e-bike helm

Dit zijn de beste helmen voor op je e-bike

In Nederland worden vaak geen helmen gedragen tijdens het fietsen terwijl je dit in het buitenland vaak wel ziet. Maar in ons fietsland is dit niet verplicht. Als je fiets harder dan 45 kilometer per uur gaat is dit wel verplicht. Daarnaast wordt er over nagedacht om wel een helmplicht in te stellen voor een elektrische fiets. Het is nou eenmaal wel veel veiliger. Stel dat er iets gebeurt dan ben je wel veilig en zorgt het voor minder schade. 

Vanaf 1 juli 2022 is het wel verplicht om een helm te dragen op een snorfiets. Om deze reden is de kans groot dat het ook nog wel verplicht wordt voor een e- bike. Of het nou verplicht is of niet. Je kan er natuurlijk altijd zelf voor kiezen om een helm te dragen. Maar welke zijn nou echt beschermend als je op een e-bike fietst? Hieronder vind je de top 4 beste en veiligste fietshelmen voor een elektrische fiets.

Lijst met de 4 beste e-bike fietshelmen

Schaam je niet om een fietshelm te dragen, want het is zo belangrijk! Het kan ontzettend veel problemen voorkomen op het moment dat er wel iets mis gaat. Als je voor een fietshelm gaat, is het natuurlijk wel belangrijk dat je een draagt van hoge kwaliteit. Daarom vind je hieronder de top 4 beste fietshelmen.

Pro Sport Lights e-bike helm

Pro Sport Lights heeft veel handige benodigdheden voor tijdens het fietsen.

Zo ook speciale fietshelmen voor tijdens het fietsen op een e-bike. De helm is ontzettend comfortabel en hij voldoet aan de veiligheidsnormen. Daarnaast zit aan zowel de voorkant als de achterkant ledverlichting. Op deze manier ben je ook in het donker of met slecht weer zichtbaar. Er zit zelfs een wit voorlicht en een rood achterlicht op de helm. Deze kan je opladen. De helm zelf is Matt zwart van kleur maar hij ook te verkrijgen in een Matt grijze of Matt groene kleur. Verder is hij 53-60 centimeter en geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

AGU e-bike fietshelm

Ook AGU heeft een ontzettend fijne en handige fietshelm van hoge kwaliteit. De helm kan perfect gebruikt worden bij een elektrische fiets. Bij de helm zit een hele handige klep. Deze klep kan je voorop de helm doen. Dit kan bijvoorbeeld helpen tegen de zon. Daarnaast krijg je geen stof, zand of vliegjes in je ogen. De helm is niet speciaal gemaakt voor een e-bike maar hij is zeker geschikt om hiervoor te gebruiken. De helm houdt niet veel warmte vast waardoor het in de zomer niet te warm is. Daarnaast is hij ook nog licht qua gewicht. Je kan de helm bestellen in de maten S/M en L/XL en hij is geschikt voor mannen en vrouwen.

BBB cycling e-bike helm

De helm van BBB cycling voldoet aan de veiligheidsnorm EN-1078. Daarnaast heeft de helm ontzettend veel voordelen. Zo ventileert de helm ontzettend goed waardoor het in de zomer niet te warm is om een helm te dragen. Daarnaast kan je hem goed vastmaken met de bandjes. Deze banden kan je gemakkelijk verstellen zo kan je precies kijken welke maat bij jouw hoofd past. Hij is ook nog licht gewicht dus hij zit erg comfortabel. De helm heeft een hele beschermende functie en beschermt tot wel 40% beter dan een normale helm.

Polisport e-bike fietshelm

Als je op zoek bent naar een fietshelm voor een elektrische fiets dan is deze helm van Polisport misschien wel wat voor jou. Hij voldoet aan de NTA 8776 en EN1078 veiligheidsnormen. De helm is erg basic maar wel ontzettend veilig, handig en ook nog eens comfortabel. Hij is geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Verder zorgt ook deze helm voor een goede ventilatie waardoor de luchtstroom goed gaat en het dus niet te warm wordt. Aan de voorkant zit een vizier die ervoor zorgt dat de zon niet in je gezicht komt en het zorgt ervoor dat er geen regen in je gezicht komt.

Conclusie

Het is dus eigenlijk niet verplicht om een helm te dragen op een e-bike. Het is wel verplicht op een speed pedelec. Daarom zijn de meest helmen gemaakt voor het gebruik van een speed pedelec. Maar deze helmen zijn ook te gebruiken voor een gewone elektrische fiets. De helmen zijn vrijwel allemaal van licht gewicht met een goede luchtdoorstroming. Daarnaast zijn ze verstelbaar en van hoge kwaliteit. Ze voldoen aan de veiligheidsnormen en zijn perfect voor een elektrische fiets.

De gehele top 4 beste e-bike helmen

Is een fietshelm verplicht op een elektrische fiets?

Tot nu toe is het in Nederland niet verplicht om een helm te dragen op een elektrische fiets. Met uitzondering op de speed pedelec en fietsen die harder gaan dan 45 kilometer per uur.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een fietshelm?

Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de veiligheidsnormen. Denk hierbij aan de NTA 877- en ENG1078-norm. Daarnaast is het handig als hij verstelbaar is zodat je de maat kan aanpassen.

 Wat is mijn maat voor een fietshelm?

Als je een fietshelm koopt moet je er op letten dat hij niet zorgt voor drukpunten. Daarnaast is het belangrijk dat je alles goed hoort zodat je het verkeer nog goed kan horen.

1/5 - (1 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *