Op zoek naar een goede e-bike fietsendrager? Hier zijn de 5 beste!

Ga je op vakantie of heb je een fietsroute gezien die net iets te ver van huis is om zelf op de e-bike er naartoe te fietsen? Geen zorgen, want gelukkig bestaan er fietsendragers voor e-bikes. Maar met veel verschillende modellen kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Maar gelukkig kun je hier de vijf beste e-bike fietsendragers vinden!

Dit zijn de 5 beste e-bike fietsendragers

Een ‘gewone’ fietsendrager kun je niet zomaar gebruiken voor jouw e-bikes. Hier heb je een speciale fietsendrager voor nodig die e-bikes kan dragen. Hieronder zetten we de vijf beste voor je op een rij.

XLC Azura Xtra LED Fietsendrager

Deze fietsendrager is ideaal en flexibel voor elke auto, want hij kan op elke trekhaak aangesloten worden. Het biedt ruimte voor twee elektrische fietsen van beide maximaal 30 kilo. Deze fietsendrager is kantelbaar, waardoor het je niet al te lastig wordt gemaakt om bij de kofferbak te komen. 

Het model is gecertificeerd, wat handig is omdat je hierdoor zeker weet dat het voldoet aan alle normen die wettelijk gesteld zijn. Deze wettelijke normen zijn gelukkig in het buitenland ook geldig, waardoor je op vakantie kan gaan zonder problemen. Met de 13- en 7-polige aansluiting is het mogelijk de achteruitrijlichten en de mistlichten te gebruiken. En ben je de fietsendrager niet nodig? Geen probleem! Dit XLC-model is makkelijk in te vouwen tot een compact model, waardoor je niet veel ruimte kwijt bent: waar je hem ook opbergt.

Thule EasyFold XT 2 933 Fietsendrager

Het zegt het natuurlijk al in de naam, dit model van de Thule is zeer gemakkelijk in gebruik en is gemakkelijk op te vouwen. Met een laadvermogen van 60 kilo is deze fietsendrager uitermate geschikt voor e-bikes. Hij is zeer makkelijk op je auto te monteren aangezien dit model stabiliseert op de trekhaakkogel. 

Je kunt deze fietsendrager kantelen door een voetpedaal, dit kan zelfs als de fietsen er nog op staan. Heb je de Thule nou opgevouwen, is deze ook makkelijk mee te nemen door handgrepen. Dit model is voorzien van een 13-polige stekker waarvan maar 8 te zien zijn. De pinnen 9/13 kun je gebruiken bij bijvoorbeeld een caravan voor constante stroom. Deze is niet van toepassing voor de fietsendrager.

Hapro Atlas Premium E-bike

Op deze fietsendrager kunnen niet alleen e-bikes, maar ook mountainbikes, stadsfietsen en racefietsen bevestigd worden. Als de fietsendrager is aangesloten op de kogel van de trekhaak, zit dit model zeer stevig. Dit model heeft een enorm goed beveiligingssysteem waardoor diefstal onmogelijk wordt gemaakt. Het kantelsysteem wordt ervaren als zeer gemakkelijk, en je kan dit kantelsysteem zelfs gebruiken met beide fietsen op de fietsendrager. Volgens reviews kan deze fietsendrager makkelijk een langere trip over de grens overleven.

Peruzzo Pure Instinct E-bike carrier

De Peruzzo Pure Instinct is een concurrent voor de grote merken op het gebied van fietsendragers. Dit model heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en is zeer goed bevallen volgens de klanten die hun mening achterlieten. Om deze fietsendrager te monteren moet je hem vastzetten op de trekhaak en moet de 13-polige stekker verbonden zijn met de auto. 

Je kunt twee fietsen kwijt op de Peruzzo, en beide fietsen mogen maximaal 30 kilo wegen. Dat betekent dat zowel normale fietsen als e-bikes vervoerd kunnen worden met deze fietsendrager. Door de snelsluiting op het frame staan de fietsen zo vast als een huis. Gelukkig wordt het – zelfs als die fietsen zo goed vast staan – geen enkel probleem om bij je kofferbak te kunnen, doordat je hem net als de andere modellen kan kantelen. Ook als je de fietsendrager wilt opbergen hoef je je geen zorgen te maken, want door een hele simpele handeling is de Peruzzo makkelijk op te vouwen en op te bergen! 

Fiamma Carry- Bike Lift 77 E-bike

De Fiamma is een van de duurdere merken, maar dit zul je ook snel terug zien in de kwaliteit van het product. Met een draagcapaciteit van 60 kilo is deze fietsendrager niet uniek, maar door de stabiliteit is het ook een zeer betrouwbare fietsendrager.
Door het extra sterke aluminium is het perfect om 60 kilo te kunnen dragen. En net als de rest op deze lijst, is ook deze fietsendrager inklapbaar. Zo ben je niet veel ruimte kwijt in je schuur of garage om dit model op te bergen.

Hier moet je op letten bij kopen van een fietsendrager voor je e-bike

Als je van plan bent een fietsendrager te kopen, is het aan jezelf om te bepalen welke het meest verstandig is om te kopen. Het hangt af van wat je nodig bent en bereid bent om uit te geven. De prijs/kwaliteit verhouding is hierin een belangrijke factor.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste fietsendrager voor elektrische fietsen?

De XLC-Azura 2.0 komt het beste uit de test en wordt gezien als de beste fietsendrager door het gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding.

Welke fietsendrager is het beste voor twee e-bikes?

Wil je een fietsendrager hebben waar twee e-bikes op kunnen is het het beste om te kiezen voor een fietsendrager voor op de trekhaak, die hebben een hoog laadvermogen. Die zouden twee e-bikes qua gewicht makkelijk aankunnen.

Welke fietsendrager voor e-bikes met een middenmotor?

De Easyfold XT 2 933 is enorm sterk belastbaar tot een gewicht van 60 kilo. Dat maakt de fiets geschikt om twee e-bikes te kunnen dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *