Ervaringen Santos E-Bike

Ervaringen Santos E-Bike

Ervaringen Santos E-Bike

Merk: Santos
Website: Santosbikes.com
Actief sinds: 1997
Prijsklasse: Verschillend per uitvoering
Aantal (E-Bike) modellen: 5

Santos is een premium merk met hand gebouwde fietsen. Alle fietsen worden Custom voor de klant gemaakt. Zo kun je je fiets precies samen stellen zoals jij dat graag wilt. Dit is natuurlijk een genot voor echte fietsliefhebbers.

Santos heeft ‘’maar’’ 5 elektrische modellen. Maar doordat je je fiets helemaal kunt samenstellen is dit eigenlijk meer dan genoeg. 

Een bekende klant van Santos is de Politie. Let maar eens op de volgende keer als je volgende keer een agent op de fiets langs ziet rijden.

Prijzen Santos E-Bike

De prijzen van Santos fietsen zijn erg lastig te bepalen omdat je deze helemaal zelf kunt samenstellen. Hierdoor kunnen de prijzen enorm oplopen. In ieder geval is het wel duidelijk dat Santos een merk is voor fanatieke fietsers en hier is de prijs ook naar. Uiteraard hangt aan een custom fiets die speciaal voor de klant gebouwd word een ander prijskaartje dan een standaard Cortina of Sparta stadsfiets.

De goedkoopste elektrische Santos fiets die we online kunnen vinden kost ruim 6.500 euro. Deze prijzen lopen op tot ongeveer 9.000 euro. Wel zullen er weinig mensen zijn die een complete fiets kopen en zullen de meeste mensen de fiets helemaal zelf samenstellen.

Omdat dit zo’n andere tak van sport is is het lastig om te bepalen wat een redelijke prijs is voor een product als deze. Er is weinig vergelijkingsmateriaal. Je kunt er wel vanuit gaan dat je betaald voor het feit dat de fiets met de hand gebouwd is en dit is ook niet meer dan logisch natuurlijk.

Santos damesfiets ervaringen

Voordelen Santos fiets

Je kunt je Santos helemaal zelf samenstellen. Dit resulteert er in dat deze fietsen gebruikt worden door de meest fanatieke fietsers. Stel jij enorm hoge eisen aan je fiets? Dan is Santos echt iets voor jou. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een fiets met riemaandrijving.

Santos fietsen worden uitsluitend met de hoogste kwaliteit onderdelen afgemonteerd. Je hoeft dus niet bang te zijn voor roestende schroefjes over matige kwaliteit pedalen. Over ieder detail is nagedacht.

Je fiets word door 1 monteur gebouwd. Dit is voor de kwaliteit van de fiets enorm goed. Dit scheelt een hoop kleine schoonheidsfoutjes. 

Nadelen Santos fiets

Een Santos fiets is enorm duur. Dit is prima te verklaren maar maakt de fiets wel alleen geschikt voor hele fanatieke fietsers of mensen met een grote portemonnee.

Santos fietsen zijn altijd erg sportief en bedoelt voor een bepaald publiek. Je zult er dus niet zo snel een transportfiets of simpele stadsfiets vinden.

De kans is aardig aanwezig dat er niet direct een Santos dealer om de hoek zit. Je zult dan dus een stukje moeten reizen om je fiets samen te stellen en op te halen.

Ervaringen Santos E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Santos elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook scoort Santos heel hoog. Dit is te danken aan goede service en goede fietsen. Iedereen is enorm positief en enthousiast over het merk. Duidelijk is dat Santos eigenaren erg gecharmeerd zijn van het merk. Vaak zie je dat bij duurdere merken de klant ook erg kritisch is. Dat maakt het extra opvallend dat de reacties zo enorm positief zijn.

Overige reviews

Verder vinden we eigenlijk ook uitsluitend positieve reviews. Hieruit word ook duidelijk dat Santos en Santos dealers ver gaan om de klant tevreden te krijgen en te houden. Is er nog iets waar je niet helemaal tevreden over bent? Dan zorgen ze er gewoon voor dat dit opgelost word. Als de fiets nog niet perfect is, is het project gewoon nog niet afgerond.

Over het algemeen kunnen we toch wel concluderen dat de reviews ongekend zijn. Santos rijders zijn erg positief over het product.

Conclusie

Santos is een merk dat prachtige fietsen maakt. Een Santos zit echt in het hogere segment en is dus niet voor iedereen. De prijs ligt veel hoger dan bij andere merken. Wel krijg je voor deze hogere prijs een fantastische fiets van top kwaliteit. Daarnaast krijg je ook nog geweldige service. Ben je een echte fiets fanaat en heb je een flink budget voor een fiets? Dan is een Santos een absolute aanrader.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Santos elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3/5 - (48 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *