Ervaringen veloretti E-Bike

Ervaringen Veloretti E-Bike

Ervaringen Veloretti E-Bike

Merk: Veloretti
Website: veloretti.com
Actief sinds: 2013
Prijsklasse: 2399,-
Aantal (E-Bike) modellen: 2

Veloretti staat al jaren bekend als producent van hippe stadsfietsen. Deze Amsterdamse fabrikant levert mooie en betaalbare normale fietsen. Deze fietsen worden alleen door het bedrijf zelf geleverd. Dit gaat dus niet via je lokale fietsenwinkel. Naar eigen zeggen kunnen ze door direct van fabrikant naar consument te leveren fietsen scherper aanbieden. Sinds kort hebben ze ook een elektrische variant. Op dit moment bieden ze de Ivy en Ace aan. 1 heren en 1 dames model.

Veloretti Ivy dames E-Bike
Veloretti Ivy
Veloretti ace Heren elektrische fiets
Veloretti Ace

Prijzen Veloretti E-Bike

De Veloretti Ivy en Ace kosten 2399 euro. Voor een hippe stadsfiets met middenmotor is dit zeker niet te veel. De fiets is voorzien van een riemaandrijving en automatische Enviolo versnellingen. Voor de aandrijving is gebruik gemaakt van een Bafang middenmotor. De accu in deze fiets is goed voor 510Wh wat ook prima is in deze prijsklasse.

Kortom, de prijs kwaliteit verhouding van deze fiets is uitstekend.

Voordelen Veloretti fiets

De fiets heeft uitstekende specificaties. In deze prijsklasse zul je niet zo snel andere fietsen vinden met een riemaandrijving en automatische versnellingen.

De accu van de Veloretti is relatief groot.

Natuurlijk zijn de looks het belangrijkste bij deze fiets. Beide modellen zien er fantastisch uit en zijn echt wat anders dan andere fietsen.

Nadelen Veloretti fiets

Er zijn maar 2 modellen beschikbaar. Als deze net niet voldoet of het model je niet aan staat heb je verder geen andere keuze.

De fietsen worden niet geleverd via de rijwielhandel. Als je dus een klacht hebt over je fiets ben je afhankelijk van online support. Er is geen winkel waar je even naartoe kan om de problemen op te lossen.

De fiets heeft geen voor of achterdrager. Dit is begrijpelijk omdat dit ten koste zou gaan van de looks van de fiets maar het is niet erg praktisch. Ook kun je voor zover wij kunnen zien geen drager bij bestellen. Dit zal dus geen optie zijn voor deze fietsen.

Ervaringen Veloretti E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Veloretti elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook is de Trustpilot pagina gekoppeld. Hier scoort het bedrijf een 4,2 van de 5 sterren. Niet verkeerd dus. Verder vinden we op Facebook wel wat minder goede verhalen. Deze verhalen gaan ook voornamelijk over de elektrische modellen. Sommige worden te laat geleverd, andere incompleet en weer andere fietsen hebben matige afwerking. Uiteraard is dit te verklaren doordat het merk deze fietsen pas net produceert en ongetwijfeld nog in de ontwikkelingsfase zit.

Overige reviews

Op Google scoort het bedrijf een 3,6 van de 5 sterren. Dat is niet fantastisch. Veel klachten gaan over de slechte bereikbaarheid van het bedrijf. Via mail en telefoon krijg je niet tot nauwelijks antwoord. Daarnaast zijn loze beloftes een terugkerend thema. Leveringen zijn in de fietsenbranche erg moeilijk op dit moment. Wij adviseren fabrikanten dan ook geen levertijd te communiceren of een ruimere levertijd te hanteren. Volgens de reviews worden de beloofde levertijden bij Veloretti niet gehaald. 

Daarnaast zijn er nog wat opmerkingen over het in elkaar zetten van deze fietsen. Ook dit herkennen we van online aanbieders. Een consument is nou eenmaal geen fietsenmaker. Als je een fiets koopt bij de fietsenmaker is deze nog nagekeken door een professional. In het geval van een online aanbieder moet je dit zelf doen en is de kans op (kleine) mankementen groter.

Conclusie

Je koopt voor een relatief scherpe prijs een fiets met hele goede specificaties. Technisch is de fiets boven gemiddeld en hij ziet er fantastisch uit. De ervaringen zijn niet allemaal even goed maar de klachten zijn vergelijkbaar met andere online aanbieders. Ons advies blijft dan ook om een fiets bij een betrouwbare lokale fietsenmaker te kopen om dit soort problemen te voorkomen. 

Ben je zelf technisch en vind je het niet erg om af en toe wat op te moeten lossen? Dan is dit wellicht wel dé fiets voor jou.

Tip: Bekijk hier de 10 hippe elektrische fietsen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Veloretti elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *