Ervaringen WATT E-Bike

Ervaringen Watt E-Bike

Ervaringen Watt E-Bike
Merk: Watt
Website: wattfietsen.nl
Actief sinds: eind 2018
Prijsklasse: 1100,- tot 1350,-
Aantal (E-Bike) modellen: 2 

De Watt fiets is een hippe stadsfiets. De accu is mooi weggewerkt in het frame en er wordt gebruik gemaakt van een kleine voorwiel motor. Dit zorgt ervoor dat je bijna niet meer ziet dat het een elektrische fiets is. Het uiterlijk van de fiets valt vooral in de smaak bij jongere gebruikers. Een hippe stadsfiets maar dan toch met ondersteuning. Er is een ‘’Naked’’ model, deze is helemaal kaal en uitgevoerd als strakke single speed / fixie look fiets. Er is ook een versie beschikbaar met spatborden. Deze wat uitgebreidere stadsfiets kost 1350,-.

De stadsfiets heeft wel wat weg van Cowboy en VanMoof fietsen.

Voordelen Watt fiets

Het grote voordeel van een Watt fiets is de prijs. Je koopt een prachtig uitziende fiets voor een hele scherpe prijs. Daarnaast is het uiterlijk ook een speerpunt van de Watt fiets. Heel veel mensen zijn helemaal weg van het uiterlijk van deze E-Bike. Je kunt je hier als jongere ook goed op vertonen. Ook schijnt de Watt erg licht te zijn. Dit is voor veel gebruikers een groot voordeel.

Nadelen Watt fiets

Watt heeft een beperkt assortiment. Eigenlijk op moment van schrijven 1 model maar dit wordt in de toekomst vast en zeker uitgebreid. Op de website wordt een nieuw model aangekondigd maar in welk opzicht deze anders is dan het huidige model is niet echt duidelijk. De actieradius van de Watt (30 tot 60 kilometer) is niet erg indrukwekkend. Hier wil ik nog wel bij vermelden dat bijna niemand meer dan 30 kilometer per dag fietst. Voor woon werk verkeer is dit dus meer dan genoeg.


Reviews Watt

En nu het aller belangrijkste; wat is de consument ervaring met Watt? Hoe is de kwaliteit van de fiets en de service?

Facebook reviews

Op Facebook heeft Watt slechts 7 reviews. Het is natuurlijk ook nog een vrij jong bedrijf. Van de 7 reviews zijn 5 positief en 2 negatief. De eerste negatieve reactie gaat over onder andere lekke banden en een afgebroken lamp. Ons inziens zijn dit klachten welke niet altijd voorkomen hadden kunnen worden. Iedere fiets kan natuurlijk lekke banden rijden en dit ligt niet direct aan de kwaliteit van de fiets. De andere review gaat over een matig retourbeleid. Hier word snel op gereageerd en een oplossing gezocht voor het probleem.

Overige reviews

Op Google en Trustpilot zijn ook nog een aantal reviews te vinden. Deze zijn toch wat minder rooskleurig. Er is erg veel kritiek op lange levertijden en langzame communicatie. Watt zelf geeft aan dat dit opstart problemen zijn en doordat er meer fietsen verkocht werden dan in eerste instantie de verwachting was er leveringsproblemen zijn ontstaan. Op zich een logisch verhaal maar dit kun je als bedrijf prima op voorhand melden.

Conclusie

Een prachtige fiets voor een nette prijs. Zeker in het begin zijn er nogal wat leveringsproblemen geweest. Als het bedrijf dit op kan lossen zou dit de klant tevredenheid enorm ten goede komen.

Update 06-2020:
Inmiddels heeft Watt meerdere nieuwe modellen geïntroduceerd en de prijzen verhoogt. Overigens lijkt het op het gebied van communicatie nog niet veel beter dan dat het was.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Watt elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

5 reacties op “Ervaringen Watt E-Bike”

 1. Pingback: Ervaringen Cowboy E-Bike - Elektrische fiets reviews - E-Bike Bond

 2. Nu zins twee maanden de watt New York. Ben zeer tevreden met de fiets. Ik fiets 5 dagen in de week naar werk 12 km per dag. Omdat ik ook zelf gewoon lekker mee trap haal ik met gemak 60 km (vaak nog meer) dus opladen is maar 1x per week. Tenzij ik in het weekend nog wat km maak natuurlijk. Ook de levering ging bij mij zonder problemen. Dinsdag besteld en woensdag de week er op (8 dagen dus) werd de fiets netjes thuis afgeleverd. Voor mij dus een prima betaalbare fiets. Top.

 3. Pingback: Hippe elektrische fietsen - Op zoek naar een unieke E-Bike? E-Bike Bond

 4. 26-08-2019 een Fixie besteld, geleverd 17-10-2019!!!
  06 november gemeld dat ik een krakend krenkstel had. Reparaties laten ze uitvoeren door GoBike.
  Na een mailtje of 8 en diverse belletjes kreeg ik te horen van GoBike dat ze met zieken zaten. 02 december eindelijk een monteur. Na reparatie ben ik maar zelf de fiets gaan onderhouden, want dat heeft deze fiets echt wel nodig! Ketting waarvan ze zeggen RVS is van staal en roest snel en rekt super snel uit zodat je binnen de kortste keren op het einde van de spanners zit waarvan de kwaliteit ook erg slecht is. Afijn nu na 1,5 jaar en bijna 2800km verder 3 sets remblokken een nieuwe ketting en wederom een trapas gemonteerd welke naar mijn inziens onder garantie had moeten vallen (2 jaar garantie). Factuur bedrag €138,- Heb het gewoon betaald maar ook ondertussen de fiets verkocht. Had nog gevraagd om de fiets in te ruilen voor de nieuwere uitvoering “Brooklyn” met schijfremmen en riem maar dat deden ze niet.
  Kennelijk vinden ze hun eigen kwaliteit ook niet goed genoeg en willen deze niet inruilen.
  Nu maar eens goed gaan kijken welkde de nieuwe wordt maar denk niet de Watt Brooklyn. de “van Moof 3S” en de “Cowboy” zijn gelijk van prijs of iets hoger maar komen in vele reviews een stuk beter uit de bus dan de Watt fietsen en er zit voor hetzelfde geld al verlichting, bel en spatschermen op.
  Mooi model maar slechte kwaliteit wat veel onderhoud vergt, en de onderhoudskosten per kilometer hoger ligt dan bij een klein autootje.

 5. Een watt Brooklyn gekocht augustus 2020, lange wachttijd, na 6 weken was de fiets gearriveerd. De eerste maanden ging de fiets als een speer en was er niets aan de hand, tot de temperatuur in Nederland ging stijgen. dit was afgelopen juni en de fiets ging niet meer als een speer, integendeel ik werd continu afgeremd. De fiets is intussen al 2x nagekeken en het probleem is nog niet opgelost. Nu heb ik voor de derde keer aan de bel getrokken, ik wordt weer teruggebeld. Vervelend allemaal, ik heb mijn fiets nodig voor mijn werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *