elektrische fatbike

Elektrische fatbike: alle voordelen

Een elektrische fatbike komt niet zo vaak voor in Nederland. Een fatbike is eigenlijk een soort mountainbike maar dan met een stuk meer comfort. Een fatbike is ideaal om te gebruiken en een elektrische fatbike nog een stuk meer. Met een klein beetje meer ondersteuning kun je gemakkelijk door de bossen heen en kun je genieten van de mooiste fietstochten. Hieronder lees je nog een heleboel meer voordelen van een elektrische fatbike. 

Wat is een fatbike precies?

Een fatbike is een fiets waarmee je heel makkelijk over elk terrein kan fietsen. Je kunt gemakkelijk door bossen, sneeuw of zand fietsen. Een fatbike is heel gemakkelijk te herkennen aan de grote banden waarmee je dus over alle soorten terreinen kan fietsen. Over het algemeen is de bandenspanning van een fatbike erg laag, dit is zodat de fatbike laag bij de ondergrond ligt waardoor het dus een stuk makkelijker fietsen wordt. 

Verder kunnen de banden dus erg goed tegen een zachte ondergrond zoals zand, sneeuw en kan hij zelfs door moerassen. Doordat de banden van een fatbike een stuk breder zijn, zijn de velgen ook een stuk groter dan bijvoorbeeld een mountainbike. De hele fiets is erop ingesteld dat het goed kan fietsen met lage druk. Hierdoor lijkt het zelfs alsof je zweeft op de fiets, een superleuk gevoel waardoor je het steeds vaker wilt gaan doen.

Elektrische fatbike ideaal voor beginners

Een elektrische fatbike is ideaal voor beginners, dit komt door de brede banden waardoor je een stuk stabieler bent op zachte terreinen. Ook zijn de obstakels waar je overheen moet met een elektrische fatbike een stuk fijner en een stuk minder eng dan wanneer je met een mountainbike gaat fietsen. 

Het enige dat je moet doen is vertrouwen hebben in jezelf en in je fiets. Hierdoor wordt het namelijk voor jezelf een stuk gemakkelijker om te fietsen. Wanneer je bijvoorbeeld net begint met fietsen is het erg handig om een fatbike aan te schaffen voor de ervaring en voor het comfort. 

De banden van een elektrische fatbike

Aangezien de elektrische fatbike ideaal is voor beginners, komt dat vooral door de banden van de fatbike. Dit komt doordat de banden erg breed zijn waardoor je elk obstakel makkelijk kan passeren. Door de brede banden en de lage bandenspanning blijf je laag bij de grond waardoor je het gevoel kunt hebben dat je over de obstakels zweeft. 

Verder hebben de banden erg goede grip en kun je dus ook niet gemakkelijk onderuit vallen. Dit komt doordat de banden erg dik zijn waardoor je een groot raakoppervlak hebt met de ondergrond.

Waarom een elektrische fatbike?

Er zijn allerlei verschillende soorten en maten fatbikes, zo heb je fatbikes voor kinderen maar heb je ook elektrische fatbikes. Door een elektrische fatbike heb je net een beetje meer ondersteuning tijdens je fietsroute en kun je alles gemakkelijker volhouden. 

Verder zorgt een elektrische fatbike ook weinig voor problemen, je bent namelijk snel en je kunt langer door dan op een gewone fatbike. Door dat beetje meer ondersteuning wordt het namelijk voor jou een stuk makkelijker om te fietsen. Je bent minder snel moe en je kunt nog steeds genieten van mooie fietsroutes. 

Verder heb je geen rijbewijs om op een elektrische fatbike te mogen rijden. Ook een helm is voor een elektrische fatbike niet verplicht, dit zijn allemaal voordelen aan een elektrische fatbike. 

Verder is het wel belangrijk om je fatbike aan de lader te zetten elke keer nadat je hebt gefietst. Zo is je batterij zeker weten vol en kun je de volgende keer weer genieten van een nieuwe route.

Als laatste is het belangrijk bij het aanschaffen van een elektrische fatbike om goed op te letten op de banden. Je wilt namelijk een goede kwaliteit fatbike hebben en daarvoor is het verstandig om eerst goed te kijken naar verschillende fatbikes. Als je uiteindelijk een fatbike gekozen hebt kun je genieten van veel leuke fietsavonturen.

Ons advies

Kortom zijn er veel verschillende voordelen te benoemen om toch te kiezen voor een elektrische fatbike. Het is namelijk een stuk comfortabeler en een stuk gemakkelijker dan een mountainbike. Verder is een elektrische fatbike goed voor de gezondheid en kun je lange ritten maken met de fatbike. Ook voor beginners is het zeker een aanrader om te kiezen voor een elektrische fatbike.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag je op een fatbike?

Je moet minimaal zestien jaar zijn om op een fatbike te mogen. Vanaf twaalfjarige leeftijd mag je op een elektrische fatbike.

Moet je een rijbewijs hebben om op een fatbike te mogen rijden?

Wanneer je op een gewone fatbike wilt gaan rijden moet je een rijbewijs hebben. Het is belangrijk dat je sowieso je brommer rijbewijs hebt. Anders mag je namelijk niet rijden op een fatbike.

Hoe hard gaat een elektrische fatbike?

Een elektrische fatbike kan een maximale snelheid aantikken van maar liefst 25 kilometer per uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *