Ervaringen Pegasus E-Bike

Ervaringen Pegasus E-Bike

Ervaringen Pegasus E-Bike

Merk: Pegasus
Website: pegasus-bikes.nl
Actief sinds: 1985
Prijsklasse: 2299,- tot 3799,-
Aantal (E-Bike) modellen: 16

Pegasus is een fietsmerk waar je misschien nog nooit van gehoord hebt maar wat toch enorm groot is. Op moment van schrijven is Pegasus marktleider in Duitsland. Duitsland is net als Nederland echt een fietsland. Ook staan Duitse merken over het algemeen bekend om goede kwaliteit.

Sinds enkele jaren is het merk bezig om ook in andere Europese landen aanwezig te zijn. Zo ook in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf al flink wat dealers in ons land.

Prijzen Pegasus E-Bike

Pegasus levert alleen maar fietsen met middenmotor. Logischerwijs is de prijs van het instapmodel dus ook iets hoger dan bij andere merken. Het goedkoopste model is de Piazza E7. Deze kost 2299,- en is voorzien van een Bosch Active Line motor. Deze fiets is voorzien van Magura remmen en een 400Wh accu. Al met al zit deze fiets qua prijs iets boven bijvoorbeeld Victoria maar is deze nog steeds scherp geprijsd.

Pegasus Piazza voor 2299,-

In het hogere segment is bijvoorbeeld de Enovo Evo 10 te vinden. Dit is een fiets met Bosch Performance Line CS motor en een Shimano Deore XT derailleur systeem. De fiets draagt een prijskaartje van maar liefst 3799,-. Voor dit geld krijg je een 400Wh accu. Deze is wel te upgraden maar is toch wel wat ondermaats in deze prijsklasse. Ook is het ontwerp niet bepaald baanbrekend. Dit is terug te zien in het hele assortiment. Dit is uiteraard een kwestie van smaak maar het had van ons wel iets spannender gemogen. Wel is dit typerend voor Duitse merken.

Over het algemeen lijkt de prijs kwaliteit verhouding van de fietsen prima.

Pegasus Enovo Evo 10 voor 3799,-

Voordelen Pegasus fiets

Pegasus fietsen zijn altijd voorzien van een Bosch middenmotor. Bosch middenmotoren zijn van hoge kwaliteit. Ook zijn Bosch accu’s en andere onderdelen van goede kwaliteit.

Met 16 verschillende modellen heeft het merk een uitgebreid assortiment.

De prijs kwaliteit verhouding van de fietsen is goed.

Nadelen Pegasus fiets

De collectie is relatief saai. Er zijn weinig fietsen die er echt uit springen. De kleuren zijn vrij simpel en ook de fietsen zijn niet heel erg spannend. Dit is natuurlijk wel een kwestie van smaak.

Omdat het een Duits merk is worden de fietsen standaard met een open kettingkast geleverd. Dit is overal ter wereld gebruikelijk alleen in Nederland hebben we de kettingkasten liever gesloten. Uiteraard kan dit aangepast worden en zal een plaatselijke dealer dit graag voor je regelen.

Ervaringen Pegasus E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Pegasus elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook lezen we eigenlijk alleen goede verhalen over Pegasus fietsen. Iedereen is enorm tevreden en er zijn ook verhalen van mensen die al langer op een Pegasus fietsen die nog steeds enorm positief zijn. Er is op moment van schrijven slechts 1 negatief verhaal te vinden, dit negatieve verhaal gaat over de actieradius wat eigenlijk niets te maken heeft met het merk zelf. Vaak word ontevredenheid over de actieradius veroorzaakt door verkopers die een niet realistisch beeld scheppen. Hier kan het merk zelf niet zoveel aan doen. Deze klant geeft in hetzelfde verhaal ook aan dat het verder een degelijke fiets is.

Wil je weten hoe je erachter kunt komen hoe ver je echt kunt fietsen op je elektrische fiets? Dat lees je hier:

Overige reviews

Verder zijn er online helaas weinig reviews te vinden van klanten. Ben je dus een Pegasus gebruiker? Laat het dan vooral even weten onder dit artikel. Dit kan enorm helpen voor andere consumenten die op zoek zijn naar een elektrische fiets.

De verhalen die we vinden zijn echter wel positief. Ook komen we heel veel testen tegen waar het merk structureel goed scoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ANWB, AD en Consumentenbond testen.

Conclusie

Pegasus is een merk met een goede prijs kwaliteit verhouding en tevreden gebruikers. Het design van de fietsen is niet heel erg indrukwekkend maar de fietsen zien er wel mooi uit. Dit is uiteraard ook een kwestie van smaak. Al met al kunnen we concluderen dat het degelijke Duitse fietsen zijn welke je met een gerust hart kunt aanschaffen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Pegasus elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

4 reacties op “Ervaringen Pegasus E-Bike”

  1. Ik heb sinds een half jaar een Pegasus. Ben tot de aankoop overgegaan na advies van de plaatselijke fietsenzaak. Ik wilde eerst een Kalkhoff kopen bij hem tot hij mij aangaf dat hij begon met Pegasus fietsen. Volgens zijn zeggen waren deze kwalitatief net zo goed tegen een aantrekkelijker prijs. Ik rijd nu de Tecaro EVO Belt sinds november vorig jaar en tot op heden heb ik geen dag spijt van mijn beslissing. Wel teken ik hierbij aan dat aankopen ook bepaald worden door de aftersales van de dealer. Gelukkig is die meer dan goed. Voor wat betreft de modellen lijkt me dit ook een kwestie van smaak. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan kwaliteit boven esthetiek. En de kwaliteit van de Pegasus Tecaro Belt is meer dan goed. Aanvullend merk ik op dat ik eigenlijk alleen maar complimenten krijg over het model.

  2. Pingback: Ervaringen Cube E-Bike - Elektrische fiets reviews - E-Bike Bond

  3. Mijn vrouw heeft een Pegasus Tecaro Evo sinds 2017. De kwaliteit van de fiets is goed, Bosch motor en shimano naaf , de roestvrij stalen moeren zijn van slechte kwaliteit. Binnen half jaar al roest. Het grootste probleem is om onderdelen te krijgen. Na een klein valpartij kettingbeschermer en koplamp kapot. Ben nu al half jaar bezig om nieuwe onderdelen te krijgen maar dealer wijst steeds naar slechte levering van ZEG (organisatie die achter Pegasus zit) Dus volgende fiets wordt weer een betrouwbaar merk.

  4. Voor onderdelen ga je voor een Duitse fiets naar Duitsland. Genoeg webshops. Pegasus gebruikt standaard onderdelen die daar prima te vinden zijn. Noteer van je fiets de namen van de gebruikte onderdelen; deze zijn tot in detail te vinden op het internet. Zeker bij merken zoals Pegasus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *