Ervaringen Altec E-Bike

Ervaringen Altec E-Bike

Merk: Altec
Website: Altecfietsen.nl
Actief sinds: 2013
Prijsklasse: 949,- tot 1699,-
Aantal (E-Bike) modellen: 5

Altec fietsen (onderdeel van Hoop fietsen) is een relatief nieuw fiets merk. Altec levert betaalbare elektrische fietsen al vanaf 949 euro. De meeste fietsen hebben een Bafang voorwiel motor. Dit is vrij standaard en wordt door heel veel fietsen merken gebruikt. De fietsen worden over het algemeen wel gezien als het lagere segment. Op de fietsen zit bijvoorbeeld ook een V-Brake voor. Dit zie je vaak terug komen bij goedkopere merken.

Voordelen Altec fiets

Een groot voordeel van Altec fietsen is dat de prijs erg netjes is. Als je op zoek bent naar een betaalbare E-Bike is dit zeker een kanshebber. Voor 949 euro rijd je op een splinter nieuwe E-Bike met Bafang voorwiel motor.

Ook het uiterlijk van de Altec fietsen kan als voordeel gezien worden. Voor 1099 euro heb je een prachtige transportfiets met voordrager welke leverbaar is in verschillende kleuren. Een mooie fiets voor een zacht prijsje.

Nadelen Altec fiets

Een nadeel van de Altec elektrische fietsen is dat het toch wel een B merk betreft. Zoals eerder gezegd zit er gewoon een Bafang systeem op en hoef je je over het elektrische gedeelte dus niet zoveel zorgen te maken. Wel zal je fiets wat sneller roesten en iets minder geschikt zijn voor zwaar gebruik. Bij het maken van deze fiets is rekening gehouden met de prijs en dit is ook te merken.

Overigens is dit geen oordeel over de prijs kwaliteit verhouding van de fiets maar daar komen we op terug in de eind conclusie.

Ervaringen Altec E-Bike

Maar nu het aller belangrijkste, wat vinden klanten die al een Altec fiets in bezit hebben van het product en de service?

Filmpje over de Altec Nova e-bike

Facebook reviews

Op Facebook heeft Altec 21 beoordelingen met een eindcijfer van 3,8 van de 5. Een acceptabel cijfer maar toch ook flink wat kritiek.

Wanneer je de recensies door leest zie je erg veel klachten over roest en slechte lak kwaliteit. Ook wordt er geklaagd over de service maar is het niet duidelijk wat daar precies mis mee is. Er staat zelfs een recensie op van iemand die na een jaar gebruik een splinternieuwe fiets krijgt in verband met klachten over roest. Deze fiets was inderdaad flink verroest maar dit is wel een top oplossing vanuit Altec.

Overige reviews

Verder op het internet zijn er weinig reviews te vinden. De ervaringen die je wel terug leest liggen in lijn met de Facebook pagina. Veel klachten over roest en zo nu en dan iets over matige kwaliteit van de fiets.

Ons advies: Altec e-bike ervaringen

Wanneer je een Altec fiets koopt kun je een mooi uitziende fiets verwachten. Ook zijn de onderdelen die er echt toe doen van goede kwaliteit (Shimano versnellingsnaaf, Bafang voorwiel motor of Shimano Steps, AXA slot). De prijs van een Altec fiets is buitengewoon scherp.

Uiteraard is alle waar naar zijn geld en zo ook bij deze fiets. Op deze belangrijke componenten na zijn er wel onderdelen die van mindere kwaliteit zijn. Ben je dus een zware gebruiker? Moet er elke dag in weer en wind 20 kilometer op gefietst worden? Misschien is dit dan niet de fiets voor jou. Het is geen A merk fiets.

Je betaalt overigens ook niet de prijs voor een A merk fiets. Als de fiets niet zo vreselijk vaak gebruikt word en deze netjes binnen staat kan dit best een hele goede keuze zijn. Je bespaard zo een paar 100 euro ten opzichte van een ander merk.

De prijs kwaliteit verhouding van Altec fietsen is dus eigenlijk hartstikke goed alleen de fiets is minder geschikt voor echt zwaar gebruik.

Extra tip

Bestel je een Altec fiets online en kun je kiezen voor rijklaar afleveren is dit wel een aanrader. Vaak worden Altec fietsen in doos geleverd en moet er het een en ander gemonteerd worden. Dit is voor een leek nog best een uitdaging. Vaak zit er een kleine meerprijs aan het rijklaar afleveren maar als je zelf niet heel technisch bent is dit zeker een aanrader.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Altec elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Veelgestelde vragen

Is Altec een goede fiets?

Bij de Altec elektrische fietsen is de bagagedrager als zowel het frame van topkwaliteit. Hierdoor zijn deze e-bikes uitermate geschikt voor studenten met zware schooltassen. Daarnaast is de e-bike uitgerust met een stevige koplamp en spatborden. Dankzij de gelakte velgen en een goed weggewerkte bekabeling ziet de fiets er strak uit.

Welke framemaat kiezen bij Altec e-bike?

Wanneer je de framemaat gaat kiezen, dan kijk je voornamelijk naar je lichaamslengte en beenlengte. Ook de manier van fietsen is belangrijk, want iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Wil je bijvoorbeeld met beide voeten op grond staan als je stilstaat of zijn alleen je tenen voldoende? Op de website van Altec staan een aantal maattabellen, zodat je de juiste framemaat kunt kiezen.

Heeft Altec ook servicepunten?

Dit merk heeft door heel Nederland servicepunten. Dit betekent, mocht je een probleem hebben met je fiets, kun je altijd ergens terecht. Ook voor vragen en andere ongemakken kun je bij een servicepunt terecht.

3.7/5 - (75 stemmen)

2 gedachten over “Ervaringen Altec E-Bike”

 1. De reacties op Facebook zijn ook niet eerlijk.

  Hier klagen 2 personen over een doormidden gebroken fiets. Maar degene die dit schrijft is zelf een eigenaar van een ander fietsenbedrijf en prijst zichzelf ook aan. De tweede is zijn partner;-) beetje flauw en niet chic.

  Uiteindelijk is die 3.8 dus niet helemaal correct voor dit merk.

 2. Mijn 3de jaar met deze fiets.
  Niks mis mee.
  Soms duurt de trapondersteuning iets langer voordat deze in werking treed.Remmen slijten hard maar dat zijn de kosten niet.
  Nu ruim 1000 km mee gereden.
  Aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *