e-bike leasen

E-bike leasen: alles wat je moet weten

Een e-bike leasen wordt steeds populairder. Tegenwoordig laten steeds meer mensen de auto staan en pakken in plaats daarvan de fiets. Dat is een goed teken, want hiermee wordt het milieu minder belast én het is ook nog eens gezond voor je. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om overal maar de fiets voor te pakken. Gelukkig kan de elektrische fiets wel een oplossing voor jou bieden, voor zowel particulier als zakelijk. Met zo’n snelle fiets ben je overal binnen no time

Het enige nadeel van een elektrische fiets is het hoge kostenplaatje; tenzij je een elektrische fiets leasen wil. Naast dat je het aankoopbedrag verspreidt, heeft het nog meer voordelen. Hieronder vertellen we je meer over een e-bike leasen.

Zo werkt het leasen van een e-bike

De fiets met de ondersteuning is voor veel mensen de uitvinding van de eeuw. We kunnen wel zeggen dat de e-bike hét vervoersmiddel van deze tijd is. Toch weerhoudt het prijskaartje een boel mensen om daadwerkelijk een e-bike aan te schaffen. De prijzen van zo’n elektrische fiets kunnen namelijk wel oplopen tot 4000 euro.

Dat is een grote uitgave. Gelukkig kun je tegenwoordig heel eenvoudig een e-bike leasen, net zoals men dat ook vaak doet bij een auto. Zo verspreid je het aankoopbedrag per maand.

Zo zijn er een aantal bedrijven waarbij je een elektrische fiets kunt leasen op basis van een leasecontract. De looptijd van dit contract bepaal je vaak zelf. Dat is een prettig idee, want zo weet je precies hoe lang jij kunt profiteren van jouw tweewieler.

Vaak zit er wel een minimum aan van drie jaar. Je betaalt vervolgens maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij. In dit maandbedrag zitten de kosten van de fiets, maar ook eventuele reparatiebeurten, onderhoudsbeurten en verzekeringen – dit kan overigens verschillen per leasemaatschappij. Je hebt dus in de meeste geen omkijken meer naar de fiets. Je hoeft alleen de kosten van het opladen zelf te betalen. 

E-bike leasen zakelijk biedt vele voordelen

E-bike leasen particulier

Het fijne is dat iedereen een e-bike kan leasen. Je kunt de e-bike gebruiken om naar het werk te gaan, maar ook om bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen in huis te halen. Bovendien is een e-bike de perfecte vervanger van de auto en het is ook nog eens stukken beter voor het milieu. En het is ook nog eens heel voordelig. Want zoals we hierboven al hebben benoemd, zit de verzekering, onderhoud en de kosten van de fiets allemaal inbegrepen in de maandelijkse prijs.

E-bike leasen zakelijk

Wanneer je iedere dag veel kilometers aflegt om op jouw werkplek te komen, kan het interessant zijn om een e-bike te leasen. Naast particulier een e-bike leasen kun je namelijk ook zakelijk een e-bike leasen. 

Oké, een afstand van vijftig kilometer is misschien wat overdreven om de vierwieler in te ruilen voor een tweewieler. Maar als de afstand tussen jouw woning en het werk tien, twintig of dertig kilometer is, is een e-bike een interessante optie. Dankzij de ondersteuning van de fiets ben jij zo op jouw werk én het is ook nog eens een goed begin van de dag. Want wist je dat het heel gezond is om tijd in de buitenlucht door te brengen, voordat jouw werkdag start? Een frisse neus halen is nog nooit zo productief geweest. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de milieuvervuiling die jij tegengaat.

Redenen genoeg dus om eens de stalen ros te nemen naar het werk. Steeds meer werkgevers bieden namelijk aan om een e-bike zakelijk te leasen. De werkgever betaalt het bedrag van het leasecontract en in de meeste gevallen wordt dit bedrag (gedeeltelijk) ingehouden op het salaris. Vraag het na bij jouw werkgever en wie weet kun jij binnenkort ook genieten van een elektrische fiets. Zeg maar vaarwel tegen files en hallo tegen de natuur.

Waarom een e-bike leasen? De voor- en nadelen

Voordelen e-bike lease

Een e-bike leasen brengt veel voordelen met zich mee, maar ook een aantal nadelen. Hieronder zetten wij het voor je op een rij.

Voordelen

  • Je betaalt een vast bedrag in de maand, reparatie- en onderhoudsbeurten zitten in het bedrag en de fiets is ook nog eens verzekerd. Dat klinkt aantrekkelijk, en dat is het ook.
  • Dankzij het leasen van een elektrofiets kun jij op een goedkope manier rondsjezen naar iedere bestemming.

Nadelen

Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een leasecontract voor een e-bike afsluit.

  • Je moet namelijk ten eerste weten dat je niet de eigenaar van de e-bike bent. Dat houdt in dat je de e-bike na het leasecontract weer moet inleveren bij de leasemaatschappij, maar vaak kun je de e-bike wel overnemen als jouw contract afloopt. Een leasecontract is dan ook eigenlijk een lening die je aangaat.
  • En een lening betekent dat je in de meeste gevallen wordt getoetst bij het BKR. Dat geldt ook bij het aangaan van een leasecontract van een elektrische fiets. Dat hoeft geen nadeel te zijn, maar het kan wel betekenen dat het leasecontract wellicht niet door kan gaan als je al een negatieve BKR-registratie hebt. 
  • Daarnaast betaal je bijtelling als je zakelijk een e-bike leaset, zoals je wellicht ook gewend bent bij het leasen van een auto. De bijtelling voor een e-bike is 7 procent. Ook heb je natuurlijk geen recht meer op reiskostenvergoeding wanneer je met de fiets naar het werk komt, in plaats van met de auto.

Ook een e-bike leasen: waar wacht je nog op?

We kunnen er niet om heen draaien dat een e-bike leasen veel voordelen heeft. Je hebt niet te maken met het torenhoge aankoopbedrag, en daarnaast zitten de verzekeringskosten én onderhoudskosten er ook bij inbegrepen. Ben jij er al uit of je ook een e-bike wil leasen? Als je vragen hebt over het leasen van een elektrische fiets, laat dan gerust een berichtje achter hieronder.

Veelgestelde vragen

1. Hoe werkt het zakelijk leasen van een e-bike?

De werkgever betaalt de elektrische fiets voor de werknemer. Wel moet je als werknemer zijnde bijtelling betalen van 7 procent. Ook kan de werkgever aan de werknemer een eigen bijdrage vragen. Deze afspraken maak je met de werkgever. Bovendien kun je als werknemer zijnde onbeperkt gebruikmaken van de fiets: ook voor bijvoorbeeld de boodschappen, of om de kinderen op te halen van school.

2. Wat is goedkoper: een e-bike leasen of kopen?

De kosten van een e-bike leasen of kopen zijn afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste is het aanbod wat betreft e-bikes groot, en dus ook de prijsklasse. Je kunt de e-bike zo duur of goedkoop maken zoals jij wil. Wanneer je een e-bike gaat leasen betaal je een vast bedrag voor de fiets, en daarin zit ook de verzekering en onderhoud. Wel is het goed om te weten dat sommige reparaties niet volledig worden vergoed.

3. Hoe werkt het opladen van een e-bike?

Je neemt de accu van de elektrische fiets en deze koppel je met de bijgeleverde lader. De stekker van de lader steek je in het stopcontact. Vervolgens is het afwachten totdat de accu vol is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *