Ervaringen Roetz E-Bike

Ervaringen Roetz E-Bike

Ervaringen Roetz E-Bike

Merk: Roetz
Website: Roetz-bikes.com
Actief sinds: 2011
Prijsklasse: Vanaf 2099,-
Aantal (E-Bike) modellen: 2

Roetz is een Amsterdams bedrijf dat op een hele bijzondere manier fietsen maakt. Alle frames worden gerecycled en hier worden compleet nieuwe fietsen van gebouwd. De fietsen zelf worden gebouwd in een fabriek waar voornamelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Het is dus verantwoord omdat de frames gerecycled worden maar daarnaast ook nog goed voor de werkgelegenheid.

De fietsen zelf zijn enorm hip en zien er prachtig uit. Je kunt je fiets via de website helemaal samenstellen. De fiets kan bijvoorbeeld opgeleukt worden met een Brooks zadel, houten spatborden en kurk handvatten.

Roetz maakt gebruik van een All In One motor. Dit is een achterwiel motor waar ook een accu in verwerkt zit. Je zit dus niet met een lelijke accu op je frame of bagagedrager. Dit komt de mooie retro look van je fiets enorm ten goede. Je kunt de accu opladen met een oplader maar hij laad ook bij op het moment dat je achteruit trapt. Een leuke gadget!

Prijzen Roetz E-Bike

Een Roetz elektrische fiets koop je vanaf 2099 euro. Als je je fiets samen stelt zul je zien dat er al gauw wat bij komt. Bijvoorbeeld de voordrager, achterdrager en verlichting zijn optioneel en brengen dus een meerprijs met zich mee.

Omdat dit toch vrij unieke fietsen zijn is het lastig om de prijs te vergelijken met andere merken. Qua specificaties zal het iets minder zijn dan bij andere fietsen maar de looks zijn geweldig. Als je op zoek bent naar een echt hippe stadsfiets is een Roetz absoluut wat voor jou.

Een Achielle fiets lijkt hier ook wel een beetje op. Deze zijn wel nog een stuk duurder.

De fietsen worden afgemonteerd met hoge kwaliteit onderdelen. Dit straalt ook echt van de fietsen af. Het is een fantastisch product. Naar onze mening is de prijs goed te verantwoorden.

Voordelen Roetz fiets

Roetz fietsen hebben een super mooie Retro look. Je kunt de fietsen ook helemaal samenstellen naar jouw smaak. Je hebt dus echt een unieke fiets.

Het verhaal is heel erg goed. Frames recyclen is een enorm goede zaak. Het is zonde als al deze oude en super stevige frames op de vuilnisbult belanden.

De fietsen worden afgemonteerd met hoge kwaliteit onderdelen. Dit zie je ook direct als je een Roetz tegen komt.

Je kunt je fiets bedienen met een app, bluetooth controller maar ook zonder. Als je telefoon leeg is kun je 3 rondjes achteruit trappen. Vervolgens gaat de motor aan en fiets je met ondersteuning. Je bent dus niet afhankelijk van je telefoon.

Nadelen Roetz fiets

De fietsen zijn niet heel erg goedkoop. Je komt al gauw op zo’n 2300 euro. Bij andere merken krijg je hier wat meer opties voor. Echter zul je niet gauw een andere fiets vinden die er zo tof uit ziet.

Je hebt een relatief kleine accu. Je kunt hier volgens Roetz wel de 50 kilometer mee halen. Omdat dit soort fietsen ook vooral in de stad gebruikt worden zul je hier niet zo snel last van hebben maar in deze prijsklasse is dit wel een relatief kleine accu.

Roetz Road Dames
Bron foto: Benn Fietsen

Ervaringen Roetz E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Roetz elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook heeft Roetz 8 reviews. Deze resulteren wel in een 5/5 score. Iedereen is dus heel erg positief. Verder vinden we op Facebook ook uitsluitend positieve verhalen.

Overige reviews

Verder vinden we online ook alleen maar positieve ervaringen. Erg positieve ervaringen ook. Iedereen is super tevreden over de Roetz fietsen. Je ziet dat mensen het verhaal ook erg leuk vinden. 

Conclusie

Roetz is een merk dat super mooie retro fietsen maakt. Je kunt de fietsen helemaal zelf samenstellen. De fiets is voorzien van een krachtige achterwiel motor waar alles in verwerkt zit. Dit komt de look ten goede. Daarnaast is het erg leuk dat je je fiets kunt koppelen aan de app. 

De fietsen zijn niet goedkoop. Je zult al gauw tussen de 2100 en 2500 euro kwijt zijn en dit kan zelfs nog flink oplopen. Je doet wel iets goeds door gebruik te maken van een gerecycled frame en het zorgt voor werkgelegenheid. 

De ervaringen van Roetz gebruikers zijn enorm goed. Er word gebruik gemaakt van kwalitatief goede onderdelen en er zit relatief weinig poes-pas op de fietsen wat zorgt voor een betrouwbare fiets.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Roetz elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.3/5 - (3 stemmen)

1 gedachte over “Ervaringen Roetz E-Bike”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *