Bafang elektrische fietsen

E-Bike systemen: Bafang

E-Bike systemen: Bafang

Bafang, een chinees merk. Chinese producten worden niet altijd geassocieerd met kwaliteit. Zeker in een tijd van Ali Express en Wish krijgt men steeds minder met ‘’Made in China’’ producten.

Maar wat is Bafang nou precies? En is een Bafang systeen voor je elektrische fiets een goede keuze? Is een Bafang motor goed?

Wat is Bafang?

Bafang is een producent van motoren voor elektrische fietsen. Al jaren lang domineert Bafang op het gebied van voorwiel motoren. Of je nou een dure Gazelle of een goedkope bouwmarkt fiets koopt, bijna alle merken maken gebruik van Bafang. 

En niet zonder reden. De Bafang voorwiel motor is erg sterk en word als erg prettig ervaren. Daarnaast is het aardig storingsvrij omdat er zoveel gebruik van gemaakt word. 

Ook maakt het merk ombouwsets voor je bestaande fiets. Zo kun je een normale fiets ombouwen tot elektrische fiets met voorwiel motor of zelfs een midden motor.

Ze maken systemen voor stadsfietsen, mountainbikes, bakfietsen etc. Meer informatie over alle producten vind je op de (engelstalige) officiële website.

Voorwiel motor

Zoals hierboven al kort beschreven, 9 van de 10 fietsen met voorwiel motor zijn uitgerust met dit systeem. Volkomen terecht als je het ons vraagt. Het is een degelijk systeem met weinig storingen en veel power. Ook is het prijs technisch een interessant systeem. De prijs kwaliteit verhouding is uitstekend. 

Middenmotor

De meeste fietsen onder de 2500 euro hebben een Bafang midden motor. Deze is erg krachtig en voelt heel erg natuurlijk aan. Deze middenmotor is een stuk sterker dan die van Bosch. Ook is de prijs kwaliteit verhouding heel erg goed. Een Bosch systeem is uiteraard ook erg goed maar ook heel veel duurder.

De middenmotor ondersteunt op een hele natuurlijke manier. Dit voelt erg prettig tijdens het fietsen. Ook kun je ervoor kiezen om heel veel ondersteuning te krijgen. De Bafang middenmotor levert een koppel van maar liefst 80 NM. Dit is veel meer dan systemen van bijvoorbeeld Bosch of Yamaha.

Ombouw sets

De ombouw sets zijn ook een absolute aanrader. Als je een beetje handig bent kun je je eigen fiets zelf ombouwen tot elektrische fiets. Als je al in het bezit bent van een goede fiets kun je relatief goedkoop elektrisch rijden. Een ombouwset kost je vaak tussen de 400 en 700 euro. Dit is uiteraard een hoop geld maar je hebt dan ook een erg goed systeem en een nieuwe elektrische fiets is over het algemeen een stuk duurder.

Conclusie

Een Bafang systeem is een uitstekende keuze. Het is vrijwel storingsvrij, zowel de midden motor als de voorwiel motor zijn enorm krachtig en de prijs kwaliteit verhouding is uitstekend. Het systeem kan zich absoluut meten aan bijvoorbeeld Bosch. De motor is krachtiger en goedkoper. Je kunt dus met een gerust hart een elektrische fiets met Bafang kopen.

Uiteraard is het merk van het aandrijfsysteem niet het enige waar je op moet letten tijdens het kopen van een elektrische fiets. Wil je meer weten over elektrische fietsen? Misschien zijn deze artikelen iets voor jou:

Ervaringen E-Bike merken

Voorwiel motor vs Midden motor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *