hebt, hoeveel kilometer je hebt gereden en hoeveel kilometer je nog kan fietsen. 

Hoelang gaat een accu mee?

Het enige nadeel van een elektrische fiets is natuurlijk dat een accu leeg gaat. Maar dit klinkt onhandiger dan het is. Per fiets verschilt het heel erg hoe lang een accu mee kan, maar de meeste elektrische omafietsen kunnen wel 30 tot 60 kilometer afleggen. 

Zodra je een lange afstand hebt gefietst, kan je je fiets gelijk aan de lader doen. Bij de meeste fietsen kan je de accu van de fiets halen. Zo hoef je niet de hele tijd op zoek naar een stopcontact dichtbij je fiets. Een accu kan vaak zes tot zeven jaar mee. Zo kan je dus wel een aantal jaar met je fiets vooruit. 

Hoelang duurt het voordat een accu is opgeladen? 

Ook verschilt het per merk en fiets hoelang het duurt voordat een accu is opgeladen. Zo duurt het bij de ene fiets maar 2 uur, terwijl het bij een andere fiets wel 4 uur duurt. Het ligt er natuurlijk ook aan of je de accu helemaal leeg maakt of dat je elke keer nadat je hebt gefietst hem even aan de lader zet. 

Dit zijn de goedkoopste elektrische omafietsen

Een elektrische omafiets klinkt tot nu toe natuurlijk perfect. Je komt sneller van A naar B en dit terwijl het minder moeite kost. Ben je inmiddels overtuigd en wil je een elektrische omafiets kopen? De meeste prijzen van een elektrische omafiets zitten tussen de 1500,- en 5000,- euro. Maar hieronder vind je de goedkoopste elektrische omafietsen. 

  • Stella heeft omafietsen van hoge kwaliteit en dat voor maar 900,- euro. 
  • Elops biedt meerdere elektrische omafietsen aan. De prijzen verschillen dan ook van 900,- tot 2799,- 
  • Popal is een van de bekendste merken als het gaat om omafietsen. Popal heeft ook elektrische omafietsen vanaf 1899,- euro. 
  • Ook Vogue heeft hele mooie elektrische omafietsen vanaf 1144,- euro.

Conclusie

Ben je op zoek naar een omafiets? Ga dan voor een een elektrische omafiets. Je komt sneller en gemakkelijker van A naar B. Zo hoef je minder vaak de auto te pakken. Dit is natuurlijk veel beter voor het milieu. Daarnaast is een omafiets erg modern.

Veelgestelde vragen

Wat is een omafiets?

Een oma fiets is niet letterlijk een fiets voor oma’s. Sterker nog, een omafiets is vooral populair bij jongeren. Het handige aan een omafiets is dat je er ook een rekje of mandje op kan plaatsen.

Wat is het verschil tussen een normale elektrische fiets en een elektrische omafiets?

Een elektrische omafiets is wat moderner dan een basic elektrische fiets. Verder kan je vaak een mandje of rekje plaatsen op een omafiets. Dit kan handig zijn om spullen te vervoeren. 

Is een helm verplicht op een elektrische omafiets?

Gaat je elektrische fiets harder dan 25 km/uur? Dan is het verplicht om een helm te dragen. Maar bij de meeste elektrisch omafietsen is dit niet het geval. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *