Ervaringen Phatfour e-bike

Ervaringen Phatfour E-Bike

Ervaringen Phatfour E-Bike
Merk: Phatfour
Website: Phatfour.com
Actief sinds: 2018
Prijsklasse: 2290,- t/m 2495,-
Aantal (E-Bike) modellen: 1

Phatfour maakt hele mooie ‘’Phatbikes’’. Dit zijn elektrische fietsen met het design van een oude brommer. Met deze retro look fiets val je zeker op. Deze fietsen zijn voorzien van kleine wieltjes met brede banden. De motor bevind zich in het achterwiel van de fiets.

Phatfour is een Nederlands bedrijf en de fietsen worden ook in Nederland gebouwd. Ondanks het robuuste en zware uiterlijk weegt de fiets ‘’maar’’ 25 kilo. Dit is vergelijkbaar met een normale elektrische fiets.

Phatfour elektrische Phatbike

Prijzen Phatfour E-Bike

Een Phatfour e-bike kost je met standaard 470Wh accu 2290 euro. Je kunt de accu ook upgraden naar 630Wh tegen een meerprijs van 205 euro. Je kunt de fiets ook uitbreiden met een bak om je slot in te bewaren, een kettingslot en een voordrager. Dit allemaal tegen een meerprijs.

Dit maakt de Phatfour geen koopje maar vergeleken bij de concurrentie zijn ze iets goedkoper. Het blijft een hoop geld en voor dit bedrag heb je enorm veel keuze op het gebied van elektrische fietsen.

Wel is dit natuurlijk een vrij unieke fiets en blijft het appels met peren vergelijken.

Voordelen Phatfour fiets

De Phatfour fiets ziet er fantastisch uit. Je koopt een hele leuke unieke fiets van degelijke kwaliteit.  Ook is het leuk dat de fiets in Nederland geproduceerd is. Als je graag wil opvallen met een leuke en aparte stadsfiets is de Phatfour echt iets voor jou.

In vergelijking met de concurrent is hij iets scherper geprijsd. Dit is dus een voordeel als je specifiek op zoek bent naar een Phatbike.

Nadelen Phatfour fiets

De zithouding is niet ideaal voor langere afstanden. Dit maakt de Phatfour een echte stadsfiets. Er zijn 2 framematen beschikbaar maar toch blijft het lastig om echt goed op de fiets te zitten.

Daarnaast is de actieradius niet zo heel erg groot. Een normale stadsfiets met een vergelijkbare accu heeft een veel grotere actieradius. Omdat deze fiets niet per se voor lange afstanden gebouwd is zul je hier niet heel erg veel last van hebben.

Doordat de Phatfour een achterwiel motor heeft blijf je afhankelijk van een derailleur systeem voor het schakelen. Dit is niet heel erg onderhoudsvriendelijk en heeft vaak niet de voorkeur op een stadsfiets. Je zult je ketting dus schoon moeten houden en zo nu en dan moeten smeren.

Ervaringen Phatfour E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Phatfour elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook scoort het bedrijf 5/5 sterren. Er zijn alleen maar hele positieve verhalen te vinden. Er zijn nog niet heel veel reviews doordat het een relatief jong bedrijf is. Maar je kunt er dus in ieder geval van uit gaan dat het een deugdelijk product is.

Overige reviews

Ook op Google zijn alle reviews positief. Zowel over de communicatie van het bedrijf als de kwaliteit van de fiets is niets negatiefs te vinden. Het is wel duidelijk dat het bedrijf goed zijn best doet om de klant tevreden te houden.

Conclusie

De Phatfour is verre van praktisch maar wel super tof. Het is een hele mooie en unieke fiets. De fiets is ideaal voor in de stad maar wat minder geschikt voor lange afstanden.

De kwaliteit van de fiets en onderdelen is hartstikke goed.

De Phatfour E-Bike is zeker niet goedkoop maar wel iets scherper geprijsd dan de concurrent. 

Kortom, als je de Phatfour helemaal geweldig vind kun je deze gerust aanschaffen. Op praktisch gebied scoort de fiets zeker geen 10 maar je krijgt er wel iets heel erg moois voor terug.

Check hier nog even de vette Brandmovie:

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Phatfour elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

P.S. Als je op zoek bent naar een unieke E-Bike is de Cowboy elektrische fiets misschien ook wel iets voor jou!

3.3/5 - (48 stemmen)

1 gedachte over “Ervaringen Phatfour E-Bike”

  1. Ik heb de Phatfour e-bike ook en ben er echt enthousiast over. Naast het uiterlijk ben ik vooral te spreken ook de grootte t.o.v. de concurrenten. De FLB-serie is een stuk groter dan de concurrenten waardoor je nog op een relatief normale hoogte zit.

    Verder een leuke read!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *