Op fietsvakantie in Nederland: tips

Ben je toe aan een actieve vakantie, maar wil je niet het land uit? Dan is een fietsvakantie precies wat je zoekt! Er zijn genoeg opties om naartoe te gaan. Zo kan je heerlijk fietsen over de duinen, of door de bossen in Limburg. Met deze tips weet je hopelijk wat je moet doen qua voorbereiding voor je volgende fietsvakantie.

1. Goede fiets

Het klinkt misschien heel logisch, maar het hebben van een goede fiets is wel van belang. Het hoeft niet het nieuwste van het nieuwste te zijn, maar wel goed genoeg dat die een fietsvakantie kan overleven. Het wordt wel aangeraden dat je goede banden hebt, waterdichte fietstassen en goede remmen. Als je echt een goede en dure vakantiefiets wil hebben dan is het handig om daarvoor advies te vragen.

2. Plan je route

Het uitstippelen van een goede route is altijd handig als je op vakantie gaat en dus ook voor een fietsvakantie. Je gaat toch met een rustiger gevoel op de fiets als je weet waar je uiteindelijk terechtkomt. Zijn er nou specifieke plekken waar je nog heen wilt? Zorg er dan voor dat je die meeneemt in je planning. Er zijn genoeg apps waar je goede en leuke fietsroutes kan vinden. Vaak kan je in deze apps ook kijken naar een camping of een hotel die in de buurt zit, zodat je daar kan overnachten. Als je toch kijkt naar een fietsroute kijk dan ook waar je het veiligste kan fietsen, want ook dat is van belang tijdens je fietsvakantie. 

3. Goede telefoonhouder

Je mag natuurlijk niet meer appen op de fiets, maar je mag wel je telefoon gebruiken als je hem in een telefoonhouder zet. Dit is handig, zodat je je telefoon beschermt voor het geval dat die er af kan vallen, ook is het handig voor je navigatie, op die manier kun je nog precies kijken waar je allemaal heen moet. Zo kun je dus nog precies de route volgen die je vooraf hebt uitgestippeld. Hierdoor voorkom je ook een boete en dat is natuurlijk helemaal fijn.

4. Fietshersteller

Het is natuurlijk altijd handig mocht er iets gebeuren met je fiets dat je bepaalde gereedschappen mee hebt, zodat je de fiets weer kan maken. Denk bijvoorbeeld eraan om een banden-reparatieset mee te nemen mocht je band lek gaan. Het is natuurlijk ook handig om een rol ducttape mee te hebben en tiewraps. 

Ben je dus van plan om een flinke fietsvakantie te doen en ga je naar avontuurlijke gebieden dan, wordt het altijd aangeraden om een setje mee te nemen. Mocht er wat gebeuren en je staat ergens afgelegen dan heb je tenminste altijd wat mee.

5. Eten en drinken

Het volgende is misschien best wel logisch, maar wel handig om even te benoemen. Dat is eten en drinken meenemen voor onderweg. Stel je bent al een hele tijd onderweg en je hebt zin om even een andere smaak in je mond te hebben, dan is het wel fijn dat je niet elke keer naar een café hoeft of naar een restaurant. Op die manier kan je even je rugzak erbij pakken en daar een lekker broodje uitpakken of even wat frisdrank. 

En ondertussen kun je misschien een mooi gebied opzoeken en daar even een pauze in te lasten en dus te gaan eten en wat drinken te nemen. Zo kom je toch even toe aan pauze, want ook pauzes inlasten is erg handig is om te doen.

6. Outfit

Het is ook erg belangrijk om een goede, comfortabele en makkelijke outfit aan te hebben tijdens het fietsen. Op die manier kan het fietsen toch een stuk fijner worden en dat alleen al door een fijne outfit. Ook wordt het aangeraden om een fietshelm op te doen tijdens de vakantie. Het is extra veilig als deze helm ook nog eens felgekleurd is, zo val je goed op voor je tegenliggers. 

Verder wordt het aangeraden om een fietsbroek te halen, fietshandschoenen en losse arm- en beenstukken zijn erg handig. Bescherm ook zeker je voeten door goede schoenen te halen, ook al is het heel warm, wordt het niet aangeraden om slippers aan te doen. 

Waar kan ik een fietsroute inplannen?

Er zijn verschillende apps waar je je fietsroute kan uitzoeken of zelf plannen. Vaak komt het voor dat je in deze apps ook een camping of hotel in de buurt kan zoeken.

Moet ik een nieuwe fiets kopen voor een fietsvakantie?

Nee, je bent er niet van verplicht om een nieuwe fiets te halen. Het is wel handig om een goede fiets te halen.

Zijn er kledingvoorschriften voor een fietsvakantie?

Op een bepaalde manier zijn er wel kledingvoorschriften. Zo wordt het namelijk zeker aanbevolen om een fietsbroek te halen, een felle fietshelm, zo val je op voor tegenliggers, fietshandschoenen, losse arm- en beenstukken en goede schoenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *