fietsvakantie Amerika visum

Fietsvakantie naar Amerika geboekt? Denk aan een visum

De voorpret kan beginnen, want je hebt een vakantie geboekt naar Amerika! En dat is niet zomaar een vakantie, het is een actieve vakantie waarin je het binnenland gaat ontdekken per fiets. Dat wordt een ervaring die niemand van je kan afpakken. Toch is het belangrijk om het een en ander alvast te regelen. Zo moet je onder andere een visum aanvragen. Hoe dat precies werkt en waar je rekening mee moet houden, vertellen we je hieronder.

Reizen naar Amerika met een ESTA of visum

Wanneer je binnenkort op fietsvakantie gaat naar Amerika, wil je het land natuurlijk wel probleemloos binnenkomen. In dit geval heb je een ESTA nodig. ESTA staat voor ‘electronic system for travel authorization’ en is niets meer dan een digitaal bewijs waarmee je Amerika binnen mag treden. 

Aan de ESTA zitten echter wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo mag je niet langer dan negentig dagen verblijven in Amerika en moet het gaan om een toeristische of zakelijke reis. Ook moet je het retourticket kunnen laten zien. En ben je na 2011 nog in Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Libië, Somalië of Jemen geweest? Dan mag je geen ESTA aanvragen. Voldoe jij niet aan de bovenstaande voorwaarden? In dat geval moet je wél een visum aanvragen voor jouw fietsvakantie.

Zo vraag je de ESTA aan

Mag jij gewoon een ESTA aanvragen? Dan is het belangrijk om dat op tijd te regelen. Het kan namelijk drie dagen duren voordat jouw ESTA is goedgekeurd. Gelukkig neemt het aanvragen van de ESTA niet te veel tijd in beslag en is het aanvragen zo gepiept. De vraag ‘kun je online een ESTA aanvragen?’ spookt waarschijnlijk al meteen door je hoofd. En ja, dat is mogelijk. 

Je hoeft alleen maar een online vragenformulier in te vullen, met onder andere jouw persoonsgegevens en de datum van aankomst. Ook moet je nog een aantal vragen beantwoorden over jouw achtergrond. Heb je alles ingevuld en gecontroleerd? Dan kun je de ESTA betalen met onder andere iDEAL of PayPal. De kosten van de ESTA zijn 44,95 euro. 

Ook dit is handig om te weten over de ESTA

Na ongeveer drie dagen wordt de ESTA goedgekeurd en gekoppeld aan jouw paspoort. Vertrek je eerder binnen die drie dagen naar Amerika? Dan kun je een ESTA met spoed aanvragen. Je moet hiervoor wel een toeslag betalen, maar vaak krijg je de ESTA al binnen een uur. 

Bovendien is de ESTA twee jaar geldig. Dat betekent dat je in deze periode gewoon Amerika mag binnen reizen zonder nog een extra ESTA aan hoeft te vragen. Dit geldt wel voor reizen met een maximale verblijfsduur van 3 maanden. Tijdens jouw fietsvakantie kun je met jouw ESTA ook de oversteek maken naar Mexico, Canada of een eiland in het Caribisch gebied, zolang het maar binnen die 90 dagen blijft. 

Houd ook hiermee rekening tijdens jouw fietsvakantie in Amerika

Het visum voor Amerika is geregeld: check! Naast het visum zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden tijdens jouw fietsvakantie.

  • Neem je je eigen fiets mee, of huur je daar een fiets? In het eerste geval is het belangrijk om de regels omtrent het meenemen van de fiets na te vragen bij de vliegtuigmaatschappij.
  • Stippel van tevoren leuke fietsroutes uit. Let daarbij op wegen die prima te bereiken zijn met jouw tweewieler.
  • Vul jouw koffer met geschikte fietskleding. Houd ook rekening met het weer: check daarom altijd van tevoren de weersverwachtingen en neem op basis hiervan geschikte kleding mee. Denk ook aan een fietshelm, een veiligheidshesje en wellicht is een navigatiesysteem voor op de fiets ook geen overbodige luxe.
  • Een reisverzekering is een pré, helemaal wanneer je het land gaat ontdekken op de fiets. Mocht je wat overkomen, dan ben je hiervoor verzekerd. Let er wel op dat je kiest voor werelddekking. Fijne vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *