E-Bike zadel, Belangrijk?

E-Bike zadel, Belangrijk?

E-Bike zadel, belangrijk?

Op een elektrische fiets zit vaak een ander zadel dan op een gewone fiets. Maar wat is het nut hier eigenlijk van? En moet je per se weer een E-Bike zadel monteren?

Wat is een E-Bike zadel?

Op een elektrische fiets zit vaak een steviger zadel. Aan de achterkant heeft dit zadel een handgreep. Dit is handig wanneer je je fiets bijvoorbeeld in een krap fietsenhok moet parkeren. Je kunt de handgreep vast pakken en zo de achterkant van je fiets optillen.

E-Bike zadel handgreep

Omdat een elektrische fiets beduidend zwaarder is dan een normale fiets heb je hier dus ook een extra sterk zadel voor nodig. Een normaal zadel zou je zomaar kapot trekken. Zeker als er ook nog een accu in de bagagedrager zit of wellicht zelfs een achterwiel motor.

Andere verschillen

Op verschillende websites vind je verhalen over dat een E-Bike zadel comfortabeler zou zijn. Dit is niet het geval. Uiteraard zit er veel verschil tussen verschillende fietszadels maar de titel ‘’E-Bike’’ maakt een zadel niet per definitie comfortabeler. Een E-Bike zadel van 10 euro zal vast minder comfortabel zijn dan een groot normaal zadel voor 50 euro.

Verder zijn er dus ook niet echt verschillen tussen E-Bike en normale zadels.

Is een speciaal zadel echt nodig?

Je kunt natuurlijk ook een gewoon zadel monteren op je elektrische fiets. Het enige echte verschil is dat een E-Bike zadel sterker is en het deze handige handgreep heeft. Vind je dit zelf niet zo belangrijk? Je kunt dan gerust een normaal zadel monteren.

Wat kost een E-Bike zadel?

Een E-Bike zadel is vaak niet veel duurder of goedkoper dan een normaal goed zadel. Het is dus niet zo dat je hier ineens een tientje meer voor moet betalen. Hieronder zie je een voorbeeld van een E-Bike zadel voor nog geen 20 euro. Dit kost een normaal zadel van goede kwaliteit ook al gauw.

Luxe elektrische fiets zadel zwart

Luxe elektrishe fiets zadel bruin

Persoonlijke voorkeur

Een zadel is iets enorm persoonlijks. Sommige mensen zijn helemaal weg van keiharde leren Brooks zadels. Andere mensen willen juist een zo groot en zacht mogelijk zadel. Daarom is het belangrijk om te bedenken wat voor jou belangrijk is. Heb je een zadel dat goed bevalt? Je kunt dan op zoek gaan naar iets met een vergelijkbare vorm.

Alles went

Overdrijf het niet. Heeft een zadel net een andere vorm? Waarschijnlijk ben je hier binnen een week aan gewend. Je hoeft dus niet kosten wat het kost een precies hetzelfde zadel te zoeken. Wel kun je natuurlijk kijken naar het type zadel.

Wist je dat je ook speciale E-Bike banden hebt? Of deze echt nodig zijn lees je hier:

Speciale band voor je elektrische fiets, belangrijk?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *