E-Bike verlichting aanzetten

E-Bike verlichting aanzetten

E-Bike verlichting aanzetten

E-Bike verlichting aanzetten. Hoe zet je de verlichting van een elektrische fiets aan? De kans is groot dat de fietsenwinkel dit heeft uitgelegd toen je de fiets kocht. Echter kun je dit natuurlijk ook weer vergeten als je je verlichting niet regelmatig gebruikt. Dus, hoe zet je de lamp aan van je elektrische fiets? Dat gaan we je in dit artikel vertellen.

Vaak gaat de verlichting op een luxere e-bike automatisch aan en uit. Dit is echter niet altijd zo. 

Als dit niet het geval is maar je wel verlichting op de accu hebt zet je deze vaak aan via het display.

Display met verlichting knop

Sommige displays hebben een knop voor de verlichting. Als deze op je fiets zit dien je deze in te drukken. Bij sommige systemen gaat de lamp direct aan. Bij andere systemen druk je de knop voor de verlichting een paar seconden in, vervolgens gaat de verlichting aan.

Display zonder verlichting knop

Heb je een display zonder knop voor de verlichting? Dat wil niet direct zeggen dat je geen verlichting op de accu hebt. Bij heel veel elektrische fietsen zet je namelijk het licht aan door de + knop voor de ondersteuning een paar seconden in te drukken. De knop waarmee je dus normaal je ondersteuning in stelt gebruik je ook voor de verlichting.

LET OP: houd niet het – teken ingedrukt. Als je dit doet schakel je vaak de loop ondersteuning stand in. De motor begint dan dus te draaien.

Niet alle elektrische fietsen hebben verlichting op de accu. Veel goedkopere merken werken met normale batterij verlichting. Dit kan ook het geval zijn met e-bikes die veel door scholieren gebruikt worden. Deze hebben vaak ook geen verlichting op de accu omdat kabels vaak sneuvelen in fietsenstallingen.

Elektrische fiets lamp werkt niet?

Werkt de verlichting van je E-Bike niet? Dan bestaat de kans dat er een kabelbreuk in het draadje zit. Ook kan het zijn dat je lamp het zelf begeven heeft. Het is aan te raden om naar de fietsenmaker te gaan als dit het geval is.

Ben je zelf technisch? Dan kun je meten of er nog spanning op de draden naar de koplamp staat. Als dit het geval is zal de koplamp zelf kapot zijn. Als dit niet het geval is zul je naar de bedrading moeten kijken. Ook kun je controleren of alle contacten nog goed zijn en deze eventueel schoonmaken en inspuiten met contact spray.

Heb je nog vragen over E-Bike verlichting aanzetten? Laat het dan even weten onder dit artikel.

En lees hier andere veelgestelde vragen over elektrische fietsen.

5 reacties op “E-Bike verlichting aanzetten”

 1. Cindy Verstuyft

  Beste,

  Recent een electrische fiets gekocht van het merk Prestige Andes, maar krijg de verlichting niet aan. Net gelezen dat dit via display gaat. Kan u uitleggen welke knop(pen) ik hiervoor dien te gebruiken aangezien de donkere periode er vrij snel aankomt

  Met vriendelijke groeten
  Cindy Verstuyft

 2. Mijn licht gaat niet meer uit onder het fietsen.
  Blijkbaar was het niet waterdicht en zat er kortsluiting in,fiets een week bij de dealer sindsdien gaat mijn licht tijdens het fietsen niet meer uit.
  Het is een nieuwe Sparta-Lane fiets al heel wat kleine ongemakken mee gehad,ik heb hem gekocht in Mei
  Volgens mij is deze fiets op maandag gemaakt.

 3. Pingback: E-Bike in de winter; hier moet je rekening mee houden - E-Bike Bond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *