hybride elektrische fiets

Hybride elektrische fiets kopen? Uitgebreide review!

We kennen de e-bike natuurlijk allemaal: het lijkt zelfs wel het populairste vervoersmiddel van dit moment. Toch is er nog een andere variant van de e-bike. Dat is namelijk de hybride elektrische fiets, ook wel de sportieve e-bike of de trekkingfiets genoemd. Dit is een e-bike met een sportieve twist, waar je op een comfortabele manier heel wat kilometers kunt afleggen.

Een hybride elektrische fiets is daarom ideaal voor mensen die op de fiets naar hun werk gaan of voor mensen die graag veel in hun vrije tijd willen fietsen. Voor veel mensen is een elektrische hybride fiets daarom een ideale uitvinding. We snappen dan ook dat jij ook graag gezien wil worden op zo’n elektrische fiets. Hieronder vertellen we je alles over de hybride elektrische fiets, welke de beste is en waar je op kunt letten tijdens de aankoop.

sportieve e-bike, trekkingfiets

Wat is een hybride elektrische fiets?

Een hybride elektrische fiets wordt ook wel een elektrische trekkingfiets of een sportieve e-bike genoemd. Zo’n fiets is namelijk speciaal gemaakt voor de sportieve fietsers die heel wat kilometers willen afleggen, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Een hybride e-bike is dan ook vaak erg comfortabel, sterk en tegelijkertijd ook licht van gewicht.

Top 3: Wat is de beste elektrische hybride fiets?

Wanneer je een hybride e-bike wil, wil je natuurlijk het beste van het beste. Wij kunnen jou een handje helpen, want er zijn drie modellen die er met kop en schouders bovenuit steken. Hieronder maken we een top 3.

  • 1. Cube Touring Hybrid Exc 625

Deze hybride elektrische fiets heeft een sportief en strak design. De Cube Touring Hybrid Exc 625 heeft een licht, aluminium frame waardoor je zonder moeite vooruit kunt komen. Bovendien is deze accu erg sterk met 625 Wh.

  • 2. Cube Touring Hybrid ONE 500

Nogmaals een elektrische trekkingfiets van Cube in dit lijstje, maar dit keer het model Touring Hybrid ONE 500. Ook deze fiets heeft net als de vorige een sportief en strak uiterlijk. Bovendien heeft de fiets een aluminium frame. De banden zijn overigens ook erg comfortabel, zodat je plezierige fietsritten tegemoet gaat.

  • 3. Batavus Dinsdag E-go Sport

De Batavus Dinsdag E-go is een sportieve elektrische trekkingfiets. Het is een lichte fiets met een sterke middenmotor. Daarnaast kun je veel plezier beleven met deze fiets, gezien de hoogwaardige kwaliteit.

hybride e-bike

Hybride fietsen dames

Het aanbod wat betreft hybride elektrische fietsen voor dames is groot. Je herkent deze sportieve fietsen dan ook aan de lage instap, zodat je zonder moeite snel weg kunt fietsen op jouw elektrische hybride fiets. Bovendien heb je de keuze uit veel verschillende modellen en merken: kies jij voor een sportieve fiets, of toch liever voor een degelijk model? Een populaire elektrische hybride damesfiets is bijvoorbeeld de Brinckers Le Mans.

Hybride fietsen heren

Ook het aanbod in hybride elektrische fietsen voor heren is groot. Het grote verschil tussen dames- en herenfietsen zit hem in de middenstang. Bij herenfietsen is deze aanwezig, bij vrouwenfietsen niet. Dit omdat vrouwen zonder deze stang makkelijker op de fiets kunnen stappen. Je herkent hybride herenfietsen dan ook met de stang in het midden. Ook hierbij geldt weer dat je uit verschillende modellen en merken kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de Cortina E-Blau MM.

Welke merken elektrische hybride fietsen zijn er?

We verklapten net hierboven al twee elektrische hybride fietsen: namelijk de Brinckers voor dames en de Cortina voor heren. Dat zijn al twee merken die elektrische hybride fietsen aanbieden. Maar hier blijft het niet alleen bij. We zullen nog een aantal populaire merken toelichten die elektrische trekkingfietsen aanbieden.

Riverside

Decathlon kennen we natuurlijk als de sportwinkel, maar ze bieden ook elektrische hybride fietsen aan onder het merk Riverside. Deze hybride fietsen zijn betaalbaar, kwalitatief goed en hebben ook nog eens een sportief uiterlijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Riverside 500 E: deze fiets lijkt net op een mountainbike maar dan met een accu.

Cube

Cube biedt ook ‘gewone’ elektrische fietsen aan, maar ook hybride elektrische fietsen. Deze prijzen liggen dan wellicht iets hoger, maar dan heb je ook wat. Met deze fiets kun je namelijk optimaal genieten van lange fietstochten, dankzij de krachtige motor en comfortabele zit. Zo voldoet ook de Cube Touring Hybrid One 500 aan al deze eigenschappen.

sportieve elektrische fiets

Koga

Ook kun je kiezen voor het merk Koga wanneer je op zoek bent naar een elektrische hybride fiets. Aan het design ligt het niet, want deze zijn vrijwel allemaal supersportief. Daarmee wil je gezien worden! Daarnaast zijn de fietsen ook kwalitatief goed te danken aan een Bosch-motor en een comfortabel zadel. Wellicht is de F3 3.0 wel wat voor jou.

Trek

De hybride e-bikes van Trek lijken op ‘gewone’ sportfietsen. Ze hebben een dun frame waardoor de fietsen erg licht aanvoelen. En dat is prettig, aangezien je er vele kilometers op moet maken. Bovendien is het aanbod enorm: van retro-fietsen zoals de Loft Go! tot motor-look-a-likes zoals de Ghostrider Go!, Trek heeft het. 

Elektrische hybride fiets met riemaandrijving

In jouw zoektocht naar een hybride e-bike kom je gegarandeerd de termen ‘riemaandrijving’ of ‘kettingaandrijving’ tegen. Elektrische trekkingfietsen met een riemaandrijving zijn de populairste van het stel. Een riem is namelijk soepel en heeft weinig onderhoud nodig; je hoeft ‘m immers niet in te smeren zoals bij een ketting. 

De riem is vaak voorzien van carbon, wat bovendien ook nog eens sterk is. Zo’n riem zal minder hard slijten, waardoor je dus des te langer kunt genieten van jouw hybride e-bike. Daarnaast zal je ook minder stevig hoeven te trappen om vooruit te kunnen komen. Een riem heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen, vooral wanneer je veel gebruik wil maken van de fiets.

In deze video van 4 minuten kom je erachter wat de beste hybride e-bikes zijn

Ons advies

Wanneer je op zoek bent naar een hybride e-bike, zijn de mogelijkheden eindeloos. Ons advies is om eerst te achterhalen waarvoor je de fiets wil gaan gebruiken. Is dat voor sportieve doeleinden, of voor woon-werkverkeer? In beide gevallen wil je dat de fiets comfortabel, licht en kwalitatief goed is. Het is daarom ook belangrijk om op die aspecten sowieso te gaan letten. Daarnaast wordt het ook zeker aangeraden om voor een elektrische hybride fiets met een riemaandrijving te kiezen. Deze zijn sterk, flexibel en hebben vrij weinig onderhoud nodig.

Heb jij ervaring met een hybride e-bike? Laat dan hieronder een reactie achter en deel je ervaringen!

Veelgestelde vragen

Wat is een elektrische hybride fiets?

Een elektrische hybride fiets is een sportieve e-bike waarbij er veel kilometers kunnen worden gemaakt bijvoorbeeld op vakantie of voor woon-werkverkeer. Hybride e-bikes zijn vaak licht, comfortabel en kwalitatief erg goed.

Wat is het verschil tussen een hybride en elektrische fiets?

Een elektrische fiets is de ‘standaard’ e-bike zoals we ‘m kennen, om te gebruiken voor in de stad of voor leuke fietsroutes. Een hybride elektrische fiets is een sportieve fiets die voor actievelingen een uitkomst kunnen bieden, bijvoorbeeld voor op vakantie. Deze zijn iets naar voren gebogen zodat je minder last hebt van de wind en dat je comfortabeler kunt zitten.

Waarom kiezen voor een hybride fiets?

Een hybride e-bike heeft veel voordelen. Zo zijn deze erg krachtig en comfortabel. Vooral wanneer je voor sportieve doeleinden een fiets wil gebruiken kan een hybride e-bike de uitkomst bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *