Ervaringen Velo de ville E-Bike

Ervaringen Velo de Ville E-Bike

Ervaringen Velo de Ville E-Bike

Merk: Velo de Ville
Website: https://www.velo-de-ville.com/nl
Actief sinds: 1966
Prijsklasse: 2449,- tot 4899,-
Aantal (E-Bike) modellen: Doordat je kunt kiezen uit een indrukwekkend aantal basis modellen en je deze ook nog eens kunt samenstellen is dit moeilijk te achterhalen. Kort samengeval; veel!

Velo de Ville is een Duits E-Bike merk. Zoals we van veel Duitse merken gewend zijn werken ze met Bosch motoren. De fietsen zien er erg goed uit en de degelijkheid straalt er vanaf. Daarnaast hebben ze een ruim assortiment fietsen. Als je in deze prijsklasse iets zoekt is de kans klein dat je niets geschikts kunt vinden bij deze fabrikant.

Prijzen Velo de Ville E-Bike

De goedkoopste Velo de Ville elektrische fiets is de CEB 200 COMFORT en draagt een prijskaartje van 2449 euro. Voor dit geld krijg je een Bosch middenmotor, schijfremmen en een 400Wh accu. Je kunt de fiets nog laten uitbreiden met specifieke pakketten en je kunt ook de kleur van je fiets bepalen. De basisprijs is dus 2449,- maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. 

Voor 2499,- heb je het AEB 200 ALLROUND model met in tube accu. Wederom met een capaciteit van 400Wh.  Verder zijn beide fietsen erg vergelijkbaar.

Velo de Ville CEB 200 COMFORT vanaf 2449,-
Velo de Ville CEB 200 COMFORT vanaf 2449,-
Velo de Ville AEB 200 ALLROUND vanaf 2499,-
Velo de Ville AEB 200 ALLROUND vanaf 2499,-

Dit maakt Velo de Ville geen prijsstunter maar ook niet te duur. Een vergelijkbare fiets van een ander merk zal een vergelijkbaar prijskaartje dragen. Heb je een wat kleiner budget? Dan is Velo de Ville niets voor jou. Maar als je tussen de 2500 en 5000 euro wil uitgeven heb je een enorme keus.

Ben je op zoek naar een High End elektrische fiets? Dan kun je kiezen voor de FES 990 E-BIKE FULLY TOUR met een prijskaartje vanaf 4899 euro. Voor dit geld krijg je een uitgebreide sportieve fiets met een krachtige Shimano EP8 middenmotor en een 504Wh in tube accu. Wat deze fiets onderscheid is de ‘’Full suspension’’ geveerde achterwiel ophanging.

Velo de Ville FES 990 E-BIKE FULLY TOUR vanaf 4899,-
Velo de Ville FES 990 E-BIKE FULLY TOUR vanaf 4899,-

Voordelen Velo de Ville fiets

Het merk heeft een uitgebreid assortiment. Voor een klant met een grotere portemonnee zit er altijd een geschikt model tussen.

Je kunt je fiets helemaal samenstellen zoals jij dat wilt. Van versnellingen tot kleuren tot optiepakketten. Zoals je dat bij een nieuwe auto kunt kun je dat bij een Velo de Ville fiets ook.

De fietsen zijn afgemonteerd met hoge kwaliteit onderdelen. Daar is de prijs uiteraard ook naar maar je kunt er vanuit gaan dat je een degelijke fiets koopt.

Nadelen Velo de Ville fiets

De fietsen beginnen vanaf 2449,- en dit is zonder optiepakketten. In de lagere prijsklasse is er geen aanbod.

De levertijden van elektrische fietsen zijn al geruime tijd een probleem. Bij een custom fiets is dit natuurlijk nog veel erger. Op het moment van schrijven is de levertijd minimaal 7 maanden. Je kunt de fiets dus wel samenstellen maar moet wel bereid zijn om daar even op te wachten. Wij kunnen ons voorstellen dat veel klanten ervoor kiezen om een standaard voorraad model te kopen.

Het dealer netwerk is momenteel nog niet helemaal op orde. Op veel plekken zul je een eindje moeten reizen als je een fiets wil bemachtigen. Daarnaast zul je voor specifiek onderhoud ook weer naar een dealer moeten die verderop zit. Niet ideaal dus.

Ervaringen Velo de Ville E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Velo de Ville elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook scoort het bedrijf een 4.2 van de 5. Niet heel indrukwekkend. Als we verder in het commentaar duiken zien we vooral berichten over lange levertijden. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Wij kunnen ons ook voorstellen dat het hele custom concept enorm vertragend werkt op het productieproces. Over de kwaliteit wordt niets gezegd. Hier zien we vooralsnog geen klachten over.

Overige reviews

Op Google scoort het bedrijf een 4,1. Vergelijkbaar dus. Ook hier zien we voornamelijk commentaar op levertijden en communicatie vanuit de fabrikant. Heel incidenteel zien we iets over de kwaliteit van de fietsen. Er kan natuurlijk altijd wat zijn maar over het algemeen is het commentaar op de service en levertijden gericht.

Conclusie

Heb je een goede Velo de Ville dealer in de buurt? Dan kunnen we van harte aanraden om hier een fiets aan te schaffen. De kwaliteit is uitstekend en de fietsen zien er fantastisch uit. De prijs is prima. Niet heel laag maar wel te verantwoorden omdat er ook goede onderdelen gebruikt worden.

Laat je je fiets samenstellen? Hou dan rekening met lange levertijden. Op dit moment is het misschien logischer om een vooraf samengestelde fiets uit te zoeken die wellicht op voorraad is bij de lokale dealer.

Op de communicatie van het bedrijf valt wel eens wat aan te merken. Je kunt voor advies dus ook beter even informeren bij de lokale fietsenwinkel.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Velo de Ville elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.1/5 - (189 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *