Het uitstippelen van een fietsroute: waar kun je rekening mee houden?

Ga je binnenkort op fietsvakantie? Of ga je heerlijk een dagje weg met de fiets? Weet je nog niet waar je heen wilt en hoe je een route maakt? Het is zeker leuk om je eigen fietsroute te maken. Lees snel verder en kom erachter hoe jij het beste een fietsroute maakt.

1. Kijk waar je zin hebt

Voordat je een route gaat kiezen, is het natuurlijk erg belangrijk dat je gaat kijken waar jij zelf naartoe wilt gaan en welke bezienswaardigheden jij wilt zien. Als je al bezig bent met het plannen van deze fietstrip dan is het ook handig om dan tegelijk even wat leuke of mooie bezienswaardigheden noteren en opslaan. 

Het is niet alleen belangrijk om te kijken waar je heen wilt en wat je allemaal wilt zien, maar ook kijken wat haalbaar is voor jezelf. Hiermee wordt bedoeld echt kijken hoeveel kilometer jij aan kan en wanneer je je pauzes neemt, want ook die zijn erg belangrijk. 

2. Veiligheid

Naast het naar je zin hebben is het ook erg handig om rekening te houden met je veiligheid. Voordat je je fiets op stapt, wordt het vaak aangeraden om een fietshelm op te doen. Als je je fietsroute gaat plannen kijk dan ook zeker naar plekken waar je veilig naartoe kan gaan met de fiets. Je kan ook op zoek naar bepaalde routes die bestaan uit veilige en goede fietspaden. Door dit vooraf te regelen weet je niet alleen waar je aan toe bent, maar ook dat je met een veilig gevoel op pad gaat. 

Het is natuurlijk een fijner gevoel als je weet dat je langs veilige fietspaden gaat. Naast veilige fietspaden uitzoeken is het ook handig om dus een fietshelm op te doen, maar neem ook een fietsreparatiesetje mee, want op die manier kan je namelijk als nog je band plakken mocht die lek gaan. Het is ook handig om een etuitje mee te nemen met daarin pleisters, paracetamol en andere hulpmiddelen.

3. Neem een kaart mee

Ook als je je route wilt gaan plannen op je telefoon is het handig om een kaart mee te nemen. Je kan al snel een klein kaartje ophalen die je erg makkelijk kan meenemen in je rugtas of in je fietstassen. Er zijn ook specifieke fietskaarten die je voor de fietstrip kan halen. Je kan natuurlijk ook hier je route op gaan plannen, want zo heb je hem makkelijk bij je en kan je goed en overzichtelijk alles bekijken. 

Het hebben van een fietskaart is niet alleen handig om je route op uit te stippelen, maar op die manier kan je toch nog de weg vinden mocht je verdwaald zijn en op een plek komen zonder bereik dan kan je toch weer teug gaan naar de bewoonde wereld. 

4. Ontdek verschillende apps

Je hebt natuurlijk de welbekende apps zoals Google Maps waar jij je route in gaan plannen. Er zijn ook nog genoeg andere apps waar je je route in kan gaan plannen. Het hebben van een routeapp is erg handig, omdat je je telefoon kan vast zetten in een telefoonhouder en dus onderweg als nog kan kijken naar je route.

Ook in de app van de ANWB kun je verschillende routes vinden die je kan gaan volgen. In deze app staan ook vaak handige tips voor op de fiets.

Een telefoonhouder mag je wel op de fiets gebruiken. Dit komt doordat je de telefoon niet in je hand vast hebt.

Mag je een telefoonhouder gebruiken op de fiets?

Zeker, een telefoonhouder, mag je gebruiken op de fiets voor onder andere de route.

 Heb je ook kaarten speciaal voor de fiets?

Ja, je hebt verschillende soorten kaarten en dus ook voor de fiets.

Wat is veilig om te dragen voor op de fiets?

Het wordt vaak aangeraden om een fietshelm te dragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *