Ervaringen Gazelle E-Bike

Ervaringen Gazelle E-Bike

Ervaringen Gazelle E-Bike.
Merk: Gazelle 
Website: Gazelle.nl
Bestaat sinds: 1892
Prijsklasse: 1699,- tot 4199,-
Aantal (E-Bike) modellen: 10-20

Koninklijke Gazelle is met zijn 125 jaar bestaan een gerenomeerd merk in de fietsenwereld. Gazelle produceert jaarlijks zo’n 250.000 fietsen en doet uiteraard ook in de E-Bike wereld goed mee. Op het moment van schrijven heeft Gazelle ongeveer 15 verschillende modellen. Er zijn modellen leverbaar met zowel voorwiel motor als middenmotor.

De afgelopen 125 jaar heeft Gazelle een goede reputatie opgebouwd. Bij Gazelle denken mensen over het algemeen aan stevige fietsen welke een leven lang mee gaan. Maar is dit eigenlijk nog steeds zo?

Uiteraard verandert alles en zo ook de fietsen. Vroeger was het de bedoeling om een super stevige fiets te maken welke een leven lang mee zou moeten gaan. Gazelle heeft laten zien dat ze dit kunnen met de ouderwetse modellen als onder andere de Gazelle Impala, Trimsport en natuurlijk ouderwetse oma fietsen.

Fietsen worden steeds lichter.

Zo ook de fietsen van Gazelle. De stevige onverwoestbare fiets verliest populariteit en moet plaats maken voor lichtere aluminium fietsen met kunststof spatborden en lichte aluminium wielen. Je kunt de meeste nieuwe Gazelle fietsen dus ook niet meer vergelijken met de modellen van vroeger.

Voordelen Gazelle fiets

Gazelle is een enorme fabrikant. Omdat er heel veel elektrische fietsen gebouwd worden zul je weinig last hebben van kinderziektes. De fietsen worden goed getest en hebben zichzelf bewezen nog voordat ze in de winkels terecht komen. Omdat Gazelle een grote producent is met een enorm dealer netwerk kun je altijd terecht bij een Gazelle dealer bij jou in de buurt.

Nadelen Gazelle fiets

Gazelle doet alles altijd net even anders. Op een Gazelle fiets zit altijd een op maat gemaakte kettingkast, een achterlicht welke niet zonder meer vervangen kan worden, een standaard met een aparte bevestiging en met een beetje geluk een enorm prijzige geïntegreerde koplamp. Dit is het resultaat van iets dat ‘’Dealer bescherming’’ heet. Het is de bedoeling dat je voor onderhoud en reparatie naar je plaatselijke Gazelle dealer gaat en hier peperdure onderdelen laat monteren. Een groot nadeel van Gazelle fietsen is dus dat ze een stuk duurder in onderhoud zijn.

Reviews Gazelle

En nu natuurlijk waar het allemaal echt om draait. Wat is de consumenten ervaring met Gazelle E-Bikes?

Facebook reviews

Als eerste valt op dat Gazelle reviews op Facebook heeft uitgeschakeld. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar meestal kiest een bedrijf hier voor wanneer er een hoop kritiek is op het bedrijf. Zo lijkt ook het geval bij Gazelle. Wanneer je onder de verschillende Facebook berichten van Gazelle kijkt zie je voornamelijk kritiek op producten van Gazelle. Zo nu en dan komt er reactie op deze kritiek maar het grootste gedeelte wordt niet op gereageerd.

Hieronder een greep uit de reacties op de Gazelle Facebook Pagina

Overige reviews

Als je op Ervaringen Gazelle E-Bike zoekt op Google zie je meestal direct review sites naar voren komen. Bij Gazelle is dit niet het geval. Na even zoeken komen we bij Trustpilot en Elektrischefietsen.com. Eigenlijk zijn op beide websites uitsluitend negatieve ervaringen te vinden. Niet al te best voor een koninklijk bedrijf wat al 125 jaar bestaat. De reviews liegen er niet om. Veel gaan over de slechte kwaliteit van verschillende Gazelle fietsen. Ook hier wordt niet op gereageerd door Gazelle zelf. 

Conclusie

De ervaringen met Gazelle elektrische fietsen zijn over het algemeen matig tot slecht. Uiteraard is het bij 250.000 fietsen onmogelijk om alles goed te doen alleen vraag je je in het geval van Gazelle af waarom er zo weinig goede ervaringen te vinden zijn. Je zou verwachten dat de goede en slechte ervaringen wat meer in balans zouden zijn.

Na ons onderzoek vermoeden wij dat Gazelle niet bezig is met de algemene consumenten ervaring en dus ook geen moeite doet om goede reviews te verzamelen en mensen met minder goede ervaringen te helpen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Gazelle elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

8 reacties op “Ervaringen Gazelle E-Bike”

 1. Pingback: Elektrische fiets kopen tips - Voorkom een miskoop - E-Bike Bond

 2. Het is inderdaad erg opvallend dat er weinig tot geen goede reviews te vinden zijn voor Gazelle, dat terwijl uit testen van consumentenbond Gazelle uitstekend uit de bus komt. Wel gek eigenlijk! …

  ik ben nu op zoek naar een elektrische fiets, maar dat zijn er tegenwoordig zoveel in soorten en maten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dan zijn die reviews mijn enige houvast, … en waar ‘rook is, is vuur’ is de algemene perceptie. Hoop toch dat Gazelle iets met die negatieve review doet.

  1. Gazelle kan geen onderdelen leveren.
   Zeer slecht bedrijf en verdiend geen Koninklijke voor de naam meer
   NOOIT geen Gazelle meer

 3. Pingback: Ervaringen Union E-Bike - Elektrische fiets reviews - E-Bike Bond

 4. Pingback: Ervaringen Flyer E-Bike - Elektrische fiets reviews - E-Bike Bond

 5. Pingback: Wat kost een E-Bike accu? - Elektrische fiets accu - E-Bike Bond

 6. Je wordt als consument eindelijk al bedrogen nog voor je de aankoop doet.
  Vooral de reactie van Gazelle : “wij zijn de verkoper. Service, herstel, garantie verloopt via de verkopende partij” is onrustwekkend. Het vertrouwen niet waard. Ik denk dat er veel fietsenhandelaars zijn die geen Gazelle meer zullen willen verkopen in de toekomst, net omwille van deze politiek door deze fietsenfabrikant. En helaas zijn er heel veel negatieve verhalen over deze electrische fietsen van Gazelle. Een fiets van om en bij de 2500 Euro die eigenlijk zijn geld niet waard is. Voor de prijs van een nieuwe batterij (ca. 800 Euro) heb je eigenlijk al een nieuwe degelijke fiets weliswaar zonder electrische miserie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *