Ervaringen Pegasus E-Bike

Ervaringen Pegasus E-Bike

Ervaringen Pegasus E-Bike

Merk: Pegasus
Website: pegasus-bikes.nl
Actief sinds: 1985
Prijsklasse: 2299,- tot 3799,-
Aantal (E-Bike) modellen: 16

Pegasus is een fietsmerk waar je misschien nog nooit van gehoord hebt maar wat toch enorm groot is. Op moment van schrijven is Pegasus marktleider in Duitsland. Duitsland is net als Nederland echt een fietsland. Ook staan Duitse merken over het algemeen bekend om goede kwaliteit.

Sinds enkele jaren is het merk bezig om ook in andere Europese landen aanwezig te zijn. Zo ook in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf al flink wat dealers in ons land.

Prijzen Pegasus E-Bike

Pegasus levert alleen maar fietsen met middenmotor. Logischerwijs is de prijs van het instapmodel dus ook iets hoger dan bij andere merken. Het goedkoopste model is de Piazza E7. Deze kost 2299,- en is voorzien van een Bosch Active Line motor. Deze fiets is voorzien van Magura remmen en een 400Wh accu. Al met al zit deze fiets qua prijs iets boven bijvoorbeeld Victoria maar is deze nog steeds scherp geprijsd.

Pegasus Piazza voor 2299,-

In het hogere segment is bijvoorbeeld de Enovo Evo 10 te vinden. Dit is een fiets met Bosch Performance Line CS motor en een Shimano Deore XT derailleur systeem. De fiets draagt een prijskaartje van maar liefst 3799,-. Voor dit geld krijg je een 400Wh accu. Deze is wel te upgraden maar is toch wel wat ondermaats in deze prijsklasse. Ook is het ontwerp niet bepaald baanbrekend. Dit is terug te zien in het hele assortiment. Dit is uiteraard een kwestie van smaak maar het had van ons wel iets spannender gemogen. Wel is dit typerend voor Duitse merken.

Over het algemeen lijkt de prijs kwaliteit verhouding van de fietsen prima.

Pegasus Enovo Evo 10 voor 3799,-

Voordelen Pegasus fiets

Pegasus fietsen zijn altijd voorzien van een Bosch middenmotor. Bosch middenmotoren zijn van hoge kwaliteit. Ook zijn Bosch accu’s en andere onderdelen van goede kwaliteit.

Met 16 verschillende modellen heeft het merk een uitgebreid assortiment.

De prijs kwaliteit verhouding van de fietsen is goed.

Nadelen Pegasus fiets

De collectie is relatief saai. Er zijn weinig fietsen die er echt uit springen. De kleuren zijn vrij simpel en ook de fietsen zijn niet heel erg spannend. Dit is natuurlijk wel een kwestie van smaak.

Omdat het een Duits merk is worden de fietsen standaard met een open kettingkast geleverd. Dit is overal ter wereld gebruikelijk alleen in Nederland hebben we de kettingkasten liever gesloten. Uiteraard kan dit aangepast worden en zal een plaatselijke dealer dit graag voor je regelen.

Ervaringen Pegasus E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Pegasus elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook lezen we eigenlijk alleen goede verhalen over Pegasus fietsen. Iedereen is enorm tevreden en er zijn ook verhalen van mensen die al langer op een Pegasus fietsen die nog steeds enorm positief zijn. Er is op moment van schrijven slechts 1 negatief verhaal te vinden, dit negatieve verhaal gaat over de actieradius wat eigenlijk niets te maken heeft met het merk zelf. Vaak word ontevredenheid over de actieradius veroorzaakt door verkopers die een niet realistisch beeld scheppen. Hier kan het merk zelf niet zoveel aan doen. Deze klant geeft in hetzelfde verhaal ook aan dat het verder een degelijke fiets is.

Wil je weten hoe je erachter kunt komen hoe ver je echt kunt fietsen op je elektrische fiets? Dat lees je hier:

Overige reviews

Verder zijn er online helaas weinig reviews te vinden van klanten. Ben je dus een Pegasus gebruiker? Laat het dan vooral even weten onder dit artikel. Dit kan enorm helpen voor andere consumenten die op zoek zijn naar een elektrische fiets.

De verhalen die we vinden zijn echter wel positief. Ook komen we heel veel testen tegen waar het merk structureel goed scoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ANWB, AD en Consumentenbond testen.

Conclusie

Pegasus is een merk met een goede prijs kwaliteit verhouding en tevreden gebruikers. Het design van de fietsen is niet heel erg indrukwekkend maar de fietsen zien er wel mooi uit. Dit is uiteraard ook een kwestie van smaak. Al met al kunnen we concluderen dat het degelijke Duitse fietsen zijn welke je met een gerust hart kunt aanschaffen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Pegasus elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.6/5 - (254 stemmen)

16 reacties op “Ervaringen Pegasus E-Bike”

  1. Ik heb sinds een half jaar een Pegasus. Ben tot de aankoop overgegaan na advies van de plaatselijke fietsenzaak. Ik wilde eerst een Kalkhoff kopen bij hem tot hij mij aangaf dat hij begon met Pegasus fietsen. Volgens zijn zeggen waren deze kwalitatief net zo goed tegen een aantrekkelijker prijs. Ik rijd nu de Tecaro EVO Belt sinds november vorig jaar en tot op heden heb ik geen dag spijt van mijn beslissing. Wel teken ik hierbij aan dat aankopen ook bepaald worden door de aftersales van de dealer. Gelukkig is die meer dan goed. Voor wat betreft de modellen lijkt me dit ook een kwestie van smaak. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan kwaliteit boven esthetiek. En de kwaliteit van de Pegasus Tecaro Belt is meer dan goed. Aanvullend merk ik op dat ik eigenlijk alleen maar complimenten krijg over het model.

  2. Mijn vrouw heeft een Pegasus Tecaro Evo sinds 2017. De kwaliteit van de fiets is goed, Bosch motor en shimano naaf , de roestvrij stalen moeren zijn van slechte kwaliteit. Binnen half jaar al roest. Het grootste probleem is om onderdelen te krijgen. Na een klein valpartij kettingbeschermer en koplamp kapot. Ben nu al half jaar bezig om nieuwe onderdelen te krijgen maar dealer wijst steeds naar slechte levering van ZEG (organisatie die achter Pegasus zit) Dus volgende fiets wordt weer een betrouwbaar merk.

  3. Voor onderdelen ga je voor een Duitse fiets naar Duitsland. Genoeg webshops. Pegasus gebruikt standaard onderdelen die daar prima te vinden zijn. Noteer van je fiets de namen van de gebruikte onderdelen; deze zijn tot in detail te vinden op het internet. Zeker bij merken zoals Pegasus.

  4. Mijn vrouw en ikzelf hebben sinds mei dit jaar de Ravenna Evo 8f gekocht. We hebben er nu ca 2000 en 1400 km op zitten en we moeten zeggen dat het bijzonder prettige en zeer degelijke Pegasus fietsen zijn. Het zijn heerlijke sportieve fietsen om mee te toeren en in een chique blauwe glossy lak gespoten. De bediening en de kwaliteit ervan is zeer goed te noemen. De kwaliteit van de onderdelen is echt goed en hebben zich goed gehouden tijdens de afgelopen periode. De fietsen worden binnenkort voor de eerste onderhoudsbeurt afgeleverd bij Fietsvoordeelshop waar sinds dit jaar een winkel en een steunpunt voor onderhoud in Uden is gevestigd en we verwachten ook niet dat er onverwachte gebreken zullen opduiken. Tot nu toe een topproduct gekocht volgens ons!

  5. Het zijn heerlijke fietsen om mee te fietsen, al 2000 km meegefietst. Pegasus tecaro evo
    Het zijn fietsen zijn van 2019.
    Nu gingen de fietsen dames en heren voor de 2de gratis beurt naar de fietshandel
    Aangegeven dat de damesfiets de voorremmen piepten en licht bleven haken.
    Deze kon dit niet goed krijgen, zagen een scheurtje in voorvork zitten. Voor de zekerheid de herenfiets ook bekeken, zelfde probleem.
    Lang geduurd voordat er nieuwe voorvorken waren, toen niet uit elkaar te krijgen. Ring van 1 fiets is stuk gedraaid, nieuwe vork ook een scheurtje.
    Nu 12 weken verder, fiets nog niet terug, duurt nu weer minstens 14 weken voordat er een nieuwe kan worden geleverd
    .

  6. Sinds 2 jaar een Pegasus Solero Evo 8, ik heb er inmiddels 4000km probleemloos opzitten , stoere comfortabele stevige fiets, super tevreden.

  7. Ik heb sinds 2016 een Pegasus Opera E8f Di2. Met deze fiets heb ik inmiddels 11.000km gereden zonder ook maar een probleem. Geweldige fiets met zeer goede hydraulische schijfremmen en zeer stabiel.
    Ook de accu is nog steeds in prima staat heeft nog een actieradius van ca. 90 km.

    1. Johan van Drunen

      Heb een Pegasus Premio Evo 11 super Light.
      Een stijlvol ontwerp, maar das een kwestie van smaak.
      Heb er in ruim een half jaar 3300 km mee gefietst conclusie:
      Fijne, degelijke fiets op een paar kleine punten na. Al 1 nieuwe trapper en de spatborden zijn van een te dun kunststof materiaal. Ze trillen en rammelen irritant.
      Johan
      Hier ook van 1 vervangen.

    2. Ik heb deze fiets in 2018 gekocht en er met veel plezier op gefietst, vooral woon- werk en in de vakantie in heuvelachtig terrein. Mijn fiets heeft een steeds terugkerend euvel, namelijk dat bij fietsen in de heuvels de achterrem het niet meer doet. Afgelopen mei in Limburg weer. Het is eng om daar zonder werkende achterrem de heuvel af te gaan. Heel jammer, want verder vind ik het een prettige fiets.

  8. Jaar geleden pegasus pizza evo gekocht. 2 maanden geleden geen elektrische aandrijving meer. Fiets bij dealer gebracht en alle onderdelen vervangen, oorzaak niet te vinden en dus niet opgelost. Laatste mogelijkheid hele fiets uit elkaar halen, kabelboom eruit en deze opsturen naar fabriek Duitsland. Ben m n fiets nu al 2 maanden kwijt en met dit erbij wordt het wel 4 maanden en dan nog geen zekerheid of het opgelost is. Onderdelen zijn slecht leverbaar en dat voor een Duitse merk fiets. Vandaag stopte ook de fiets van mijn vrouw ermee, zelfde eigenschappen als mijn herenfiets. Dus 2 nieuwe fietsen gekocht en beide kapot in 1 jaar. Veel geld betaald voor beide fietsen, maar denk nu wel na over een andere merk fiets. Pegasus toch iets teveel problemen en onderdelen slecht te krijgen.

  9. Heb in 2016 een Pegasus Opera gekocht. Destijds was dit merk in Nederland nog niet echt bekend. De Opera was uitgerust met een Shimano Steps middenmoter met automatisch schakelsysteem van Shimano werkte prima. Heb de fiets 5 jaar gehad 12.000km meegereden nooit iets mee gehad zelfs de accu was na 5 jaar nog in een prima conditie. Heb vorig jaar juni een Pegasus Ravenna EVO 5 gekocht met een Bosch performance middenmoter. Ook deze fiets bevalt mij tot nu toe prima.

  10. zeer veel problemen met gesprongen spaken in zeer korte tijd met deze pegasus fiets.
    de fiets is notabene 4jaar oud. ik ben daarom niet tevreden en geloof mij de volgende fiets zal geen pegasus fiets zijn, daarbij is de service ook slecht.

    1. Ik had hetzelfde met mijn pegasus van vier jaar terug. Toen heeft de fietsvoordeelshop onder garantie het hele achterwiel nieuw gespaakt. Daarna geen problemen mee gehad en ondertussen 6000 km probleemloos gefietst.

  11. Mijn vrouw en ik rijden al zo’n 1,5 jaar met een Pegasus e-bike we zijn allebei zeer tevreden.
    Deze fietsen zijn voorzien van de krachtige Bosch CX moter met een vermogen van 85nm.
    Kortom goede fietsen.

  12. Heb in 2020 een Pegasus Siena E8f gekocht. Fietste prima tot nog toe. Er zijn in het achterwiel door metaalmoeheid echter allemaal scheurtjes ontstaan zijn in de lichtmetalen velg, waardoor het gehele achterwiel moet worden vervangen. Kosten 400 euro omdat de garantie maar 1 jaar gold. Ik vind dit een slechte zaak, want je mag er toch wel vanuit gaan dat een wiel normaal gesproken toch wel langer mee moet gaan. Voor mij is de volgende fiets vrijwel zeker géén Pegasus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *