Ervaringen Trek E-Bike

Ervaringen Trek E-Bike

Ervaringen Trek E-Bike

Merk: Trek
Website: trekbikes.com
Actief sinds: 1976
Prijsklasse: 1799,- tot 11.599
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 40

Trek is een Amerikaans fietsenmerk. Trek is een groot bedrijf met een heel ruim aanbod in fietsen. Van kinderfietsen tot racefietsen tot elektrische mountainbikes en speed pedelecs. De prijzen van een Trek elektrische fiets beginnen rond de 1799 euro en eindigen bij een kleine 12 duizend euro. Een enorm bedrag voor een fiets maar ook onder de 2500 is er ruime keus.

Trek word gezien als een A merk. Op het moment is Trek 1 van de grootste Amerikaanse fiets merken. Het is ook vrij uniek dat een Amerikaanse speler in Nederland goed verkoopt. We hebben tenslotte zelf een enorm scala aan goede fietsmerken. 

Dit is hem dan. Een Trek mountainbike met hetzelfde prijskaartje als een splinternieuwe Citroën C1

Voordelen Trek fiets

Een groot voordeel van Trek als fietsmerk is dat er een enorm aanbod is. Je kunt er terecht voor een high end elektrische mountainbike maar ook voor een relatief simpele stadsfiets. Trek fietsen zien er over het algemeen goed uit en zijn van hoge kwaliteit.

Nadelen Trek fiets

Omdat Trek een Amerikaanse leverancier is hoef je van de fabrikant niet al te veel te verwachten. Als je een Trek fiets koopt kun je dit dus maar beter doen bij een partij waar je vertrouwen in hebt. Deze partij moet op het moment dat er problemen zijn deze voor je oplossen met de fabrikant.

Ook heeft Trek net zoals bijvoorbeeld Gazelle de vervelende gewoonte om onderdelen te maken die niet zonder meer te vervangen zijn. Denk bijvoorbeeld aan hele specifieke spatborden of een koplamp geïntegreerd in de voorvork. Dit komt het uiterlijk van de fiets ten goede maar is vaak erg duur wanneer dit kapot gaat. 

Reviews Trek

Maar belangrijker nog? Hoe ervaart de Trek gebruiker de fiets en natuurlijk de service van het bedrijf? Wij gaan ons tijdens dit onderzoek focussen op de Nederlandse reviews. De kans dat ook jij hem koopt bij een Nederlandse dealer is vrij aanwezig natuurlijk.

Facebook reviews

Op Facebook is bar weinig te vinden. Trek heeft reviews uit gezet en ook posts van gebruikers zijn niet terug te vinden op de pagina. In het geval van Trek begrijp ik dit wel. De pagina heeft 1.4 miljoen likes en Trek is natuurlijk in verschillende landen actief. Er zou een chaos van reviews in verschillende talen ontstaan en voor Trek zou dit ook moeilijk op te lossen zijn. Vandaar ook de eerdere opmerking over het kopen bij een goede dealer. Voor de service zul je vooral afhankelijk zijn van het verkoop punt.

Overige reviews

Verder zijn er een hoop reviews te vinden online. Voornamelijk veel klachten over dat fietsen het te snel begeven. Na 4 jaar een kapotte accu, na 6 jaar een kapotte motor of sensor en dergelijke. Het is lastig om een mening te geven over deze reviews. Zaken gebeuren buiten de garantie periode en het gebruik is altijd moeilijk na te gaan. Daarnaast zijn Trek fietsen voornamelijk in trek (haha) bij de fanatieke sportieve fietser. Deze fietsen zullen dus ook nogal wat kilometers gemaakt hebben.

In de onderstaande review is er bijvoorbeeld een klacht over een accu die het begeeft. Er is 8500 kilometer op de fiets gefietst en na 4 jaar begeeft de accu het. De fiets word dus stevig gebruikt en dan lijkt 650 euro onkosten in 4 jaar niet zo heel erg veel. Als je dit vergelijkt met een scooter die 8500 kilometer loopt of een auto die een beurt nodig heeft vallen de kosten redelijk mee.

Daarnaast is er nog een review over een fiets die het na 4 jaar en weinig gebruik begeeft. De reparatie kosten zijn 1100 euro. Een enorme kostenpost natuurlijk. Meneer geeft ook aan een aanbod gekregen te hebben om een nieuwe fiets uit te zoeken voor de helft van het geld. Dat is wel weer een goed aanbod gezien de fiets buiten de garantie periode zou zitten.

Conclusie

De eind conclusie is dat Trek een groot merk is met een ruim aanbod mooie E-Bikes. Wel zijn er veel klachten te vinden over het gebruik op de langere termijn. Dit is gek voor een wat duurder merk maar wellicht enigszins verklaarbaar doordat dit type fiets vaak goed gebruikt word. De prijzen beginnen bij 1799,- maar lopen ook snel op. Het zijn dus fietsen voor mensen met een ruim budget.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Trek elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

7 reacties op “Ervaringen Trek E-Bike”

 1. Na 3 maanden en 172 km, trapper afgeknapt, bij de Trek fietsenmaker gevraagd hoe verder, moesten eerst met Trek overleggen of dit wel garantie is.Fiets dinsdag heen gebracht en vriidag werd het onderdeel verzonden, zaak is op maandag gesloten,dus pas op dinsdag klaar, een volle week wachten op een nieuwe trapper

 2. Mijn trek-fiets gekocht in mei 2019 nog geen jaar later valt hij steeds stil,geen licht vooraan….
  Na 3 maanden steeds binnen te doen bij de fiets maker is het probleem nog niet opgelost.
  Andere trek-dealer gezocht,blijkt de stang stuk te zijn waar het display opstaat,4 weken is mijn fiets weer binnen.
  Het is een fout in het type fiets en ze weten niet of het stuk nog verkrijgbaar is.
  Voor mij nooit geen trek-fiets meer.!!!!

 3. Ik heb een trek i bike en de accu trilt steeds los .Fietsemaker zegt het gemaakt te hebben maar na een dag zelfde euvel, dus afstappen alles losmaken accu er weer in en dan gaat het weer even.Vandaag gaat dit zelfs niet meer.Doffe ellende

 4. In 2013 heb ik een Trek T400+ gekocht voor woon-werk verkeer, na 5 jaar (ongeveer 13000km) heb ik een nieuwe batterij gekocht, nu (2021) heb ik net geen 20000km gereden en ga ik vernieuwen omdat de elektronica niet goed meer mee wil ( soms moeilijk fietsen, meer ondersteuning nodig voor ritten waar vroeger niet nodig was, soms valt de computer uit).
  Ik ben altijd heel tevreden geweest van mijn fiets, geen grote onkosten gehad (buiten mijn batterij)

 5. TM+500 met 7750 km op de teller aangedreven Bionx Motor is reeds stuk, de verdeler van Trek Kortrijk België weigert zelf te onderzoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn, hun suggestie is een nieuwe Trek fiets te kopen met Loyaliteit korting van 20% !!!!!!!!!! Dat is nogal eens een service …………….. en dit voor een Wereld Merk!!!!!!!!!

 6. Ik heb een trek e fiets . Na 3 maanden m’n eerste spaken gebroken.werd netjes vergoed
  Nu 3 jaar verder en 7 nieuwe spaken verder heb ik nog weinig vertrouwen.het is event op te lossen door een nieuw wiel kosten 350 euro
  En dan. Fiets al 50 jaar en nog nooit een gebroken spaken gehad
  En nu binnen 3 jaar 7
  Voor mij geen trek meer zoveel geld verwacht je ook een gedegen fiets

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *