Elektrische fiets inruilen

Elektrische fiets inruilen: hier moet je op letten

Je bent op zoek naar een nieuwe elektrische fiets en je wil je oude elektrische fiets inruilen. De kans is groot dat je je af vraagt: ‘’Hoeveel inruil krijg ik voor mijn oude elektrische fiets?’’

Het is bijna altijd mogelijk om je oude elektrische fiets in te ruilen. Echter, zul je bij verschillende partijen verschillende inruilvoorstellen krijgen. Maar wat is nou een redelijke prijs en waar moet je op letten bij het inruilen van je oude e-bike?

Afschrijving op een elektrische fiets

Het is niet leuk om te horen, maar helaas wel waar. Je schrijft heel veel af op een elektrische fiets. Wanneer je een nieuwe elektrische fiets koopt en deze na 3 jaar weer gaat verkopen is de waarde enorm afgenomen. Dit komt deels doordat de accu steeds minder wordt en deze vervangen erg duur is. Als je een nieuwe elektrische fiets koopt voor 1500 euro zal deze na een jaar of 3 niet veel meer waard zijn dan 500 euro. 

elektrische fiets inruilen

Inruilen op een nieuwe fiets

Vaak krijg je meer inruil voor je oude fiets dan de daadwerkelijke waarde. Op dit moment levert de verkoper een stukje marge in om ervoor te zorgen dat de verkoop door gaat. Echter zou deze verkoper wellicht ook wel korting kunnen geven op de fiets wanneer je niet inruilt. 

Inruilen bij fietsenwinkels of bijvoorbeeld Stella

Merken als Stella, Amslod en Forza adverteren vaak met enorme inruilkorting. Dit is niet per se omdat ze nou zo graag jouw oude fiets willen hebben, deze verkopen ze immers zelf niet meer door. Ze verdienen dus ook geen geld aan het inruilen van fietsen.

‘’Maar waarom bieden ze dan zulke hoge inruilkortingen aan?’’

Dit is een stukje marketing. Er word vaak een paar 100 euro bij de prijs opgeteld en ditzelfde bedrag geven ze direct terug bij inruil. Omdat deze bedrijven hoge marges hebben kunnen ze ook hogere inruilprijzen bieden. Vaak hangt de inruil van je fiets dus meer af van de marge van de verkoper dan van de waarde van je fiets.

Elektrische fiets inruilen met korting bij Stella

Als je dus inruilprijzen van een lokale fietsenwinkel vergelijkt met de inruilprijzen bij bijvoorbeeld Stella, Forza of Amslod lijkt het alsof de lokale fietsenwinkel maar weinig voor je fiets wil betalen. Maar eigenlijk is de inruil in de prijs verwerkt. Lees in het onderste kopje hoe je hier gebruik van kunt maken.

Fiets zelf verkopen

Je kunt je fiets natuurlijk ook zelf verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook. Op deze manier krijg je over het algemeen net wat meer voor je oude elektrische fiets. Het is wel belangrijk dat de fiets helemaal in orde is als je deze zelf wil verkopen. Je wil natuurlijk niet dat je de fiets verkoopt en mensen achteraf erg ontevreden zijn.

Zo krijg je het meeste voor je oude e-bike

Ben je van plan om een nieuwe fiets te kopen? Je kunt altijd onderhandelen over de prijs van je fiets. Vaak heb je juist een betere onderhandelingspositie als je aangeeft niet te willen inruilen. Bij bijvoorbeeld Stella is er een stuk inruil in de prijs berekend. Dit bedrag krijg je vaak zonder enkele moeite van de verkoper. Als je even onderhandelt over de prijs zul je zien dat je die ‘’800 euro inruilkorting’’ ook gewoon als korting krijgt zonder in te ruilen. 

Dit maakt dat je het best kunt onderhandelen met de fietsenwinkel of andere aanbieder over de prijs zonder inruil. Je oude fiets kun je dan zelf aanbieden via internet. 

Dit is wat meer werk en gedoe, maar zorgt er wel voor dat je de laagst mogelijke prijs betaalt voor jouw nieuwe elektrische fiets.

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij het inruilen van een e-bike?

Houd er rekening mee dat jouw e-bike wel wat minder waard is geworden. Wanneer je deze vervolgens gaat inruilen is het belangrijk om te kijken naar inruilkortingen. Vaak krijg je namelijk een korting op een nieuwe e-bike wanneer je jouw oude ervoor inruilt.

Waarom daalt de waarde van mijn e-bike?

De waarde van jouw e-bike daalt, omdat de accu met de jaren minder sterk wordt.

Hoeveel geld krijg ik terug als ik mijn e-bike inruil?

Dat hangt af van een aantal factoren. Zo hangt het af van het fietsmerk, hoe oud de fiets is en in wat de staat is van de fiets.

4 gedachten over “Elektrische fiets inruilen: hier moet je op letten”

 1. Hele goede avond , u spreekt met Sebas matondo , ik had namelijk vraagje zag dat ik ook bij jullie me e-bike pegasus kan inruilen voor geld waarom zeg ik dat is omdat ik nu namelijk auto heb gekregen van me werk en ik gebruik me eletrice fiets niet zo meer en leek me zonde om te laten liggen en ik wilde het verkopen en zag jullie website en mijn vraag is of ik het bij jullie kan verkopen de fiets is op goede staat alles werkt nog perfect en is nog nieuwe kunne jullie me bellen of mailen zou fijn zijn hopelijk tot snel mijn nummer is 0685415681.

 2. Hallo Christie van Breugel hier.
  ik heb een elektrische fiets Fleur genaamd, waarvan de accu niet meer laad. Ik heb er zelf een nieuwe oplader voor gekocht maar helaas zonder resultaat.
  Nu zit ik financieel erg krap met een laag budget en er is in mijn omgeveving helaas niet een fietsmaker die dit voor een paar euro zou kunnen laten maken helaas.
  Ik heb ook al meerdere malen geprobeerd hem te verkopen op marktplaats maar daar kom ik hem niet kwijt omdat hij defect is.
  Ik ben elke dag afhankelijk van mijn fiets ivm rugklachten en geen ander vervoer.
  Ik zag vandaag deze website en dacht laat ik het eens proberen om hem of te ruilen of te verkopen zodat ik evt een andere aan kan schaffen.
  Ik hoor het graag van je.
  U kunt me het beste bereiken via Whatsapp op nummer: 06-84935341.
  Ik benadruk hier bij dat je me het beste kunt appen of sms’en want onbekende nummers zijn geblokkeerd op mijn telefoon.
  Met vriendelijke groet Christie van Breugel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *