Ervaringen BSP E-bike

Ervaringen BSP E-Bike

Ervaringen BSP E-Bike

Merk: BSP
Website: bsp-fietsen.nl
Actief sinds: 1986
Prijsklasse: 1599,- tot 2399,-
Aantal (E-Bike) modellen: 6 E-Bikes

BSP is een echt familie bedrijf. BSP is al aardig wat jaren actief in de fietsenbranche. Vooral met de normale stadsfietsen staat BSP bekend als een kwaliteitsmerk. BSP is 1986 opgericht door Hennie van der Heijden. In 2003 heeft hij het stokje over gedragen aan zijn zoons.

Uiteraard kan ook BSP niet achterblijven als het gaat om elektrische fietsen. Inmiddels heeft BSP naast de stadsfietsen lijn ook 6 E-bike modellen. Ook de elektrische fietsen zijn vooral stadsfietsen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende elektrische transportfietsen te krijgen. De Voyager E is een wat sportievere stadsfiets. BSP fietsen worden geleverd met Bafang midden motor of een voorwiel motor

Prijzen BSP E-Bikes

BSP fietsen zijn geprijsd vanaf 1599,-. De Hermitage E Disc is het duurste model met een prijskaartje van 2399,-. De fietsen kunnen ook geleverd worden met een zwaardere accu. In dat geval word de fiets nog iets duurder. Over het algemeen kunnen we wel zeggen dat BSP in het betaalbare segment zit.

BSP Metropolis
BSP Voyager E

Voordelen BSP fiets

BSP fietsen zien er erg goed uit. Dit is uiteraard een voordeel. Daarnaast zijn ze relatief betaalbaar. Het blijft natuurlijk een hoop geld maar in verhouding met andere merken zijn de prijzen niet erg hoog. Een groot voordeel is ook dat je makkelijk kunt kiezen voor zwaardere andere accu. Dit is niet bij alle merken zo gemakkelijk.

Als je op de website de verkoop punten bekijkt zie je een flink aantal dealers. Dit is goed nieuws want zo is het dichtstbijzijnde servicepunt nooit heel ver weg.

Nadelen BSP fiets

BSP heeft een gelimiteerd aanbod. Met 6 modellen behoren ze tot de kleinere E-bike merken. Uiteraard heb je hier weinig mee te maken als er een model tussen zit dat je graag wil hebben. Dit is eigenlijk in het eerste opzicht het enige nadeel aan BSP.

Ervaringen BSP E-Bike

Maar hoe is de klantenservice van dit familie bedrijf? En zijn de E-bikes kwalitatief ook zo goed als we van BSP verwachten?

Facebook reviews

Op Facebook vind je slechts 1 review. Daarnaast heeft de pagina ook ‘’slechts’’ 500 likes. Hieruit kunnen we opmaken dat de prioriteit van het bedrijf niet bij social media marketing ligt. Verder is er op Facebook ook weinig te vinden over BSP, geen goede maar ook geen slechte verhalen.

Overige reviews

We moeten dit keer wat langer zoeken dan normaal. Er zijn maar weinig reviews te vinden over dit merk. Wel is alles wat er te vinden is uitsluitend positief. Er is geen negatief woord over de fietsen te vinden. Dat is dus goed nieuws.

Mijn vermoeden is dat er toch nog relatief weinig fietsen verkocht worden en dat daarom de reviews wat achter blijven.

Online komen we ook nog een verhaal tegen over dat de BSP Export de best verkochte omafiets van Nederland zou zijn. Knap werk voor een relatief klein merk!

Conclusie

BSP is een goed fietsenmerk met goede kwaliteit fietsen. De E-bikes zien er prachtig uit en zijn netjes geprijsd. De algehele mening van de consument is positief. Er is geen negatief verhaal te vinden over BSP fietsen. Wel is er überhaupt weinig te vinden.

Kortom, we kunnen BSP zeker aan raden als je op zoek bent naar een nieuwe elektrische fiets.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met BSP elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.1/5 - (51 stemmen)

3 reacties op “Ervaringen BSP E-Bike”

 1. Bsp Gaev gekocht in november 2021, in februari een servicebeurt laten doen, dit was echt noodzakelijk!

  Fiets ziet er leuk uit, lakwerk goed echter:
  Trapas versleten in korte tijd, met enorme speling (goedkope merkloze zit er standaard op) vervangen door goede Shimano.

  Ketting versleten, nu goede merk ketting gemonteerd.

  Alles was los kan, was los getrild.

  Trappers matige/ slechte kwaliteit

  Koplamp matige kwaliteit en vreet batterijen (zelf vervangen door ander merk)

  Ketting moet je blijven naspannen, gemonteerde kettingspanners zijn matige kwaliteit

  Al met al, fiets is zijn geld niet waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *