10 hippe elektrische fietsen

Hippe elektrische fietsen top 10

Op zoek naar een hippe elektrische fiets? Bekijk dan ons overzicht met de top 10 hipste e-bikes. Ben je juist op zoek naar een hippe elektrische stadsfiets? E-Bikes zien er vaak saai en degelijk uit maar er zijn ook zeker een aantal uitzonderingen. In dit artikel laten we je vette hippe en retro stadsfietsen zien.

Uitgelicht: de 10 hipste e-bikes van dit moment

Op deze pagina hebben wij voor jou de 10 meest hippe elektrische fietsen uitgelicht. Hierbij hebben wij diverse e-bikes vergeleken en kwamen tot een mooie top 10. Met één van deze e-bikes heb jij dus geen saaie ouderwetse stadsfiets, maar een originele e-bike die super hip is. Bekijk hieronder de tien hippe e-bikes.

1. Roetz

Roetz E-Bike

Roetz fietsen zien er super tof uit en hebben een goed verhaal. Deze fietsen worden in Amsterdam gebouwd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast gebruiken ze oude frames. Frames die anders bij het oud ijzer zouden belanden. Deze worden gestraald, gepoedercoat en helemaal opnieuw opgebouwd met top kwaliteit onderdelen. Er zijn 2 E-Bike modellen beschikbaar. Deze hebben beide een Zehus achterwiel motor. Deze motor valt totaal niet op. Alles zit verwerkt in het achterwiel, ook de accu. Hierdoor heb je je normale hippe retro stadsfiets met alleen een dikkere achternaaf.

Je kunt je Roetz ook helemaal zelf samenstellen. Zo kun je kiezen voor houten spatborden, een vet Brooks zadel en nog veel meer. 

Vanaf 2099 euro

Reviews Roetz

2. Cowboy

Cowboy elektrische stadsfiets

Cowboy is een merk uit België. Het merk heeft maar 1 model en wil deze graag helemaal optimaliseren. De meeste gebruikers zijn enorm fan van deze fiets. Hij ziet er fantastisch en sportief uit. Een snelle stadsfiets. Deze fiets is voorzien van riemaandrijving en weegt slechts 17 kilo. Dit is natuurlijk ideaal voor een stadsfiets.

Vanaf 2290 euro

Reviews Cowboy

3. VanMoof

VanMoof hippe e-bike

VanMoof is inmiddels best een grote speler. Dit merk is in Nederland begonnen maar is momenteel wereldwijd actief met winkels in Tokyo, Seattle, Parijs, Amsterdam en meer. Deze hippe fietsen beschikken ook over leuke technische snufjes. En daarnaast zien ze er natuurlijk fantastisch uit.

Vanaf 1998 euro

Reviews VanMoof

4. Lekker bikes

Lekker Bikes Amsterdam hippe elektrische fietsen

Lekker Bikes maakt 3 verschillende stadsfietsen. Van de Jordaan wat een transportfiets is tot de Amsterdam modellen die echt wel weer wat anders zijn dan andere merken. Deze hippe stadsfietsen fabrikant maakt trouwens ook Lekker Boats.

Vanaf 1398 euro

Reviews Lekker Bikes

5. Watt

Sportieve goedkope Watt elektrische fiets

Watt fietsen zijn simpele stadsfietsen welke er erg hip uit zien. Het is een soort fixie model en de elektronica is mooi weggewerkt waardoor je nauwelijks ziet dat het een elektrische fiets is. Wel is de Watt fiets kwalitatief een stuk minder dan de rest van de merken in dit lijstje. De fietsen zijn ook wel een stuk goedkoper dan de rest.

Vanaf 1250 euro

Reviews Watt

6. Achielle

Achielle Odiel E-Bike

Achielle fietsen zijn kwalitatief dan weer zwaar bovengemiddeld. Deze fietsen worden geheel met de hand gebouwd in België. Van buis tot complete fiets. In het productie proces worden alleen hoogwaardige onderdelen gebruikt wat zorgt voor een fantastische fiets. Uiteraard hangt hier ook een prijskaartje aan. Je kunt deze fietsen ook geheel zelf samenstellen. Je kiest zelf de kleuren en alle onderdelen.

Vanaf 2749 euro

Reviews Achielle

7. Johnny Loco

Johnny-Loco-Electric-Avenue-ervaringen

Johnny Loco staat van oudsher bekend om zijn beach cruiser fietsen. Tegenwoordig is het meer een Lifestyle merk met hippe stadsfietsen, bakfietsen en zonnebrillen. De Johnny Loco Electric Avenue is een super toffe stadsfiets met een middenmotor en accu op het frame.

Vanaf 3399 euro

Reviews Johnny Loco

8. PhatFour

Phatfour-Elektrische-Phatbike hippe elektrische fietsen

Phatfour is ook echt weer iets anders. Deze fiets lijkt geenszins op de andere fietsen in deze lijst. Het design van deze fiets is gebaseerd op een oude brommer. De fiets heeft een brommer zadel en hele brede banden. Dit is echt een fiets die opvalt en je zult niet zo snel iemand tegenkomen met dezelfde fiets.

Vanaf 2290 euro

Reviews Phatfour

9. Muto

Muto hippe elektrische fiets

Muto is een dochterbedrijf van Stella. De Muto fiets is in verschillende opzichten uniek. Niet iedereen vind het design even fantastisch maar het is wel een unieke fiets. De fiets is voorzien van een innovatief click systeem waardoor je allemaal verschillende accessoires op de fiets kunt klikken. Onder andere het click systeem maakt de fiets volgens de producent een ultieme stadsfiets.

Vanaf 1699 euro

Reviews Muto

10. Ampler

Ampler Curt hippe elektrische fietsen

We sluiten onze hippe elektrische fietsen lijst af met Ampler. Ampler maakt super lichte E-Bikes. De 3 modellen die ze hebben zien er ook fantastisch uit. Ze zijn niet specifiek voor de Nederlandse markt gebouwd en de 2 goedkopere modellen hebben dan ook een derailleur systeem. Daardoor kom je al gauw uit op de Ampler Curt. Dit is een super mooie elektrische stadsfiets waar aan je nauwelijks ziet dat hij elektrisch is.

Vanaf 2490 euro

Reviews Ampler

Hippe fiets bestellen: waarmee rekening houden?

Wat eigenlijk alle bovenstaande hippe merken met elkaar delen is dat ze allemaal een wat meer uniek karakter hebben. Zo hebben de meeste merken niet een uitgebreid dealer netwerk maar enkele winkels in grotere steden. Roetz is eigenlijk het enige merk dat overal wel te vinden is. Dit is handig als er garantie dingen zijn of je je fiets graag wil laten onderhouden door een specialist.

Dit is dus iets om rekening mee te houden. Meestal zijn unieke stadsfietsen wat innovatiever en een stuk leuker om te zien maar zul je wel wat meer moeite moeten doen als er bijvoorbeeld een probleem ontstaat met je fiets.

Veelgestelde vragen

Welke e-bike 2022?

In 2022 zijn er veel populaire e-bikes beschikbaar. Voornamelijk de elektrische fietsen van Stella. Bijvoorbeeld de Stella Morena Premium MDB FI. Ook de Amigo E-active elektrische damesfiets en de Villette Le Plaisir elektrische fietsen worden veel verkocht.

Wat is de meest verkochte e-bike?

De meeste verkochte modellen zijn die van Stella en Batavus. Betrouwbare en betaalbare e-bikes zijn zeer gewild en worden daarom ook goed verkocht. Hierbij wordt voornamelijk gelet op een goede accu met een hoge actieradius.

Wat is de beste betaalbare elektrische fiets?

De Popal, Pro e-bike, Anyway en de B’Twin Elops 500 zijn betaalbare e-bikes. De Elops is de goedkoopste elektrische fiets, maar doet niet onder wat betreft kwaliteit. Een goede stabiliteit en een accu van hoogwaardige kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *