Ervaringen Vogue E-Bike

Ervaringen Vogue E-Bike

Ervaringen Vogue E-Bike

Merk: Vogue
Website: Voguefietsen.nl
Actief sinds: 2014
Prijsklasse: 1099,- tot 1899,-
Aantal (E-Bike) modellen: 21 (15 stadsfietsen en 6 bakfietsen)

Vogue fietsen staan vooral bekend als een bouwmarkt merk. Goedkope fietsen die er over het algemeen erg leuk uit zien. Dit is ook bij Vogue het geval. Vogue is een onderdeel van Europe Cycle Company.

Naast normale betaalbare elektrische fietsen maken ze bij Vogue ook elektrische bakfietsen. Vogue fietsen zijn onder andere verkrijgbaar bij Halfords.

Vogue heren elektrische fiets review

Prijzen Vogue E-Bike

Vogue elektrische fietsen beginnen bij 1099,-. Dit gaat dan wel over een instap model in de aanbieding. Wel zit Vogue in het goedkopere segment. Voor een fiets met middenmotor betaal je ongeveer 1800 euro. De prijzen van Vogue liggen niet erg hoog maar zijn ook niet extreem laag. De fietsen zijn wel beduidend goedkoper dan bijvoorbeeld Gazelle en Batavus.

Voordelen Vogue fiets

Vogue fietsen zien er super uit. 

Ze hebben een uitgebreid assortiment fietsen waaronder elektrische bakfietsen. Er zit dus voor iedereen wel iets tussen.

De fietsen zijn verkrijgbaar bij Halfords, de kans dat er een winkel in de buurt zit is dus wel aardig aanwezig.

Ervaringen Vogue bakfiets

Nadelen Vogue fiets

Het zijn voornamelijk fietsen in het lage segment. Je kunt dus bij veel modellen zien waar het prijs verschil vandaan komt. Er zijn dan wat minder goede remmen gemonteerd bijvoorbeeld. 

Ook is het een bedrijf dat voor aantallen gaat en niet per se voor service. 

Ervaringen Vogue E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Vogue elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit en zo te zien niet zonder reden. Onder berichten van Vogue zelf word uitgebreid ongenoegen geuit. Zo worden ze oplichters en bedriegers genoemd en is er te lezen dat ze niet reageren per email etc. 

Verder zijn er op Facebook heel veel klanten die klagen over de bereikbaarheid. Zo hebben verschillende mensen al heel vaak gemaild en gebeld en krijgen geen reactie. Vervolgens word dat verhaal openbaar op de Facebook en Vogue geplaatst en blijft ook daar de reactie uit. Vogue reageert op geen enkele klacht. De enige reactie die van het merk te vinden is is op 1 positief verhaal. Ze kunnen dus wel reageren alleen doen dat niet op klanten.

Hieronder een screenshot van een klant die probeert een probleem op te lossen en al op meerdere manieren contact heeft gezocht. Je zou zeggen dat op het derde bericht wel gereageerd zou kunnen worden maar dat is ook hier niet het geval.

Overige reviews

Verder zijn op het internet genoeg verhalen te vinden. Zo staan er flink wat verhalen op klacht.nl en google reviews. Op Google scoort het bedrijf een 2,7 en ook hier word nergens op gereageerd. Ook hier lezen we weer veel klachten over slechte bereikbaarheid. Verder liegen de reviews er ook niet om. Het is duidelijk dat er nogal eens wat mankeert aan de fietsen en dat dit niet zonder meer opgelost word.

Conclusie

De fietsen zien er erg leuk uit. De prijs kwaliteit verhouding is niet heel erg goed maar wel acceptabel. Het grote probleem van het merk zit hem in de bereikbaarheid van het bedrijf. Over zowel Europe Cycle Company als Vogue fietsen zijn eigenlijk alleen maar slechte verhalen te lezen. We kunnen helaas niet anders dan concluderen dat je met het bedrijf zelf niet zoveel kunt. Als je geluk hebt en je geen problemen krijgt met je fiets heb je een prima aankoop gedaan. Als er wel problemen zijn zul je dit vooral met je dealer moeten oplossen en zou ik zelf niet rekenen op de hulp van Vogue zelf.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Vogue elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Op zoek naar een elektrische fiets? Lees hier reviews over andere merken: Elektrische fiets reviews

19 reacties op “Ervaringen Vogue E-Bike”

 1. ik heb een elektrische mannenfiets van vogue nu ongeveer 3jaar, er is van alles mis met deze fiets, remmen, ketting, motor, bedrading ect. En tenslotte hij rijd totaal niet lekker , echt zonde dat ik deze fiets heb gekocht

  1. ik heb het zelfde probleem heb er al 500euro aan late op knapen door een erkende fietsenmaker. maar ja voor 500 koop je geen nieuwe fiets ik rijd hem op en koop nooit geen fiets meer van vogue.

 2. Ik heb ook een elektrische damesfiets van Vogue alleen maar ellende
  Heb de fiets al 3x teruggebracht en er vanaf eind juni amper op gefietst
  Om te huilen echt heel naar en mijn vertrouwen in de fiets is volledig weg

 3. Heb de fiets geleased via Halfords.
  Al twee keer dat de accu tijdens het fietsen er gewoon mee kapt.
  Eerste keer een tweede hands accu (via Hans, veilinghuis) gekregen en nu is mijn fiets weer opgehaald voor het zelfde probleem.
  Verder een nieuw zadel omdat de originele afbrak.
  Ik neem hierna geen Vogue meer, ziet er gelikt uit, maar het gebruik is niet gelikt,
  Ik durf geen afstand te maken van 25 km, omdat ik dan het laatste stuk zelf moet fietsen.

  1. Ik heb sinds een paar weken deze fiets mijn probleem met deze fiets is dat de accu niet bevalt kan er net zo n 60 km op rijden staat als je hem koopt 60 tot 120 km dan verwacht je toch zo n 80 a 90 km te halen en de verlichting is levens gevaarlijk je ziet bijna niks in het donker

   1. Anne

    60 km in de hoogste ondersteuning en 120 als je bijna geen ondersteuning gebruikt dat is bij elke accu niet anders… hoe hoger de accu hoe langer je kan fietsen

  2. Hetzelfde met mijn Vogue fiets. Nu 3 jaar oud. Zadelpin afgebroken, bagagerek afgebroken, ik durf ook niet meer dan 30 km te fietsen. Er is altijd wat zelden wat goeds

   1. Hetzelfde met mijn Vogue fiets. Nu 3 jaar oud. Zadelpin afgebroken, bagagerek afgebroken, ik durf ook niet meer dan 30 km te fietsen. Er is altijd wat zelden wat goeds

 4. Ik rij Vogue sinds maart 2019. Er waren ondertussen wat problemen, maar die zijn door mijn dealer goed opgelost. Een paar maanden na aanschaf begon mijn voorwielmotor zo’n herrie te maken dat je mij al op afstand aan hoorde komen, het klonk of de fiets elk moment kon gaan opstijgen. De dealer heeft de motor onder garantie vervangen. De afstand die ik met een batterij af kan leggen valt mij ook behoorlijk tegen, maar het is in elk geval genoeg om mee heen en weer naar het werk te gaan.
  Het verhaal over het afgebroken zadel herken ik ook, toen ik over een drempel fietste, brak het zadel spontaan af; ook dit is door de dealer opgelost.
  Mijn volgende e-bike zal zo goed als zeker geen Vogue worden, maar tot die tijd moet ik het er nog maar mee doen. Het rijdt niet slecht ( maar ben ook niet anders gewend, eerste e-bike), maar motor, batterij en zadel zijn voor mij reden genoeg om hierna over te stappen op een ander merk.

 5. wil je de Vogue fiets door een dealer laten onderhouden, dan moet de fiets hier ook gekocht zijn, zo niet geen onderhoud! voor wat betreft de garantie geldt hetzelfde, al is de fiets spiksplinternieuw, hij wordt niet onder garantie onderhouden maar ook niet gewoon geserviced!!!
  nooit kopen dit merk!! SERVICE uitermate slecht!!!

  1. Beetje apart

   Ik kan met mijn voque fiets overal heen waar ik wil ,de verkoper zei toen ik vroeg of ik het onderhoud bij hem moest houden, nee hoor het wat u wilt, en de garantie vervalt niet die heb je van de fabrikant, en kan elke fietsenmaker claimen.

   ik hem de fiets gekocht via fietsplan en in een andere woonplaats vandaar de vraag, de verkoper is prima dus daar blijf ik gewoon, maar heb t gevraagd voor als er eens iets is dat ik in de buurt overal terecht kan en dat kan!

  2. Beetje apart

   Ik kan met mijn voque fiets overal heen waar ik wil ,de verkoper zei toen ik vroeg of ik het onderhoud bij hem moest houden, nee hoor het is wat u wilt, en de garantie vervalt niet die heb je van de fabrikant, en kan elke fietsenmaker claimen.

   ik hem de fiets gekocht via fietsplan en in een andere woonplaats vandaar de vraag, de verkoper is prima dus daar blijf ik gewoon, maar heb t gevraagd voor als er eens iets is dat ik in de buurt overal terecht kan en dat kan!

 6. Ik heb een voque elite plus transport ebike en het is een heerlijke fiets, alles werk en doet het prima, ondersteuning is goed er kraak of piept niks en kan niet anders zeggen dat het een leuke fijne fiets is.

  Overal zitten maandagochtend producten, dus verkeerde fietsen tussen als bij elk ander duur bekend merk.

  Overal zie je wel slechte reviews over fietsen zelfs over de duurste merken, en je hebt te maken met de fietsenmaker waar je hem koopt, niet met de fabrikant, het is normaal dat die niet reageert op klanten, de dealers zijn zijn klanten, jou fietsenmaker heeft contact met de fabrikant en jij wij ik met de verkopende fietsenmaker en zo hoor het ook…

  Voque bestaat al jaren en de fietsen zijn leuk, mooi en betaalbaar, en ja op de hoogste stand haal je geen ratio van 90 km hoor …. dan haal je hooguit 50/60 km en voor zover ik het weet is dat redelijk tot goed ….90 km haal je als je de middenstand bij middenmatige ondersteuning…

  Ik werk in de auto branche, daar gaan de dealers toch ook niet de fabrikant bellen, dus als je een probleem hebt en t word niet opgelost dan is het een slechte verkoper maar niet een slechte fabrikant! enne nee heb geen aandelen ik begrijp het gewoon ….

 7. Pingback: 7x Elektrische Fiets Lage Instap - E-Bike aankoop tips - E-Bike Bond

 8. Kocht in mei 2018 online een voque electriche damesfiets
  Veel aan laten doen inmiddels nieuwe banden, spiegels lampen zadels enz enz
  Toen de fiets afgeleverd werd zat de bagagedrager helemaal scheef, dat was het eerste, een goed jaar later ging na èèn regenbui de display kapot, de fiets deed niets meer!! Dus leverancier gebeld, die wilde een nieuwe sturen ,maar koste me wel bijna 80 euro!?
  Nu begin 2021 hoorde ik een raar geluid als ik ging fietsen…de motor deet niets meer!?
  Leverancier gebeld, de fiets werd opgehaald door een ander bedrijf!?
  En nu de kosten maar weer afwachten!?
  Hou m’n hart vast!!
  Fiets heeft altijd binnen gestaan,accu altijd bijtijds opgeladen!
  Inmiddels heeft deze fiets mij een vermogen gekost!!
  Voor mij Nooit geen E-Bike meer, ben voorgoed genezen!!

 9. Kocht na aanschaf van een tweede hands e-bike van Sparta met voorwielmotor een nieuwe Vogue Infinite damesfiets, maar na drie maanden viel soms zomaar alles uit. Je had dan totaal geen ondersteuning meer. Terug naar mijn Halfords dealer. Een paar keer dus dat probleem en het ging niet over. Dus wilde ik deze fiets ook niet meer houden.
  In december van 2016 had deze Halforts nog een Vogue City Bafang fiets staan. Nog een spiksplinter nieuwe. Die kreeg ik dus van mijn dealer in plaats van de Vogue fiets met alleen maar dat uitval probleem.
  Deze Vogue fiets heb ik dus nu al vier jaar, zonder enig probleem, behalve dan dat in 2019 mijn linker trapper krenk los ging zitten tijdens het trappen. Kocht zelf lange inbussleutels bij Action. Zette dit een paar zelf vast maar dit liep steeds weer los. Dus weer naar mijn dealer Halfords en hij heeft het wel kunnen verhelpen. De krenk gaat ook niet meer los zitten tijdens het trappen. Heb er nu zo’n 5000 km. op gefiets. Hou het tot ie voorgoed stuk gaat of wanneer deze versleten is.
  Weet dat er dealers zijn in mijn woonplaats die nimmer een Vogue e-bike wil onderhouden , zelfs niet wanneer het nodig zou zijn! Dat zegt dus wel wat over het merk Vogue! Ook Halfords is gestopt met de verkoop van de Vogue fietsen/e-bikes. Onderhoud ze nog wel, maar het is dat mijn Halfords dealer heeft last met de bevoorrading van de nodige Vogue e-bike onderdelen .

 10. Wij hebben sinds kort een Vogue Premium gekocht en na de eerste dag kwam de fiets met een volle accu niet verder dan 47 km. Na een retourtje bij de dealer bleek dat de fiets een software update moest hebben. (En dat al na 1 maand). De accu zou niet meer goed zijn maar gek genoeg was deze niet vervangen. Na een nieuwe ronde fietsen is de ondersteuning iets beter maar kan er nog steeds maar 47km met de accu worden gefietst terwijl 70-120km de norm is. Dat is dus net iets meer dan de helft van het minimale vermogen. Voor ons dus ook de laatste keer dat er een Vogue fiets in de schuur heeft gestaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *