Ervaringen Cowboy e-bike

Ervaringen Cowboy E-Bike

Ervaringen Cowboy E-Bike
Merk: Cowboy
Website: Cowboy.com
Actief sinds: 2017
Prijsklasse: 2290,-
Aantal (E-Bike) modellen: 1

Cowboy Elektrische stadsfiets

Cowboy is een Belgische fiets producent met slechts 1 model. De Cowboy is een hippe stadsfiets. De fiets word aangedreven door een achterwiel motor en heeft een minimalistisch design. De fiets is te vergelijken met bijvoorbeeld VanMoof en Watt. Qua prijs zit hij er precies tussen in.

De fiets heeft geen display maar werkt in combinatie met je telefoon. Het is dus de bedoeling om de fiets te bedienen door middel van een app. De fiets is voorzien van hydraulische schijfremmen. Dit is zeker in deze prijsklasse niet zo vanzelfsprekend. Ook heeft de fiets mooie geïntegreerde verlichting wat ook veel helemaal klopt met de rest van het design. De Cowboy is zonder meer een prachtige fiets.

Cowboy fiets verlichting

Riemaandrijving

De Cowboy heeft een riemaandrijving. Dit komt bijna niet voor in deze prijsklasse. Een riem word over het algemeen als erg fijn ervaren. Benieuwd naar alle voor en nadelen van een riem aandrijving? Die lees je hier: Voor en nadelen riemaandrijving

Riemaandrijving elektrische fiets

Actieradius Cowboy E-Bike

De accu is 360 watt en 10 Ah. Dit is niet bepaald veel. Bij de meeste merken is dit het minimum. De actieradius van deze fiets zou maximaal 70 kilometer moeten zijn. Het lijkt alsof de accu in het frame verwerkt zit (in tube accu) maar is wel afneembaar. Je kunt de accu dus meenemen en eventueel binnen opladen als je geen stroom hebt in je fietsenhok.

Prijzen Cowboy E-Bike

De Cowboy is met zijn 2290 euro niet erg duur. Op het eerste gezicht lijkt het of je enorm veel fiets krijgt voor je geld. De hydraulische schijfremmen, riemaandrijving, het design en de algehele afwerking zijn ongekend in deze prijsklasse. Daarnaast is het ook nog een innovatief product. Meestal maakt dit een fiets een stuk duurder maar dat is bij Cowboy dus niet het geval. Door in te zetten op grote aantallen en een klein assortiment (eigenlijk geen assortiment maar 1 model) te voeren kan de prijs laag gehouden worden.

Voordelen Cowboy fiets

Het belangrijkste is dat de fiets er fantastisch uit ziet. Je koopt een uniek product voor een relatief lage prijs. Voor 2000 euro heb je ook een simpele Gazelle, maar dat is toch lang zo leuk niet?

Het gewicht is ook een groot voordeel. De fiets weegt slechts 17 kilo. Dit is erg weinig. 

De riemaandrijving is ook een voordeel. Dit fietst erg fijn en is onderhoudsvriendelijk. Dit is wat ons betreft beter dan een ketting maar meestal onbetaalbaar maar in het geval van Cowboy dus niet.

Nadelen Cowboy fiets

Er is maar 1 model. Dit model is erg mooi maar er is weinig keuze.

De fiets is erg kaal. Om de fiets helemaal compleet te maken voor dagelijks gebruik moet er eigenlijk een slot op, spatborden en een voor of achter drager.

Je kunt een Cowboy niet kopen bij je lokale fietsenhandel. Je koopt de fiets online maar daar hoort dus ook de online service bij. Je kunt wel een proefrit aan huis plannen en kunt de fiets binnen 30 dagen retourneren. Maar met een klein probleempje kun je niet even bij de fietsenmaker op de hoek binnen stappen.

De fiets heeft een achterwiel motor en dus geen versnellingen.

De accu is relatief klein en niet te upgraden.

Je kunt alleen fietsen als je je telefoon ook bij je hebt en deze opgeladen is. Doordat je de fiets bedient met je smartphone is deze dus ook totaal niet te gebruiken als je je smartphone niet bij je hebt of als deze leeg is.

Ervaringen Cowboy E-Bike

Maar hoe zijn de ervaringen met Cowboy fietsen? Is de fiets storingsvrij? En hoe is de klantenservice van het bedrijf?

Facebook reviews

Op Facebook heeft het bedrijf flink wat reviews. De uiteindelijke score is een 4,2 van de 5. Dit is een goede score. De reviews zijn ook voornamelijk erg lovend. Er zijn een hoop opmerkingen en negatieve verhalen over lekke banden. Het bedrijf heeft dit zelf echter ook meegekregen en geeft aan dit probleem verholpen te hebben. De nieuwe modellen zijn uitgerust met anti lek banden. Ook kunnen klanten die eerder een fiets hebben gekocht aanspraak maken op vervangende banden.

Ook komen we nog wat kritiek tegen met betrekking tot de levertijd. Op een of andere manier heeft niet iedereen hier last van maar sommige fietsen schijnen heel erg lang onderweg te zijn.

De meeste reviews zijn verder enorm lovend. Mensen zijn erg blij met de fiets. 

Overige reviews

Verder vinden we online nog heel veel andere lovende berichten over de Cowboy fietsen. Wel zien we hier en daar wat opmerkingen over kinderziektes en wederom verhalen over lekke banden.

Conclusie

De Cowboy is een prachtige fiets en heeft een super goede prijs kwaliteit verhouding. Je krijgt veel opties welke je op andere fietsen in dezelfde prijsklasse niet tegen komt. 

Wel is het concept vrij hip en innovatief. Dit zorgt ervoor dat het de ideale fiets is voor een gadget freak die hem vooral voor korte afstanden gebruikt.

Ben je niet zo van al die poespas en ingewikkelde opties maar wil je gewoon een goede fiets met een flinke actieradius die altijd zonder meer werkt? Dan ben je misschien iets te praktisch ingesteld voor deze fiets.

Kortom, het is zeker niet de meest praktische keus maar misschien wel de leukste!

Jullie ervaringen Cowboy elektrische fietsen

Heb je zelf ervaringen met Cowboy elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets? Hier vind je ook ervaringen met andere E-Bike merken:

Ervaringen E-Bike merken

3.2/5 - (8 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *