Ervaringen Gazelle E-Bike

Ervaringen Gazelle e-bike: uitgebreide review

Ervaringen Gazelle E-Bike.
Merk: Gazelle 
Website: Gazelle.nl
Bestaat sinds: 1892
Prijsklasse: 1699,- tot 4199,-
Aantal (E-Bike) modellen: 10-20

Koninklijke Gazelle is met zijn 125 jaar bestaan een gerenomeerd merk in de fietsenwereld. Gazelle produceert jaarlijks zo’n 250.000 fietsen en doet uiteraard ook in de E-Bike wereld goed mee. Op het moment van schrijven heeft Gazelle ongeveer 15 verschillende modellen. Er zijn modellen leverbaar met zowel voorwielmotor als middenmotor.

De afgelopen 125 jaar heeft Gazelle een goede reputatie opgebouwd. Bij Gazelle denken mensen over het algemeen aan stevige fietsen welke een leven lang mee gaan. Maar is dit eigenlijk nog steeds zo?

Welke modellen kent het merk?

Uiteraard verandert alles en zo ook de fietsen. Vroeger was het de bedoeling om een super stevige fiets te maken welke een leven lang mee zou moeten gaan. Gazelle heeft laten zien dat ze dit kunnen met de ouderwetse modellen als onder andere de Gazelle Impala, Trimsport en natuurlijk ouderwetse oma fietsen.

Gazelle ervaringen omafiets
Ouderwetse omafiets van het merk Gazelle

Fietsen worden steeds lichter

Zo ook de fietsen van Gazelle. De stevige onverwoestbare fiets verliest populariteit en moet plaats maken voor lichtere aluminium fietsen met kunststof spatborden en lichte aluminium wielen. Je kunt de meeste nieuwe Gazelle fietsen dus ook niet meer vergelijken met de modellen van vroeger.

Voordelen Gazelle fiets

Gazelle is een enorme fabrikant. Omdat er heel veel elektrische fietsen gebouwd worden zul je weinig last hebben van kinderziektes. De fietsen worden goed getest en hebben zichzelf bewezen nog voordat ze in de winkels terecht komen. Omdat Gazelle een grote producent is met een enorm dealer netwerk kun je altijd terecht bij een Gazelle dealer bij jou in de buurt.

Nadelen Gazelle fiets

Gazelle doet alles altijd net even anders. Op een Gazelle fiets zit altijd een op maat gemaakte kettingkast, een achterlicht welke niet zonder meer vervangen kan worden, een standaard met een aparte bevestiging en met een beetje geluk een enorm prijzige geïntegreerde koplamp. Dit is het resultaat van iets dat ‘’Dealer bescherming’’ heet. Het is de bedoeling dat je voor onderhoud en reparatie naar je plaatselijke Gazelle dealer gaat en hier peperdure onderdelen laat monteren. Een groot nadeel van Gazelle fietsen is dus dat ze een stuk duurder in onderhoud zijn.

Wat maken de reviews duidelijk?

En nu natuurlijk waar het allemaal echt om draait. Wat is de consumenten ervaring met Gazelle E-Bikes? Hieronder worden de reviews, van Facebook, uitgelicht en besproken. Zo krijg je een goed beeld van de ervaringen van anderen met de e-bikes van dit merk. Daarnaast worden ook andere reviews aangehaald en een uiteindelijke score toegekend.

Facebook reviews

Als eerste valt op dat Gazelle reviews op Facebook heeft uitgeschakeld. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar meestal kiest een bedrijf hier voor wanneer er een hoop kritiek is op het bedrijf. Zo lijkt ook het geval bij Gazelle. Wanneer je onder de verschillende Facebook berichten van Gazelle kijkt zie je voornamelijk kritiek op producten van Gazelle. Zo nu en dan komt er reactie op deze kritiek maar het grootste gedeelte wordt niet op gereageerd.

Hieronder een greep uit de reacties op de Gazelle Facebook Pagina

Facebook review
Probleem met het achterwiel, productiefout?
Negatieve berichten worden genegeerd, aparte manier van klachtenafhandeling

Overige reviews

Als je op Ervaringen Gazelle E-Bike zoekt op Google zie je meestal direct review sites naar voren komen. Bij Gazelle is dit niet het geval. Na even zoeken komen we bij Trustpilot en Elektrischefietsen.com. Eigenlijk zijn op beide websites uitsluitend negatieve ervaringen te vinden. Niet al te best voor een koninklijk bedrijf wat al 125 jaar bestaat. De reviews liegen er niet om. Veel gaan over de slechte kwaliteit van verschillende Gazelle fietsen. Ook hier wordt niet op gereageerd door Gazelle zelf. 

Wat is ons advies?

De ervaringen met Gazelle elektrische fietsen zijn over het algemeen matig tot slecht. Uiteraard is het bij 250.000 fietsen onmogelijk om alles goed te doen alleen vraag je je in het geval van Gazelle af waarom er zo weinig goede ervaringen te vinden zijn. Je zou verwachten dat de goede en slechte ervaringen wat meer in balans zouden zijn.

Na ons onderzoek vermoeden wij dat Gazelle niet bezig is met de algemene consumenten ervaring en dus ook geen moeite doet om goede reviews te verzamelen en mensen met minder goede ervaringen te helpen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Gazelle elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Is Gazelle een goed merk?

Het merk Gazelle heeft altijd al tot de beste fietsmerken behoort. Het bedrijf bestaat immers al meer dan 125 jaar en maakt diverse fietsmodellen. Innoveren is daarom ook een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Hierbij wordt er steeds weer ingespeeld op nieuwe trends. Een goed merk is het dan ook zeker als het om fietsen gaat.

Is Gazelle een goede fiets?

Als we kijken naar de elektrische fietsen van dit merk, dan zijn de scores niet verkeerd. In 2019 heeft de Grenoble C7+ HMB namelijk de fietstest van de ANWB gewonnen. Ook de Consumentenbond is lovend over de e-bike van Gazelle. Zo is de CityZen T10 HMB volgens hun de best getest fiets.

Wat is de beste elektrische fiets van Gazelle?

Uit de meest actuele fietstest van 2022, mede mogelijk gemaakt door het AD (Algemeen Dagblad), komt de Gazelle Ultimate als beste uit de bus. In de categorieën woon- en werkverkeer en elektrische sportfietsen, winnen de e-bikes Ultimate C8+ HMB Belt en de Ultimate C380 HMB.

3.3/5 - (20 stemmen)

9 reacties op “Ervaringen Gazelle e-bike: uitgebreide review”

 1. Het is inderdaad erg opvallend dat er weinig tot geen goede reviews te vinden zijn voor Gazelle, dat terwijl uit testen van consumentenbond Gazelle uitstekend uit de bus komt. Wel gek eigenlijk! …

  ik ben nu op zoek naar een elektrische fiets, maar dat zijn er tegenwoordig zoveel in soorten en maten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dan zijn die reviews mijn enige houvast, … en waar ‘rook is, is vuur’ is de algemene perceptie. Hoop toch dat Gazelle iets met die negatieve review doet.

  1. Gazelle kan geen onderdelen leveren.
   Zeer slecht bedrijf en verdiend geen Koninklijke voor de naam meer
   NOOIT geen Gazelle meer

   1. Het probleem met al die traditionele Hollandse bedrijven is dat ze eigendom worden van een investeringmaatschappij !!! Dat betekent maximale winst , schaalvergroting , reorganisatie enzovoort. Het gevolg is dat die ouderwetse degelijkheid en kwaliteit, servicegerichtheid verloren gaat. Als de winst terugloopt wordt het bedrijf gewoon doorverkocht. Naast Gazelle zijn er zo zoveel bedrijven teloor gegaan. Loop maar rond in iedere willekeurige binnenstad. Het is allemaal middelmatig en grijs en vooral leegte !!!. Eindejaars Bonussen voor managers en CEO.s daar is het waar het om draait. Allemaal resultaatgericht voor de korte termijn. OP de lange duur is het niet vol te houden en wordt je afgerekend door de consument..en volgt dus vaak opheffing..

 2. Je wordt als consument eindelijk al bedrogen nog voor je de aankoop doet.
  Vooral de reactie van Gazelle : “wij zijn de verkoper. Service, herstel, garantie verloopt via de verkopende partij” is onrustwekkend. Het vertrouwen niet waard. Ik denk dat er veel fietsenhandelaars zijn die geen Gazelle meer zullen willen verkopen in de toekomst, net omwille van deze politiek door deze fietsenfabrikant. En helaas zijn er heel veel negatieve verhalen over deze electrische fietsen van Gazelle. Een fiets van om en bij de 2500 Euro die eigenlijk zijn geld niet waard is. Voor de prijs van een nieuwe batterij (ca. 800 Euro) heb je eigenlijk al een nieuwe degelijke fiets weliswaar zonder electrische miserie.

 3. Laurent Van Rentergem

  Het is eigenlijk niet waard dat je de moeite doet om te reageren op de service, vertrouwen, garantie… van Gazelle en zelfs de fietsenmaker velo Jean … want wat je ook onderneemt … ze geloven je niet en je blijft in de kou staan! Ik beaam zoals velen: NOOIT nog een Gazelle ebike want ik ben bedrogen voor meer dan drieduizend euro. Ik kocht een ebike Gazelle Chamonix Shimano steps een paar maand terug voor 3.250 euro en er is niet mee te rijden… veel te veel weerstand om comfortabel te rijden en de ondersteuning is dus veel te weinig: bij de test in Gazelle Lier blijkt dit ook zo in het testverslag… maar ze sturen jou wandelen en je kan je plan trekken! Kan zoiets?

  1. Maar is dan de Fabrikant van de Motor niet waar probleem zit !?
   Bosch , Shimano ? Dat heeft dan toch niet direct iets met Gazelle van doen .
   Oké als Fietsfabriek en gebruikende motoren van andere fabrikanten dan moet je het oplossen , Zeker in Garantie periode .

   Ik zit nu zelf te twijfelen ivm aankoop van een Gazelle Ultimate T10 HMB

   Bosch Motoren worden door verschillende fabrikanten gebruikt in hun fietsen .

 4. Een echte Gazelle!
  Hij piept, hij kraakt en trapt regelmatig door, kortom een echte Gazelle (voorheen uit Dieren).
  Wat is dit een slechte fiets geworden en wat een ongelofelijk slechte service (afschuiven op de verkoper) Ik hoop en wens dat er iemand bij het Gazelle management zich achter de oren krabt en doorkrijgt dat het bedrijf alleen nog verkoopt door de naamsbekendheid gestoeld op kwaliteit van voorheen, wat dus betekent dat na verloop van tijd geen enkele Gazelle meer wordt verkocht.
  Gaat u schamen Gazelle!

 5. Pingback: Gebruikte e-bike kopen: tips waar je op kunt letten | Waar moet je op letten? - E-Bike Bond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *