E-Bike accu werkt niet meer

Help, mijn E-Bike accu werkt niet.

Help, mijn E-Bike accu werkt niet.

Help, mijn E-Bike accu werkt niet. Wat moet ik doen? In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen als je elektrische fiets accu ineens niet meer werkt. In sommige gevallen is je accu kapot maar in andere gevallen kan het ook zijn dat je accu bijvoorbeeld in slaapstand is gegaan.

Accu in slaapstand

Een aantal jaar geleden was het zo dat als je je accu langere tijd niet gebruikte er diepteontlading kon optreden. Dit zorgt voor ernstige schade aan je accu. Had je je fiets bijvoorbeeld een jaar niet gebruikt en niet aan de lader gehad? Dan was de kans groot dat je accu helemaal kapot was.

Tegenwoordig zijn E-Bike accu’s beveiligd waardoor dit niet meer kan. Als een accu lang niet gebruikt word gaat deze in slaapstand.  Je kunt een aantal dingen proberen om de accu weer ‘’wakker te maken’’.

Knop

Soms heb je een knop om de accu uit de slaapstand te halen. Zit er ergens op je accu een knop? Probeer deze dan eens in te drukken. Maakt dit geen verschil? Druk hem dan eens 10 seconden in.

Accu resetten

Je kunt sommige accu’s ook resetten. Dit doe je door de aan/uit knop 20-30 seconden ingedrukt te houden.

Aan de lader leggen

Leg de accu eens een tijdje aan de lader. In veel gevallen krijgt deze dan een impuls waardoor hij alsnog weer gewoon aan gaat en gebruikt kan worden.

Software matig ‘’wakker maken’’

Helaas is dit alleen door een fabrikant of dealer te doen. Vaak kunnen ze nieuwere E-Bike accu’s aan de computer leggen en vervolgens wakker maken.

Andere oorzaken

Er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor je elektrische fiets ineens niet meer werkt. Controleer daarom ook altijd de volgende punten.

Contacten accu

Demonteer je accu en kijk hoe de contact punten er uit zien. In sommige gevallen zijn deze gecorrodeerd waardoor ze helemaal geen contact maken. Je kunt dan de contactpunten voorzichtig schoonmaken en eventueel inspuiten met contactspray.

Druk de accu er vervolgens goed in. Soms zit de accu simpelweg niet helemaal goed in de slede waardoor de fiets niet werkt.

Lader

Weet je zeker dat de lader van je E-Bike naar behoren werkt? Een kabelbreuk of slecht contact kan ervoor zorgen dat je accu niet meer op laad.

Stekkers

Een veel voorkomend probleem bij fietsen met een voorwiel motor is dat de motor stekker los trilt. In de meeste gevallen zit deze bij de voorvork van de fiets. Controleer altijd of deze stekker goed in elkaar zit als je ondersteuning wegvalt of als de fiets helemaal niet meer ondersteunt. Vaak kun je hem zo weer in elkaar drukken en is het probleem verholpen.

Doormeten

Heb je toevallig een multi meter bij de hand? Meet dan eens of er ook spanning uit de accu komt. Als dit niet het geval is of als de spanning veel te laag terwijl de accu wel is opgeladen is is de kans aardig aanwezig dat de accu kapot is.

E-Bike accu werkt helemaal niet meer

Heb je al bovenstaande oplossingen geprobeerd en gaat je E-Bike nog steeds niet aan? Dan zul je je accu moeten vervangen of moeten laten reviseren. Als je E-Bike minder dan 2 jaar oud is heb je eigenlijk altijd garantie en zullen de kosten voor de fabrikant zijn. Als je fiets ouder is zul je dit zelf moeten betalen.

Problemen met je accu voorkomen

Veel E-bike accu problemen zijn te voorkomen door deze af en toe aan de lader te zetten. Een accu slijt vaak sneller als je hem niet gebruikt dan wanneer je hem wel af en toe gebruikt. Zorg er dus voor dat je in ieder geval iedere maand een rondje fietst en de fiets weer op laad. Lees hier meer over E-Bike accu onderhoud.

Lees hier meer over veel voorkomende E-Bike problemen.

2 gedachten over “Help, mijn E-Bike accu werkt niet.”

 1. Beste, mijn accu Bosch gaat iedere 5 seconden aan en uit, weet er iemand wat dit kan zijn ook op mijn display gaat 5 seconden aan en uit.
  wie kan mij helpen

 2. Hallo,
  Ik heb 2;5 jaar geleden een nieuwe accu gekocht,altijd aan de oplader.
  Nu doet die het niet meet.
  Lees steeds dat een accu 5/6 jaar mee kan.
  Hoe lossen we dit op.
  Tel 0625590638

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *