E-Bike systemen: Bosch

E-Bike Systemen: Bosch

E-Bike systemen: Bosch

Wat is Bosch?

Iedereen zal Bosch wel kennen. Dit is een producent van gereedschap, huishoudelijke apparaten en dus ook van motoren voor elektrische fietsen. Het is een merk dat top kwaliteit producten maakt. Dit proberen ze uiteraard ook door te zetten in de E-Bike motoren.

Deze fabrikant maakt een compleet systeem inclusief accu, controller en display. Alle componenten werken perfect samen en alles is van hoge kwaliteit.

Heel veel merken maken al gebruik van dit middenmotor systeem.

Victoria Elektrische fiets met middenmotor

Prijs

Het bedrijf maakt enkel midden motoren. Dit lijkt de komende tijd ook de standaard te worden dus dat is een goede keuze geweest. Wel is een middenmotor systeem sowieso al duur. En Bosch is ook nog een stuk duurder dan tegenhanger en grootste concurrent Bafang.

Een fiets met Bosch middenmotor begint vaak rond de 2500 euro. Hieronder word er vooral gebruik gemaakt van Bafang of andere systemen.

Meer weten over de voordelen, nadelen en verschillen van voorwiel of midden motoren? Dat lees je hier: Voorwiel motor vs Midden motor

Middenmotor

Bosch maakt verschillende soorten midden motoren. Op dit moment worden de volgende systemen geleverd:

  • Active Line (40 Nm)
  • Active Line Plus (50Nm)
  • Cargo Line (75Nm)
  • Performance Line (63Nm)
  • Perfomance Line CX (75Nm)

Alle systemen hebben eigen voordelen en een andere prijs. Ook variëren de motoren qua vermogen. Zo levert de Active Line motor een koppel van 40Nm en de Performance Line CX een koppel van 75Nm. Ook is er een speciale Cargo Line voor bakfietsen en dergelijke, ook deze motoren leveren een koppel van 75Nm.

Dit zijn prima prestaties maar nog steeds iets minder dan tegenhanger Bafang. Bosch is wel weer een stuk stiller en voelt wat soepeler aan.

Wil je meer weten over de technische specificaties en verschillen van de alle systemen? Op de website word alles uitgebreid toegelicht.

Conclusie 

Bosch is een hartstikke goed systeem. Zeker omdat alles perfect op elkaar afgestemd is is het bijna perfect. Doordat er verschillende series gemaakt zijn is er een Bosch motor voor ieder type fiets.

Bosch is niet goedkoop maar wel erg goed. Of het echt beter is dan Bafang systemen weet ik niet maar het ziet er in ieder geval een stuk gelikter uit. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *