Ervaringen Popal E-Bike

Ervaringen Popal E-Bike

Ervaringen Popal E-Bike
Merk: Popal
Website: popal.nl
Actief sinds: 2008
Prijsklasse: 1049,- tot en met 2499,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 10 modellen

Popal is een fietsmerk dat sinds 2008 betaalbare hippe fietsen bouwt. In het begin stond Popal vooral bekend als een bouwmarkt fiets. In grote aantallen goedkope fietsen verkopen. Later is hier een kwaliteitsslag gemaakt en worden fietsen ook steeds vaker door de vakhandel geleverd. Met 300 modellen heeft Popal een ruim assortiment. Vooral in kinderfietsen en transport fietsen is er veel keuze. Ook leveren ze elektrische vouwfietsen en elektrische bakfietsen.

Prijzen Popal E-Bike

De elektrische fietsen van Popal zijn netjes geprijsd. In vergelijking met andere merken met dezelfde specificaties zijn de prijzen van Popal fietsen aan de lage kant. De goedkoopste fiets kost 1049 euro en is voorzien van een voorwiel motor en een 504Wh accu. Dit is alleszins redelijk.

De goedkoopste fiets met middenmotor kost 2249,-. Voor dit geld koop je een fiets met Bafang middenmotor en 8 versnellingen. Ook heeft deze fiets een hydraulische schijfrem. Wel gek is dat deze fiets voor ruim 2000 euro een 400Wh accu heeft. Dit is dus een stuk minder dan de fiets van 1000 euro.

Popal Dutch Prestige-E N3 voor 1099,-

Voordelen Popal fiets

Popal fietsen zijn netjes geprijsd. Ook zijn het erg mooie modellen. De prijs kwaliteit verhouding lijkt ook in orde. Ook heeft Popal een aardig dealer netwerk. Je zult dus niet ver hoeven reizen als je een dealer nodig hebt. Op sommige plekken ben je aangewezen op een Halfords filiaal maar vaak is er ook wel een fietsenwinkel te vinden die het merk verkoopt.

Nadelen Popal fiets

Uiteraard moet de prijs ergens vandaan komen en het lijkt er op dat er bij Popal wel iets goedkopere materialen gebruikt worden. Dit doet niets af aan de prijs kwaliteit verhouding van de fietsen maar maakt wel dat het geen A-merk is.

Ervaringen Popal E-Bike

Maar hoe zijn de ervaringen van Popal gebruikers? Zijn de fietsen van degelijke kwaliteit en hoe is de service van het bedrijf?

Facebook reviews

De review optie staat op de Facebookpagina uit. Onder de posts vind je niet veel reacties over de fietsen zelf. Geen negatieve en geen positieve verhalen.

Overige reviews

Verder zijn er op internet heel veel verhalen te vinden. Op Trustpilot, Radar en veel andere websites. Deze ervaringen zijn veelal erg negatief. Veel klachten gaan over roestvorming en gebreken aan de gekochte fietsen.

Het lijkt wel alsof een groot gedeelte van de klachten gaan over fietsen die online zijn aangeschaft. Dit kan onhandig zijn voor de service maar ook moet een fiets dan vaak nog deels in elkaar gezet worden. Als een fiets door een consument in elkaar gezet word is de kans op gebreken groter dan dat een fietsenwinkel dit doet.

Ook heeft het bedrijf een hoop reviews op Google. Hier scoren ze een gemiddelde van 3,5 van de 5 sterren. Hier vinden we verschillende goede en slechte verhalen. Popal lijkt wel te reageren op de slechte verhalen en lijkt de problemen ook te willen oplossen.

Onderstaande review vat het geheel wel goed samen:

Conclusie

Popal is geen A-merk en je kunt wat roestvorming en matige kwaliteit onderdelen verwachten. Wel is alle waar naar zijn geld. De prijs kwaliteit verhouding is prima. Als je de fiets aanschaft via een goede betrouwbare dealer kun je hier heel veel plezier van hebben. Een hele mooie fiets voor een hele nette prijs.

Op internet kopen is wellicht een minder goed idee. Meestal is een fiets niet helemaal afgemonteerd als je deze online koopt. Dit in combinatie met niet altijd top kwaliteit onderdelen kan leiden tot problemen en frustraties.

Zolang je een Popal fiets aanschaft bij een goede dealer en deze goed onderhoud kun je dus gerust een Popal fiets aanschaffen.

Jullie ervaringen Popal elektrische fietsen

Heb je zelf ervaringen met Popal elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets? Hier vind je ook ervaringen met andere E-Bike merken:

Ervaringen E-Bike merken

2.7/5 - (59 stemmen)

5 gedachten over “Ervaringen Popal E-Bike”

 1. Ik heb die fiets vorig jaar mei gekocht(2021), na een paar weken kreeg ik al een brommend geluid vanuit het motertje en trillingen in de trappers, mijn batterij was na 2 dagen korte stukjes fietsen helemaal leeg, fiets weg gebracht na een week had ik h’m weer terug en moest het over zijn.. maar na een paar dagen was het weer het zelfde verhaal, fiets weer weg gebracht, 6 weken kwijt geweest.. nu zijn die trillingen en brommend geluid verholpen, waren ze me accu vergeten( vind dat echt slecht) vandaag de nieuwe accu gekregen, dus hoop dat deze het langer doet als 2 dagen.
  Ik koop nooit meer een popal electrische fiets!

 2. Harold Minschoten

  oke hier mijn eerste ervaring met een Popal Sway F3 of zoiets. Let op is gelukkig niet mijn fiets, maar van een kennis, was het mijn fiets had ik hem allang in een afvalpers gegooid, want daar horen Popal fietsen thuis.
  Even kort ikzelf fiets al meer dan 50 jaar, niet elektrisch bij gods gratie, en heb meer fietskennis dan wie ook. Oke, ik haalde de Popal fiets op van die kennis, en na 500 meter knapte de ketting, de accu is volgens mij de slechtste op de e-markt, en nog een tip, draai alle moeren en bouten onmiddelijk voor de proefrit anders beland je in de rivier, kortom dat merk zou bij wet verboden moeten worden, over and out

 3. De Sway van 1249 euro met voorwiel aandrijving is levens gevaarlijk.
  Hij swabbert en doordat het frame meebeweegt met afstappen lig je snel op de grond.
  Ook tijdens het rijden is hij niet stabiel.
  Veel geld voor een waardeloos product.

 4. In 2019 2 Popal fietsen gekocht. In mei dit jaar werkte de aan en uit knop niet meer. Via Popal en de fietsenwinkel de accu opgestuurd voor reparatie.
  Tot op heden geen gerepareerde accu gekregen. Iedere keer onder het mom er zijn geen onderdelen te krijgen. DE kapotte accu is retour gestuurd naar de fietsenwinkel, met de mededeling we hebben geen personeel om hem te repareren. Ook het kapotte onderdeel is niet meegestuurd. Coulance regeling hebben ze nog nooit van gehoord. Zelfs in bruikleen verstrekken van een leenaccu komt niet bij hun op. De gehele vakantie hebben wij een fiets moeten huren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *