Ervaringen Beixo e-bike

Ervaringen Beixo E-Bike

Ervaringen Beixo E-Bike

Merk: Beixo
Website: Beixo.nl
Actief sinds: 2005
Prijsklasse: 1699,- tot 2750,-
Aantal (E-Bike) modellen: 3

Beixo is een fiets merk dat zich helemaal focust op fietsen zonder ketting. Zo begonnen ze in eerste instantie met een Cardan aandrijving. Dit is een bekend systeem bij motoren en auto’s maar komt iets minder voor bij fietsen. Een cardan is een stalen staaf welke de aandrijving verzorgt in plaats van een ketting. Dit systeem is super sterk en helemaal onderhoudsvrij. In de video hieronder zie je hoe dit werkt:

Tegenwoordig is het merk ook bezig met andere aandrijvingen zoals de riemaandrijving. Beixo heeft 3 elektrische fietsen waarvan 2 vouwfietsen.

Prijzen Beixo E-Bike

Beixo Crosstown Elektra elektrische vouwfiets
Beixo Crosstown Elektra met riemaandrijving vanaf 1699 euro

De Beixo vouwfietsen beginnen bij 1699 euro. Voor dit geld heb je een elektrische vouwfiets met riemaandrijving. Dit is op zich een prima prijs voor een elektrische vouwfiets. Er zijn goedkopere alternatieven maar dit zijn meestal wel fietsen van matige kwaliteit.

Voor een elektrische vouwfiets met cardan moet je in ieder geval 1899,- meenemen. Voor een vouwfiets met cardan aandrijving is dit wederom een redelijke prijs. Het blijft een hoop geld maar het is ook een mooi product.

De duurste elektrische Beixo is de E-Slim. Dit is een stadsfiets met cardan en middenmotor. De fiets is verkrijgbaar vanaf 2750 euro wat toch wel een hoop geld is. In deze prijsklasse heb je nogal wat keuze. Echter zul je niet zo snel een andere elektrische fiets met cardan vinden. Deze fiets is uitgerust met een Bafang E-Shaft middenmotor. Deze is speciaal ontwikkeld voor de cardan aandrijving. Deze fiets is voorzien van een 432Wh accu.

Beixo E-Slim ervaringen
Beixo E-Slim vanaf 2750 euro

Voordelen Beixo fiets

Beixo maakt hoge kwaliteit fietsen.

De cardan as is erg leuk en bijzonder. Dit is een leuke optie voor echte gadget freaks. Ook is een cardan onderhoudsvrij. Je hoeft dus geen kettingen op te spannen of te vervangen.

Beixo heeft een eigen winkel waar je verschillende modellen en maten kunt testen.

Nadelen Beixo fiets

Beixo heeft een klein assortiment met slechts 1 elektrische stadsfiets en 2 elektrische vouwfietsen.

De cardan aandrijving heeft meer weerstand dan bijvoorbeeld een ketting of riemaandrijving. Je zult dus merken dat je fiets wat zwaarder trapt dan een fiets met een ander aandrijf systeem.

De Beixo stadsfiets is erg duur. Dit is te verklaren omdat er natuurlijk ook flink wat tijd en geld in de ontwikkeling is gestoken. Wel kun je met dit budget eigenlijk overal wel terecht voor een mooie fiets.

Een cardan as is qua gewicht ook wat zwaarder dan een traditioneel ketting / tandwiel systeem.

Ervaringen Beixo E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Beixo elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook vinden we verschillende verhalen. Eigenlijk iedereen is positief over het merk. Er word vooral veel gesproken over de vouwfietsen. We zien ook dat de liefhebbers vooral fanatieke fietsers zijn die op zoek zijn naar een degelijk product. Blijkbaar lukt het Beixo ook om dit te leveren want iedereen is erg enthousiast.

Overige reviews

We waren bang dat er niet zoveel te vinden zou zijn over dit merk maar het tegenovergestelde blijkt waar. Er zijn enorm veel reviews te vinden welke eigenlijk allemaal positief zijn. Uiteraard vinden we ook wel wat negatieve verhalen maar over het algemeen is de ervaring zeer positief. Ook zijn mensen erg enthousiast over de Beixo winkel waar je alle modellen rustig kunt proberen en ook goed geholpen word. Op de website van Beixo zelf kun je ook over alle verschillende modellen reviews lezen.

Ook scoort de fiets erg goed in testen van bijvoorbeeld de ANWB. Zo vinden ze het een degelijke fiets die makkelijk opvouwbaar is.

Conclusie

Beixo fietsen zijn van goede kwaliteit. De fietsen zijn niet per se betaalbaar maar wel erg praktisch. Als je een cardan as leuk vind is dit misschien wel de perfecte elektrische fiets. De meeste mensen zijn erg te spreken over de fietsen en ook het bedrijf is zeer servicegericht. Kortom, als je budget het toelaat kun je gerust een elektrische Beixo (vouw)fiets aanschaffen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Beixo elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Benieuwd naar ervaringen met andere fietsmerken? Die lees je hier: Ervaringen E-Bike merken

E-bike merk beoordelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *