Ervaringen Stromer E-Bike

Ervaringen Stromer E-Bike

Ervaringen Stromer E-Bike

Merk: Stromer
Website: Stromerbike.com
Actief sinds: 2009
Prijsklasse: 5.000 tot 10.000,-
Aantal (E-Bike) modellen: 6

Stromer is een High End fiets merk. Deze Zwitserse fabrikant focust zich op het hogere segment speed pedelecs. Stromer heeft 600 dealers in 20 landen. Omdat het een hoger segment elektrische fietsen betreft vind je deze niet op iedere straat hoek maar alleen bij grotere fietsenzaken. Het merk heeft een relatief klein assortiment. Alle fietsen zijn voorzien van een achterwiel motor. De fietsen zijn te krijgen met accu’s tussen de 500Wh en de 983Wh. 500Wh is niet enorm in dit segment, 983Wh is daarentegen ongekend. 

Het design van Stromer elektrische fietsen is erg herkenbaar. Een robuuste fiets met dikke frame buizen en strakke uitstraling. De fietsen zijn voorzien van een touch display en de kabels zijn perfect weggewerkt.

Prijzen Stromer E-Bike

Stromer fietsen kosten tussen de 5.000 en 10.000 euro (adviesprijs, online kun je soms wel eens wat minder betalen). Dit is natuurlijk een enorm bedrag voor een fiets. Wel is de prijs te verklaren. Het is een innovatief en uniek product. Een deel van de kosten zit natuurlijk in de ontwikkeling en hoogwaardige onderdelen.

Op de website van Stromer kun je je fiets samenstellen. Dit hebben wij ook geprobeerd en dit werkt erg goed. We hebben gekozen voor de ST5 met bagagedrager. Mochten we deze fiets echt willen kopen moeten we rekening houden met 10.778 euro. 

Voordelen Stromer fiets

Stromer fietsen zien er prachtig uit en zijn van hoge kwaliteit. De weggewerkte kabels en touch display zorgen samen met de mooie gestroomlijnde buizen voor een super strakke fiets.

Ook zijn de onderdelen die gebruikt worden van absolute top kwaliteit.

Stromer fietsen zijn leverbaar met een accu tot wel 983Wh. Dit is enorm. Wel is een grote accu essentieel op een Speed Pedelec. De 500Wh accu zouden we zelf bijvoorbeeld niet zo snel kiezen.

Nadelen Stromer fiets

Stromer heeft maar een paar modellen. Dit zijn vrij sportieve fietsen waarmee het merk zich vooral richt op jongere fietsers. Er is bijvoorbeeld geen fiets met een lage instap (ook niet met een normale instap).

De prijs van Stromer fietsen is natuurlijk een nadeel. Een fiets in deze prijsklasse is niet voor iedereen weggelegd. 

Omdat je Stromer niet bij iedere fietsenwinkel kunt vinden zul je soms een stukje moeten reizen om een dealer te vinden. In mijn geval zit de dichtstbijzijnde dealer bijvoorbeeld op 60 kilometer afstand. Omdat het een vrij innovatieve fiets is met snufjes die je niet op andere fietsen terug vind zul je voor onderhoud en service snel op een dealer aangewezen zijn. Je moet er dus even wat voor over hebben.

Ervaringen Stromer E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Stromer elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan de reviews uit. Hier hebben we meestal wel begrip voor maar bij een Premium merk verwacht je toch wat minder slechte reviews en zou er dus geen reden moeten zijn om de reviews uit te zetten. 

We vinden op Facebook wel veel verhalen van Stromer gebruikers. Deze ervaringen zijn niet erg positief. Klachten kunnen natuurlijk altijd voor komen maar het valt op dat Stromer deze negeert. Er is geen enkele reactie vanuit het bedrijf zelf. Er zijn klachten van mensen die regelmatig bij de fietsenmaker staan. De problemen variëren van kapotte accu’s tot kapotte onderdelen die niet te bestellen zijn. Het lijken problemen die voor kunnen komen als er veel fietsen verkocht worden maar je kunt van een Premium merk toch minimaal een reactie verwachten.

Tussen de oudere berichten zien we sporadisch een reactie van Stromer zelf. Meestal met een doorverwijzing naar een dealer.

Ook is er op Facebook een groep te vinden met vragen over Stromer mankementen. Deze groep heeft maarliefst 1300 leden. Dit hebben we bij andere merken nog niet eerder gezien. Dat er hulp gevraagd word bij mankementen is op zich logisch maar dit is vaak juist verantwoordelijkheid van de dealer.

Let op: Deze review is vertaald waardoor de zinsopbouw niet helemaal klopt.

Overige reviews

Verder vinden we op Google eigenlijk uitsluitend goede reviews. Via Google zien we eigenlijk alleen resultaten in het Nederlands. De eerder genoemde klachten waren niet in het Nederlands. Dit doet vermoeden dat er in Nederland betere dealers zitten die klachten beter oplossen. 

Conclusie

Stromer maakt prachtige fietsen. De fietsen zijn niet bepaald goedkoop en dus niet geschikt voor iedereen. Online zien we enthousiastelingen die enorm fan zijn van de fiets. Het is ook een absoluut liefhebbers merk.

Wie het zich kan veroorloven koopt een product van hoge kwaliteit met een prachtig design. Wel moet je er vanuit gaan dat je van de fabrikant geen hulp krijgt bij problemen. Daarom is het belangrijk om een hele goede betrouwbare dealer te zoeken voor je fiets zodat je iemand hebt om op terug te vallen.  

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Stromer elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

2/5 - (3 stemmen)

10 gedachten over “Ervaringen Stromer E-Bike”

 1. Een pracht van een fiets. We gebruiken de twee ST3’s voor recreatief fietsen. Grote autonomie leuk in de bergen met het elektrisch recup programma. Als je er zorg voor draagt dan is hij super. Op de forums zie ik opmerkingen waarvan ik helemaal niet begrijp hoe het kan. Geen onderhoud en verkeerdelijk gebruik zijn nefast voor een high end product.

  1. 4000km met de nieuwe st1 en voorlopig nog geen problemen. Kan vlot de 45km per uur halen en je kan een 60km halen met de grootste batterij. Doe er over 25km enkel 10min langer over dan de wagen, maar wordt hier dan wel voor betaald via de fiets vergoeding. Ideaal als alternatief voor de auto

 2. Stromer ST1X
  Fantastische fiets als die het doet. Maar oh oh wat heb ik er een gez.. mee! Als ik iemand kan weerhouden er een te kopen, is de missie van deze review geslaagd. Mijn Fietsenmaker in Weesp levert ze niet meer. Hij werd moe van alle klachten die erover binnen kwamen. Dat zegt genoeg lijkt me. Vooral de software hapert constant, dus hapert de fiets. Van scooteren, tot niet opstarten tot accu’s die leeglopen. Allemaal vanwege de software gerelateerde zaken.

 3. St2 2018.
  Fantastische fiets! … geweest, gedurende de eerste maanden.
  Daarna van het ene mankement in het andere. Gaande van de controller, batterijaansluiting, enkele keren de sensor van de trapas. enz.
  Regelmatig rijdt deze vlotjes 46km/h zonder trappen.
  Neem het van mij aan, het klinkt leuker dan het is. Dit leidt tot zeer gevaarlijke toestanden.
  Staat ondertussen weer 2 maanden in de winkel.
  Ondertussen is de fiets bijna 2 jaar en verbruikt deze het dubbele van toen deze nieuw was. Batterijslijtage hoor ik u al denken. Wel, ook met een nieuwe batterij zelfde probleem.
  Echter volgens Stromer niets aan de hand.
  Dus service van Stromer is ondermaats. Ze werken totaal niet mee.

 4. heb in 2017 strohmer gekocht; meerder malen aangegeven dat ondersteuning soms wegvalt.
  nu in april 2021 met nog geen 4000 km op de teller blijkt motor kapot te zijn.
  Dit is niet normaal bij een dergelijk produkt; daar mag je een duidelijk langere levensduur van verwachten.
  reparatiekosten zijn maar liefst 1.115 euro en ik moet snel beslissen omdat anders wiel met juiste kleur spaken niet meer te verkrijgen is, anders meer dan een jaar wachten.

  reactie leverancier/winkelier: we hebben met strohmer kontakt gehad.
  reactie Strohmer: 2 jaar garantie en 1 jaar coulance.

  Strohmer erkent dus geen normale produktaansprakelijkheid.

  Heb daarom deze zaak aanhangig gemaakt bij mijn rechtsbijstandverzekering.

  1. Nancy Boelkens-Leek

   Ik ben benieuwd hoe het is afgelopen……
   Heb je het via de rechtsbijstandverzekering voor elkaar gekregen?

   Ik heb namelijk afgelopen december 2020 een ST1 2021 gekocht, maar na nog geen 20 weken erop gefietst te hebben, is er een kabel tussen de remschijf gekomen. Nu moet ik een hele nieuwe motor betalen volgens de dealer, zonder dat ze dit van te voren hebben aangekondigd.

 5. Ik heb op anderhalf jaar tijd 15000 km met een st1 gereden, nieuw gekocht in mei 2020. In die periode nog geen 2 maand gereden zonder in panne te staan. Telkens een ander duur onderdeel dat in garantie vervangen moest worden. Ik koop nooit nog een stromer. Ik voel mij heel hard beetgenomen. Gelukkig is mijn fietsenmaker een goede hulp.

 6. Ik heb op 03.11.2021 een ST2 gekocht met riemaandrijving. De fiets is al vier keer in herstelling geweest wegens kapot voorlicht, problemen met aandrijving (doortrappen bij aanzetten), piepend geluid na herstelling. De fiets is in herstelling geweest gedurende de volgende tijdvakken: 24.11.2021 tot 30.11.2021, 14.12.2021 tot 11.01.2022 en 15.01.2022 tot 25.02.2022. Van de 17 weken dat ik de fiets heb, heb ik hem ZES weken (met problemen) kunnen gebruiken. En nu komt de klap op de vuurpijl: wanneer ik hem op 25.02.2022 terug mocht ophalen, bleek de trapondersteuning op 41 km/u weg te vallen … Ik heb er totaal genoeg van. Ondertussen heb ik 272 km kunnen rijden, waarvan 63 km van en naar de herstelplaats. Ik hou mijn adem in telkens ik op de fiets spring. High end fiets, mijn …

 7. Ik lees hier veel negatieve reacties over de Stromer. Heb zelf een aantal jaar een ST5 gehad en was erg positief over deze fiets. Super gewoon. Eenvoudig naar de 45km/h. Reed er 21 km enkele reis. ‘S morgens 15 min langer dan de auto en ‘s avonds wegens de files tot 5 min korter dan de auto.

  Belangrijk bij dit high end product was de juiste afstelling van de materialen; denk bijvoorbeeld aan het aanhaal moment van de achteras. Deed je dit niet goed dan had je ondersteuningsproblemen. Zorg dat je dus een dealer hebt die er verstand van heeft. Lees een Stromer forum zoals speedpedelec review punt com of Stromer forum punt nl (oude naam).

  De reden dat ik geen gebruik meer maak van deze geweldige fiets heeft niets te maken met dit merk. Ik ben gestopt met werken en hoef dus niet meer naar kantoor.

 8. Oplevering van mijn Stromer in Aug 2021 met nu 385km op teller maar veel, te veel mankementen. Steeds stelt men dat problemen (doortrappen; piepend geluid; non-stop afremmend gevoel) normaal zijn. Dealer stelt dat software op iPhone niet synchroon verlopen. Tot ik zonder power viel van 40 km/u naar 5 km/u; levensgevaarlijk… en hulp zocht zo’n 15km van thuis. Niets hielp, batterij was 90% vol en reset hielp niet. Helpdesk en lokale dealer niet bereikbaar. Te zwaar voertuig om zonder aandrijving te fietsen. Na 2u aan de hand in ‘t zweet thuisgekomen en wacht nu weeral op herstel…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *