Goedkope elektrische fiets kopen

Goedkope elektrische fiets kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope elektrische fiets? Wij geven je suggesties voor een goede kwaliteit betaalbare E-Bike. Ook vertellen we je waar je op moet letten en wat je kunt verwachten van een betaalbare elektrische fiets.

Zo kom je meer te weten over de motor van een e-bike. Een fiets wordt namelijk pas een elektrische fiets, als deze over een elektro motor beschikt. Een belangrijk aandachtspunt als je een goedkope e-bike wilt kopen. Daarnaast wordt duidelijk of het kopen van goedkope e-bikes verstandig is. Nieuwe of gebruikte e-bike kopen? Allemaal afhankelijk van jouw budget. Bekijk onze top 5 met de goedkoopste elektrische fietsen en vergelijk vandaag nog!

Goedkope elektrische fiets kopen verstandig?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je ergens op inlevert in vergelijking met een duurdere elektrische fiets. Best logisch ook. Vaak zijn goedkopere fietsen uitgerust met prima kwaliteit onderdelen maar is het allemaal wat simpeler. Zo zie je vaak V-Brake remmen op een budget model. Hier heb je wat meer onderhoud aan. Je zult regelmatig blokjes moeten vervangen. Ook heb je vaak geen of een hele simpele display. Daarnaast zal alles van iets lichtere kwaliteit zijn om de prijs laag te houden. De banden zijn wat goedkoper, het zadel, de accu etc.

goedkope e-bike kopen

Dit gezegd hebbende kan een goedkope elektrische fiets een prima keuze zijn. Als je er voorzichtig mee bent is dit prima te doen. Als je je fiets zwaar gebruikt kan het een goed idee zijn om wat meer te investeren.

Waarom letten op de motor?

Het allereerste waar je rekening mee moet houden is de motor. De meeste elektrische fietsen zijn voorzien van een voorwiel of midden motor. Een fiets met middenmotor is een stuk duurder dan een fiets met voorwiel motor. Meestal is het verschil bij een vergelijkbare fiets met een andere motor ongeveer 500 euro. Het is dus belangrijk om er rekening mee te houden dat je voor 1000 euro geen fiets met middenmotor zult vinden.

Nieuw of gebruikte E-Bike kopen?

Ons inziens is het altijd beter om een nieuwe fiets te kopen. Gebruikte E-Bikes worden vaak ingeruild omdat ze niet helemaal bevallen. Ook kun je bij gebruikte elektrische fietsen vervelende storingen tegen komen en heb je vaak geen garantie. Als de accu bijvoorbeeld niet goed is en je moet deze vervangen of reviseren ben je zo een paar 100 euro verder.

Als je een nieuwe goedkope elektrische fiets koopt heb je wel altijd minimaal 2 jaar fabrieksgarantie en weet je dus zeker dat je de komende tijd een goede fiets hebt.

Hoeveel budget heb je nodig?

Een goedkope elektrische fiets met voorwiel motor koop je al vanaf zo’n 1000 euro. Een goedkope elektrische fiets met middenmotor is iets duurder. In dat geval kun je rekening houden met zo’n 1800 euro. Voor dit geld heb je dus wel een splinternieuwe elektrische fiets met fabrieksgarantie.

Top 5 goedkope E-Bikes met voorwiel motor

Een E-Bike met voorwiel motor is per definitie het goedkoopste. Als je dus echt een klein budget hebt is dit de beste optie. We hebben een lijstje gemaakt van E-Bikes van ongeveer 1000 euro.

Stella Allegra

Prijs: 999 euro
Versnellingen: Derailleur versnellingen
Accu: 316Wh
Remmen: V Brake voor en rollerbrake achter

Stella Allegra goedkope e bike

De Stella Allegra kost net geen 1000 euro. Een super nette prijs. Wel is deze fiets voorzien van een derailleur systeem. Dit is het allergoedkoopste model van Stella. 

Lees hier meer over Stella
Prijzen Stella

Altec Sapphire 

Prijs: 949 euro
Versnellingen: Naafversnellingen, Nexus 3
Accu: 316Wh
Remmen: V Brakes

Altec Sapphire Elektrische fiets

Deze fiets is online al te vinden vanaf 949 euro. Voor dit geld krijg je een nette fiets met relatief grote accu. Ook heeft de fiets een gesloten kettingkast en 3 Shimano Nexus versnellingen.

Lees hier meer over Altec

Villette 

Prijs: 999 euro
Versnellingen: Derailleur versnellingen
Accu: 374Wh
Remmen: V Brakes

Villette E-Bike goedkoop

Villette fietsen kun je onder andere vinden bij bol.com. Ook zijn deze fietsen wel eens in de aanbieding bij bijvoorbeeld de Albert Heijn.

Lees hier alles over Villette

Btwin Elops

Prijs: 799 euro
Versnellingen: Derailleur versnellingen
Accu: 313Wh
Remmen: V Brakes

Btwin Decathlon goedkope E-Bike

Btwin is het huismerk van de Decathlon. Hier scoor je al een splinternieuwe elektrische fiets voor slechts 799 euro. Dit is dus ook de goedkoopste uit het lijstje. Voor dit geld krijg je een leuk ogende elektrische fiets. Standaard is de fiets voorzien van een 313Wh accu. Dit is niet heel groot. Volgens Decathlon resulteert dit in een actieradius van 20 tot 55 kilometer. 

Lees hier alles over Btwin

Victesse

Prijs: 1099 euro
Versnellingen: Naafversnellingen, Nexus 3
Accu: 340Wh
Remmen: V Brakes

Victesse E-Bike fietsenwinkel

Victesse is het huismerk van fietsenwinkel nl. Deze fietsen zien er erg leuk uit en zijn vanaf zo’n 1099 euro te krijgen. Je kunt deze tegen een meerprijs ook uit laten rusten met een grotere accu. Deze is voor een meerprijs van 300 euro te krijgen met een 750Wh accu. Dan heb je voor ene kleine 1400 euro dus een fiets waar je flinke afstanden mee kunt afleggen. 750Wh is dus ruim 2 keer zo veel als de andere fietsen in dit lijstje.

Lees hier alles over Victesse

Top 5 goedkope E-Bikes met midden motor

Wil je toch liever een elektrische fiets met middenmotor? Dat kan. Je zult wel iets dieper in de buidel moeten tasten. Deze zul je namelijk niet zo snel onder de 1000 euro vinden.

Stella Allegra Easy

Prijs: 1499 euro
Versnellingen: Derailleur versnellingen
Accu: 316Wh
Remmen: V-Brake voor en rollerbrake achter

Stella goedkope elektrische fiets met middenmotor

Deze stond ook al in het lijstje met voorwiel motor fietsen maar er is dus ook een variant van deze fiets met middenmotor. Dit is ook de goedkoopste die we konden vinden. Voor slechts 1499,- kun je al fietsen op deze fiets met Bafang middenmotor.

Lees hier alles over Stella

Victoria 5.5 E-Trekking

Prijs: 1999 euro
Versnellingen: Naafversnelling, Nexus 7
Accu: 300Wh Bosch
Remmen: Hydraulische Magura remmen

Victoria goedkope elektrische fiets met Bosch

Deze fiets is de goedkoopste E-Bike met Bosch middenmotor die we kunnen vinden. Je fietst deze al voor 1999,-. De fiets is volledig afgemonteerd met Bosch onderdelen en Magura remmen. Deze fiets is een klasse apart in vergelijking met de andere fietsen in deze lijst. Hij is ook iets duurder maar kwalitatief ook echt veel beter.

Lees hier alles over Victoria

Btwin Elops

Prijs: 1499 euro
Versnellingen: Naaf versnellingen Nexus 7
Accu: 418Wh
Remmen: Schijfrem voor en V-Brake achter

Btwin Elops goedkope e bike met middenmotor

Ook deze kwamen we al eerder tegen met voorwiel motor. Decathlon heeft deze fiets ook gebouwd met een middenmotor systeem. Samen met de eerder genoemde Stella is dit de goedkoopste fiets in het lijstje. Deze fiets is uitgerust met Shimano Nexus 7 naaf versnellingen en een wat grotere 418Wh accu. Ook is deze voorzien van een schijfrem voor. De fiets ziet er niet al te aantrekkelijk uit maar je krijgt wel veel waar voor je geld.

Lees hier alles over Btwin

Altec Troja

Prijs: 1699,-
Versnellingen: Naaf versnellingen Nexus 7
Accu: 518Wh
Remmen: V-Brake voor en rollerbrake achter

Altec Troja goedkope transportfiets met middenmotor

De Altec Troja is een mooie transportfiets met grote accu. In deze prijsklasse zie je dat er meestal direct op de accu capaciteit bezuinigd word maar dit is bij deze Altec niet het geval. Online vinden we deze fietsen vanaf ongeveer 1600 euro. De adviesprijs ligt wel wat hoger. Vaak betaal je de adviesprijs als je deze bij een winkel wil kopen en de lagere prijs als je hem online besteld. Bij online bestellen moet je er wel rekening mee houden dat je hem zelf nog (deels) in elkaar moet zetten.

Lees hier alles over Altec

Amslod

Prijs: +/- 2000 euro
Versnellingen: Naaf versnellingen Nexus 7
Accu: 600Wh
Remmen: Schijfremmen

Amslod E-bike met middenmotor

Bij Amslod kun je ook terecht voor goedkope elektrische fietsen met middenmotor. Deze kosten rond de 2000 euro. Deze fietsen zijn voorzien van een gesloten kettingkast en schijfremmen. Hier kun je dus ook terecht voor een betaalbare elektrische fiets met middenmotor.

Lees hier alles over Amslod
Prijslijst Amslod

Conclusie: goedkope e-bike kopen, verstandig?

Op zich is het prima om een goedkope elektrische fiets te kopen als je er rekening mee houd dat je ergens op in levert. Je krijgt natuurlijk niet het beste van het beste maar in veel gevallen is dit ook niet belangrijk.

Wel adviseren wij om zeker goedkopere fietsen altijd aan te schaffen bij een fietsenwinkel. De kans op kleine problemen is groter dan bij een A merk dus het is fijn als je ergens naartoe kunt als er iets aan de hand is. Als je een goedkope fiets koopt bij de bouwmarkt, Lidl, Makro of online heb je niet een adres waar ze even je remmen bij kunnen stellen of een ander klein probleem kunnen oplossen. Bij dit soort partijen zul je de gehele fiets dus terug moeten sturen als er iets aan mankeert. Vaak wil de lokale fietsenhandel ook niet aan ”bouwmarkt” fietsen sleutelen.

Het beste is dus om een goedkope fietsenmaker in de buurt op te zoeken voor de aanschaf van je goedkope elektrische fiets.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste goedkoopste elektrische fiets?

Onder de goedkopere e-bike modellen vallen Popal, Pro e-bike, Anyway en B’Twin Elops 500. Hiervan is gelijk ook de B’Twin Elops de allergoedkoopste. Dit betekent natuurlijk niet dat de prestaties van deze elektrische fiets zeer matig zijn. Deze e-bike heeft namelijk een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

Wat is een goede prijs voor een tweedehands fiets?

Voor een elektrische tweedehands fiets betaal je al snel 500 euro. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van het type e-bike, de gunfactor en hoe goed je onderhandelt. Over het algemeen is het verstandig om nooit meer dan 50% van de nieuwwaarde te betalen.

Hoe duur is een 2e hands elektrische fiets?

Gemiddeld liggen de prijzen rond de 500 – 800 euro. Let goed op! Wanneer de accu / motor niet meer werkt, dan kun je flink onderhandelen. Vervolgens kun je alsnog ergens anders een nieuwe accu aanschaffen. Controleer dan altijd of het juiste type / model accu nog steeds wordt geleverd.

1 reactie op “Goedkope elektrische fiets kopen?”

  1. Waar ik op let is de koppel (Nm) van de motor van e-bike, ivm klimmen.
    Nu is de vraag welke koppel heeft de vouwbare E-Bike van FIIDO, de D4S en de D11. De site zelf gaf nou niet direkt antwoord.

    Mvr.groeten

    Tikky Koot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.