Hoe verwerk je fietsen in je dagelijkse routine?

Je kent het wel, je zegt meer te gaan fietsen voor bijvoorbeeld duurzaamheid of je eigen gezondheid. Maar hoe kun je dat nou verwerken in je dagelijkse routine? Je hebt het immers al druk zat. En hoe maak je het nou leuk?

Pak voor kleine tripjes geen auto

Even boodschappen doen, even naar de bibliotheek. Steeds vaker pakken mensen het gemak van de auto, terwijl dit helemaal niet hoeft! Zolang het niet akelig stormt is het prima om even de benen te strekken en de fiets te pakken. Scheelt je ook nog eens benzine en parkeergeld!

Houd een fietsvakantie

Dit is vooral ideaal in de zomer: een fietsvakantie. Ga eens langs leuke plekjes in de stad, of zelfs buiten de stad. Zo zie je alles vanuit een ander perspectief, en krijg je de beweging die je nodig hebt. Plus je krijgt er een leuke zomerervaring bij, want je komt altijd wel wat tegen met fietsen. Auto’s zijn immers te snel om de kleine details waar te nemen en met fietsen kun je nog een keer hoi zeggen tegen je voorbijgangers.

Vervang het wandelen door fietsen

Als je even tot rust wilt komen, ga je meestal een stukje wandelen. Even je hoofd leeg maken, of gewoon voor de frisse neus. Waarom ga je niet fietsen in plaats van wandelen? Het geeft in principe hetzelfde effect, en je bent ook veel sneller weer thuis als je dat wil. 

Maak het fietsen leuk

Lange fietstochten kunnen saai zijn. Nodig iemand uit om mee te fietsen, iemand die jou kan aanmoedigen om je fietsroutine door te zetten. Zo zet je de ander ook aan het fietsen, en hoe meer fietsen, hoe meer vreugd. Als er niemand met je mee kan, dan is een muziekje opzetten een goede suggestie. Alles wordt leuker met muziek, toch? Dus zet die koptelefoon op of doe die oortjes lekker in en luister naar een relaxed zen muziekje, of juist een super banger! Let er natuurlijk wel op dat je de muziek niet té hard zet, aangezien je nog wel het verkeer om je heen moet horen.

Maak er een avontuur van

Als je met tegenzin op de fiets gaat zitten, is dat voor niemand leuk. Wat helpt is om een doel te stellen. Hierna ga ik iets leuks doen, of ik doe dit voor een goed doel. Zo steun je de maatschappij, het milieu en natuurlijk een goed gevoel. Laat het weten op je social media over je fietsreis, of schrijf dagelijks in een dagboekje van wat je allemaal tegenkomt.

Waarom zijn auto’s slechter dan fietsen?

Auto’s stoten veel CO2 uit, en dat is slecht voor het milieu. Daarom is het beter als je met de fiets gaat, en kleine tripjes vermijdt.

Hoe fix je een lekke band?

Zet je fiets op z’n kop en vind het lek. Plak het af met tape, en pomp de band weer op met een fietspomp. Zet de fiets weer overeind en je kan weer door! 

Hoe maak je je fietsroutine makkelijker?

Eigenlijk is het beste dat je kan doen, is doorzetten! Hoe vaker je het doet, hoe meer het een gewoonte wordt. En hoe makkelijker het jou dus af gaat!
Wat ook helpt is een route uitstippelen. Zo weet je precies hoeveel tijd je eraan kwijt bent, en dus makkelijker kan plannen met je dagelijkse routine. Zo kun je ook zien of je nog langs leuke plekken komt, en daarop kan profiteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *