5x Beste Hondenfietskarren voor elektrische fietsen

Het is heerlijk om regelmatig een lange fietstocht te maken. Maar wat moet je doen met de hond? Schaf een hondenfietskar aan! Het geeft de mogelijkheid om samen op pad te gaan met de hond en ook is het vaak veiliger dan wanneer je de hond naast de fiets hebt rennen. Er zijn online veel verschillende hondenfietskarren te vinden. Daarom zetten wij de vijf beste karren voor je op een rijtje.

Alles wat je moet weten over een hondenfietskar

Een hondenfietskar is een kar die achteraan de fiets kan worden gekoppeld om honden mee te vervoeren. Het is een handige optie voor wanneer je een langere fietstocht wilt maken met de hond. Vaak kan het dier het niet al te lang volhouden en voor oudere honden is het al helemaal ideaal. Een aantal specificaties om op te letten bij het kopen van een hondenfietskar zijn het draagbare gewicht, de kwaliteit of voor welke fiets hij gemaakt is. Wanneer dit voor elkaar is, kan je genieten van het reizen met je huisdier!

De vijf beste hondenfietskarren voor de elektrische fiets

Hieronder vind je de vijf beste hondenfietskarren voor de elektrische fiets om jouw hond vaker mee op pad te nemen en te verwennen.

Klarfit Husky hondenfietskar (250 liter)

De handige hondenfietskar van Klarfit is ideaal voor de langere uitstapjes. De kar heeft een draagkracht van 45 kilogram en biedt voldoende ruimte voor de hond. In de ruimte zit een antislip bodem, een gordel voor de hond en sluitbare horren voor frisse lucht. Voor het slechte weer kunnen dekzeilen worden vastgemaakt aan de kar zodat er geen water in de ruimte komt. Perfect voor alle seizoenen voor het jaar!

Duramaxx hondenfietskar 

Voor kleine tot middelgrote honden is deze fietskar van Duramaxx dé kar die jij moet hebben! Hij heeft een ruimte van 250 liter en een draagkracht van 40 kilogram. Daarnaast is de fietskar gemakkelijk mee te nemen. De wielen kunnen namelijk verwijderd worden en de aanhanger is op te vouwen. Om de hond zo goed mogelijk op zijn gemak te laten voelen, zit er een antislip bodem. Nog een voordeel is dat de kar goed schoon te maken is, omdat de kar is gemaakt van kunststof. 

Trixie hondenfietskar 

De duurzame hondenfietskar van Trixie is eenvoudig aan te sluiten dankzij het meegeleverde koppelstuk. Zo kun je snel op pad gaan met de hond zonder moeilijkheden. De kar is gemaakt van duurzaam polyester en is hierdoor makkelijk schoon te maken. Ook wordt hij verder bijna niet vies van slecht weer door het extra beschermende gaas die in de kar zit. Als laatste heeft de hond aan de voor- én achterkant een in- of uitgang. Zo is op pad gaan met de hond nog nooit zo fijn geweest!

Topmast hondenfietskar 

Beleef de veiligste uitstapjes met de Topmast hondenfietskar. De bodem van de kar heeft een antislipmat en heeft een lijn waarmee je de hond kunt vastmaken. Ook heeft de kar twee ‘deuren’ zodat je gemakkelijk de hond kunt loslaten aan de kant die jij wilt. Wél is de kar gemaakt voor middelgrote honden. Hij is namelijk 12 kilogram en kan 30 kilogram dragen. 

Klarfit Husky hondenfietskar (282 liter)

Ben je van plan lange tochten te maken met de hond? Dan is dit de hondenfietskar voor jou! Hij heeft namelijk een aerodynamische vorm die het fietsen minder zwaar maakt. De kar biedt een draagkracht van 40 kilogram en is dus geschikt voor klein tot middelgrote honden. Om het zo comfortabel mogelijk te maken voor de hond is de bodem gemaakt van kunststof met een antislipmat erin. Na het gebruiken van de kar, kan hij ingeklapt worden met de veiligheidspin. Die zorgt ervoor dat hij wordt losgekoppeld van de fiets en gemakkelijk kan worden opgevouwen.

Veelgestelde vragen

Is een hondenfietskar veilig?

Ja, een fietskar voor je hond is veilig. Het is in sommige gevallen nog veiliger dan met de hond rennend naast de fiets. Wel moet je er voorzichtig mee zijn en goed opletten in het verkeer. Hiervoor is een eventuele spiegel op het stuur een goede optie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenfietskar?

Bij het kiezen van een kar moet je letten op het gewicht dat hij kan dragen, hoe zwaar de kar zelf is en van welk materiaal hij is gemaakt. Deze punten maken de uitstapjes comfortabeler voor jou en de hond.

Kan een fietskar achter elke fiets?

In principe is een fietskar voor elke fiets, ook elektrisch, te gebruiken. Voordat je ermee gaat fietsen moet je natuurlijk wel even voor de zekerheid kijken of hij goed aansluit.

Gehele lijst met de vijf beste hondenfietskarren

E-bike merk beoordelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *