Gebruikte E-Bike kopen

Gebruikte E-Bike kopen

Je denkt na over het kopen van een E-Bike. Het lijkt je heerlijk om altijd wind mee te hebben, maar een nieuwe elektrische fiets is flink kostbaar. Je hebt besloten dat een gebruikte E-Bike een goed alternatief is. Maar is dat eigenlijk wel verstandig?

In dit artikel behandelen we de voor en nadelen van een gebruikte elektrische fiets.

Voordelen gebruikte E-Bike kopen

Een groot voordeel van het kopen van een gebruikte elektrische fiets is natuurlijk dat dit een stuk goedkoper is. Op deze manier kun je laagdrempelig ervaren of een bepaald soort E-Bike iets voor jou is. Mocht je bijvoorbeeld twijfelen over een elektrische fiets met middenmotor, voorwiel motor of achterwiel motor kun je een gebruikte E-Bike kopen om een tijdje te proberen.

Nadelen gebruikte E-Bike kopen

Het grootste nadeel van het kopen van een gebruikte E-Bike is dat je vaak niet weet wat je koopt. Is er goed met de fiets om gegaan? Is de accu capaciteit zoals hij hoort te zijn? En heeft de fiets geen vreemde storingen welke moeilijk op te lossen zijn?

Daarnaast is het onderhoud van E-Bikes op leeftijd vaak een uitdaging. Omdat er tijdens het onderhouden van oudere E-Bikes vreemde storingen kunnen ontstaan wagen veel fietsenmakers zich hier niet meer aan. Wanneer je een elektrische fiets hebt van 10 jaar of ouder kan het al een hele uitdaging zijn om een band te laten vervangen wanneer deze lek is.

Gebruikte E-Bike of goedkope nieuwe?

Een gebruikte E-Bike kost vaak ook al snel een flink bedrag. Je kunt er ook voor kiezen om een goedkope nieuwe elektrische fiets te zoeken. Op een nieuwe fiets heb je een bepaalde periode fabrieksgarantie en kun je dus altijd weer terecht bij de winkel waar je hem gekocht hebt.

Wel is het verstandig om op zoek te gaan naar een betrouwbaar adres. Als je de fiets online besteld of bijvoorbeeld bij een bouwmarkt koopt kan deze garantie afwikkeling nog steeds lastig zijn. Vaak zit er wel een fietsenwinkel met betaalbare e-bikes in de buurt.

Conclusie

Natuurlijk is een gebruikte fiets kopen altijd een optie alleen de extra techniek van een elektrische fiets brengt enige risico’s met zich mee. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een betaalbaar nieuw exemplaar. Vanaf ongeveer 1000 euro zijn er al elektrische fietsen te krijgen met 2 jaar fabrieksgarantie. Je weet dan in ieder geval dat je de komende 2 jaar goed zit. Ons advies is om op zoek te gaan naar een partij die je vertrouwd en daar een betaalbaar nieuw exemplaar uit te zoeken. Als je een tweedehands elektrische fiets koopt voor 500 euro die het na een maand niet meer doet is dit natuurlijk nog steeds enorm zonde. Zeker als je zo’ n fiets op marktplaats koopt heb je geen poot om op te staan. In een winkel heb je vaak 1-3 maanden garantie maar ook dat is vrij snel afgelopen.

Ben je bereid dit risico te nemen? Lees dan nog even onderstaand artikel.

Betaalbare nieuwe E-Bike

Op zoek naar een betaalbare nieuwe elektrische fiets? Lees dan dit artikel eens: Goedkope E-Bike kopen

3 reacties op “Gebruikte E-Bike kopen”

  1. Pingback: Wat kost een speed pedelec? - Kosten high speed E-Bike - E-Bike Bond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *