Ervaringen Batavus e-bike

Ervaringen Batavus E-Bike

Ervaringen Batavus E-Bike

Merk: Batavus
Website: Batavus.nl
Actief sinds: 1904
Prijsklasse: 1499,- tot en met 3499,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 60 modellen

Tussen alle ervaringen met E-Bike merken kan Batavus natuurlijk niet ontbreken. Batavus bouwt al ruim 100 jaar fietsen en is 1 van de grotere Nederlandse fiets merken. Batavus is samen met onder andere Koga en Sparta onderdeel van de Accell group. 

Vroeger maakte Batavus ook bromfietsen en motoren. Op dit moment worden er alleen nog fietsen onder de naam Batavus gemaakt.

Batavus Quip elektrische fiets
Batavus Quip E-Go voor 2199,-

Prijzen Batavus E-Bike

Met prijzen tussen de 1500 en de 3500 euro zit Batavus in het midden segment. Onder de 2000 euro heb je verschillende keuzes. Batavus fietsen zijn in vergelijking met andere merken ietwat hoog geprijsd. Een Sparta, Stella of Brinckers elektrische fiets met dezelfde specificaties zal een stukje goedkoper zijn dan een Batavus fiets.

Voordelen Batavus fiets

Batavus fietsen zien er erg goed uit. Ook is er ruime keuze uit verschillende modellen stadsfietsen. Ook zijn Batavus fietsen uitgerust met verschillende leuke opties zoals een riem aandrijving en schijfremmen. Batavus fietsen worden op veel plaatsen verkocht. De kans dat er een Batavus dealer bij jou in de buurt zit is dan ook erg groot.

Batavus Dinsdag E-Go riemaandrijving
Batavus Dinsdag met riemaandrijving voor 2649,-

Nadelen Batavus fiets

Zoals eerder benoemd zijn de Batavus fietsen wat aan de dure kant. Als je fietsen vergelijkt op specificaties is Batavus duurder dan andere merken met vergelijkbare fietsen.

Ervaringen Batavus E-Bike

Maar wat zijn de ervaringen met Batavus elektrische fietsen? Is de prijs gerechtvaardigd omdat de kwaliteit en service ook beter is dan bij andere merken?

Facebook reviews

Op Facebook staan de reviews uit. Ook vinden we verder relatief weinig terug op Facebook. Er zijn enkele berichten te vinden met klachten maar onder de berichten zijn ook zeker positieve geluiden te vinden.

Overige reviews

Op andere websites vinden we wel verschillende klachten over Batavus. De frustratie lijkt vooral veroorzaakt te worden door matige service. Zo zijn er onderdelen die het snel begeven en niet onder de garantie gerepareerd worden en dergelijke. Op klacht.nl zijn er zelfs 43 pagina’s aan klachten te vinden over Batavus fietsen. Uiteraard is dit een merk dat ook veel fietsen verkoopt alleen ons inziens zou een enorm gedeelte van deze klachten gemakkelijk op te lossen zijn. Het is dus wel een gemiste kans dat dit niet gedaan word.

Conclusie

 Batavus maakt mooie fietsen welke over het algemeen ook van prima kwaliteit zijn. De fietsen zijn iets duurder dan andere merken. Je kiest een Batavus dus niet per se voor de prijs.

Als er iets kapot gaat aan je fiets lijkt Batavus dit helaas niet echt op te lossen. Als je echt goede service van een fabrikant verwacht is Batavus wellicht niet het merk voor jou. Wel jammer aangezien er prachtige modellen tussen zitten.

Jullie ervaringen Batavus elektrische fietsen

Heb je zelf ervaringen met Batavus elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets? Hier vind je ook ervaringen met andere E-Bike merken:

Ervaringen E-Bike merken

10 reacties op “Ervaringen Batavus E-Bike”

 1. Onze Batavus electrische fiets is nog geen 3 jaar oud. Heeft 2 servicebeurten gehad en nu al een accu die stuk is. Voor een fiets van 1800 euro is een auto vele malen goedkoper.

  1. onze batavus is ook 3 jaar oud heb al 160€ aan onderhoud betaald , dis play valt uit daarbij ook de hulpmoter , al 2x terug gebracht niet beter geworden. heb voor 2 fietsen € 5.338 betaald . ben niet tevreden dacht dat batavus een gerenommeerd merk was.

 2. Pingback: Ervaringen Giant E-Bike - Elektrische fiets reviews - E-Bike Bond

 3. Pingback: Elektrische fiets kopen tips - Voorkom een miskoop - E-Bike Bond

 4. Pingback: Ervaringen Koga E-Bike - Elektrische fiets review - E-Bike Bond

 5. Wij hebben 2 Batavus e-Bike,s en een ervan is net 2 jaar oud en 5 keer in de fietsen winkel geweest voor een slecht contact in de accu
  nu 2 maanden uit de garantie accu opgestuurd en krijg een nieuwe accu , wel 350 euro bijlappen , te triest voor woorden , dat is Batavus geen garantie en geen service en ook 3000 per fiets neergelegd..
  Denkje een oer Nederlands bedrijf te kiezen , jammer dat er zo’n bedrijven bestaan die zo’n slechte service geven.
  Mijn fietsenaker heeft mij de brief laten lezen , en hij is ook mijn aanspreek punt , maar hij staat ook met de rug naar de muur.

  1. Bij regenachtig weer schuurt de remschoenen bij het achterwiel ,daar komt dan water en vuil tussen zoals zand enz ,dit schuurt de remschoenen af,ben bij Slijkhuis fietsenmaker geweest in Wapenveld en gevraagd als ik dit met lucht mag uit blazen ,dat mocht wel.
   Maar iedere keer na regen komt het schuren weer.
   Nu zit de remklauw aan de bovenkant van de remschijf hierdoor kan water en vuil zoals zand van de bovenkant erin komen en dat kan dan niet weg.
   Ben naar de dealer gegaan en tot mijn verbazing moesten er nieuwe remschoenen gemonteerd worden, en moest €28′- betalen.
   Heb Batavus gemaild hierover,maar ik moest naar de dealer gaan .
   Heb de dealer gevraagd als het een productie fout is ,maar dit was niet het geval.
   Hij rade mij wel aan om een Ducktape op de bovenkant te plakken van de remschoenen.
   Ik kreeg als antwoord van Batavus dat het hiermee is afgedaan.
   Nu heb ik zelf zoiets ,mijn vrouw rijd op een fiets van €3400,- met Ducktape om een euvel te verhelpen.
   En het is zo dat mijn vrouw nu iets vaker met de auto gaat naar haar werk terwijl de fiets daar voor gekocht is.
   Volgens mij is er een constructie fout

 6. Model van 8 jaar oud ( staat in de folder 2012 ) heeft defecte computerbediening op het stuur.

  Reactie fabrikant : deze hebben we niet meer, en worden ook niet meer gemaakt.
  Geven ook niet aan welke oplossing wel zou kunnen werken.

  E-bike van 8 jaar kan hierdoor container in, en is volgens fabrikant blijkbaar afgeschreven.

  Bah

 7. Wij hebben een week geleden twee Batavus Finez E-go fietsen gekocht met geïntegreerde accu’s. Bij beide fietsen is binnen een week de afdekplaat van de accu onder het rijden van de fiets afgeschoten. Deze schoten onder het achterwiel door; een gevaarlijke situatie. We hadden die kleppen nog niet eens zelf los gemaakt en dus ook niet de accu’s eruit gehaald.
  Die afdekklep zit met een klein plastic lipje vast en schiet dus blijkbaar heel snel los. De dealer had deze klacht niet eerder gehad. Herkent iemand dit? Misschien heeft iemand een oplossing?

 8. Mijn vrouw heeft een Batavus Finez E-go gekocht ,na drie maanden en 2000 km zijn de remschoenen al versleten ,op slijtage geen garantie zie de dealer ,dus €28,- betaald.
  Batavus aan geschreven en kreeg als antwoord dat ik naar dealer moest gaan ,maar dat het hierbij klaar was.
  Slijtage komt door regen en vuiligheid van wegdek bijv zand ,onder het fietsen krast en schuurt het ook .
  Dealer zei tegen mij ,doe maar een Ducktape op de bovenkant van de remklauw .
  Naar mijn weten is dit een ontwerp fout ,omdat de remklauw aan de bovenkant van de remschijf zit .
  Fiets van €3400,- , zwaarste accu rijdt rond met een Ducktape

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *