Ervaringen Avalon E-Bike

Ervaringen Avalon E-Bike

Ervaringen Avalon E-Bike
Merk: Avalon
Website: avalon-fietsen.nl
Actief sinds: 2004
Prijsklasse: 1299,- t/m 1899,-
Aantal (E-Bike) modellen: 3

Avalon is een Nederlands merk dat al flink wat jaren fietsen bouwt. De fietsen worden in een fabriek in Alkmaar geassembleerd. Het assortiment bestaat uit een flink aantal modellen stadsfietsen. Het bedrijf bouwt naar eigen zeggen degelijke en mooie fietsen tegen een erg scherpe prijs.

Prijzen Avalon E-Bike

De prijzen van Avalon elektrische fietsen beginnen bij 1299 euro. Hiervoor koop je een super degelijke transportfiets. Deze fiets is voorzien van een Bafang voorwiel motor, CST banden, 3 versnellingen, een voordrager etc. Dit is een erg complete fiets voor een redelijke prijs.

Verder is er ook nog een iets duurdere stadsfiets te krijgen welke voorzien is van onder andere 8 versnellingen en een geveerde voorvork. 

De duurste Avalon E-Bike is een fiets met middenmotor. Deze is erg luxe, degelijk en draagt een prijskaartje van 1899 euro. Dit is vrij gemiddeld voor een fiets met Bafang middenmotor.

Voordelen Avalon fiets

Avalon fietsen zijn scherp geprijsd. Je krijgt een erg degelijke fiets. Heel veel merken leveren wel transportfietsen voor 1299,- alleen dit is meestal een flink uitgeklede fiets. Het instap model van Avalon is erg stevig, voorzien van een leuk display, Bafang motor, CST banden en meer. 

Daarnaast zien de fietsen er ook erg leuk uit.

Avalon Transportfiets E-Cargo voor 1299,-

Nadelen Avalon fiets

Avalon heeft maar 3 modellen. Dit is niet erg veel. Zit er niet tussen wat je zoekt? Dan heb je vooralsnog pech gehad. Ook is er bijvoorbeeld geen herenfiets in het assortiment te vinden.

Avalon fietsen zijn niet heel erg innovatief. Je zult niet zo snel een hip nieuw systeem ontdekken. Dit is enerzijds een nadeel voor een gadget freak maar anderzijds ook een heel groot voordeel. De fietsen hebben degelijke onderdelen welke zichzelf  bewezen hebben. Dit zorgt ervoor dat je er vanuit kunt gaan dat de fiets storing vrij is. Als je je fiets elke dag nodig hebt is het belangrijk dat hij probleemloos functioneert. Hier kun je bij een Avalon vanuit gaan en bij een super innovatief merk als bijvoorbeeld VanMoof misschien wat minder.

Ervaringen Avalon E-Bike

Maar hoe zijn de ervaringen met Avalon fietsen?

Facebook reviews

Het is vandaag de dag zeer ongebruikelijk, Avalon fietsen heeft geen Facebook. Dit sluit weer naadloos aan bij het eerdere verhaal over het gebrek aan innovatie en de wellicht enigszins ouderwetse manier van zaken doen. Wel heeft dit ook wel weer wat. De ‘’Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’’ mentaliteit zie je overal terug komen. Het bedrijf wil graag kwalitatief goede fietsen leveren tegen een scherpe prijs en legt daar de focus op.

Overige reviews

Op Google is weinig te vinden. De enkele verhalen en reviews die we wel tegenkomen zijn eigenlijk alleen maar positief.

Omdat we zelf ook veel ervaring hebben met deze fietsen is het nog wel mogelijk om hier uit eigen ervaring iets over te delen;

De Avalon fietsen die wij zelf gezien hebben zijn erg degelijk. De fietsen worden gebouwd met goede materialen en hier word niet op bezuinigd. De prijs kwaliteit verhouding van de fietsen is erg goed. Een Avalon transportfiets doet bijvoorbeeld niet onder voor een Sparta Pick-Up of een Cortina fiets of iets dergelijks.

De E-Bikes zijn ook van hoge kwaliteit en storingvrij. Dit is voor veel mensen het aller belangrijkste. 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede elektrische fiets maar niet te veel wil betalen is Avalon een hele geschikte keuze. Omdat het bedrijf de focus niet lijkt te leggen op het contact met de consument is het wel verstandig om voor een betrouwbare dealer te kiezen. Garantie aanvragen zullen veelal via de dealer gebeuren. Mocht dit niet lukken is het bedrijf natuurlijk altijd bereikbaar maar bijvoorbeeld niet via Facebook.

Het bedrijf levert fietsen zonder poes pas wat resulteert in betrouwbare kwaliteit fietsen tegen een zeer redelijke prijs.

Jullie ervaringen Avalon elektrische fietsen

Heb je zelf ervaringen met Avalon elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets? Hier vind je ook ervaringen met andere E-Bike merken:

Ervaringen E-Bike merken

3.5/5 - (52 stemmen)

2 gedachten over “Ervaringen Avalon E-Bike”

  1. Wij, mijn vrouw en ik wilden nieuwe ebike met middenmotor. Avalon werd aangeprezen en het zijn om te zien ook mooie fietsen. Per stuk €2399, voor dit geld mocht je iets verwachten, maar wat een fiasco. Ik had de ondersteuning op 1 staan, de laagste dus, maar al snel kun je niet meer zelf trappen, de ondersteuning klopt niet. Mijn vrouw haar ondersteuning was net andersom, die werd helemaal niet ondersteund. Tijdens het fietsen kwam ik er ook achter hoe slap deze fietsen zijn. Even schudden met stuur. Wij hebben de fietsen teruggebracht naar de winkel en er zou voor mijn vrouw een andere motor opgevraagd worden (echt) maar dat werd nieuwe software. Ik heb de koop direct laten ontbinden en gelukkig was deze fietsenzaak er voor de klant. We hebben 2 nieuwe fietsen uitgezocht(ander merk uiteraard) en ook nog weer duurder, maar goed. Voor ons dus geen Avalon fietsen weer. Al stond er als fiets wel iets, en o ja, geruisloos trappen, nou echt niet, maakte meer lawaai dan mijn oude Voque met voorwielmotor. Tip, ga vóór aanschaf echt een proefrit van 20 Km maken . Dan kom je er achter.

  2. Avalon Surpreme in april aangeschaft. Rij er dagelijks op naar werk 30km. De fiets rijdt heerlijk en tot nu toe zonder problemen. Krachtige bafang m400 motor waarmee je ook in een heuvel landschap goed mee uit de voeten kunt sterker dan Bosch motor. Ik zelf(88kg)met kind(22kg) achterop in zitje kan in stand 4/5 gerust een tocht van 45 km afleggen op 1 volle accu. Met stand 3 alleen kan ik +- 75km afleggen. Gezien de prijs die je betaalt en de kwaliteit betrouwbaarheid die je ervoor krijgt in vergelijking met Sparta of Gazelle fietsen vind ik dit een goede aankoop. Was niet bekend met het merk maar de fiets is Hollands fabrikaat gemaakt met highend onderdelen in Alkmaar. Echte pre is het schakelen met enviolo naaf gaat soepel en geruisloos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *