Ervaringen Batavus e-bike

Ervaringen Batavus E-Bike

Ervaringen Batavus E-Bike

Merk: Batavus
Website: Batavus.nl
Actief sinds: 1904
Prijsklasse: 1499,- tot en met 3499,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 60 modellen

Tussen alle ervaringen met E-Bike merken kan Batavus natuurlijk niet ontbreken. Batavus bouwt al ruim 100 jaar fietsen en is 1 van de grotere Nederlandse fiets merken. Batavus is samen met onder andere Koga en Sparta onderdeel van de Accell group. 

Vroeger maakte Batavus ook bromfietsen en motoren. Op dit moment worden er alleen nog fietsen onder de naam Batavus gemaakt.

Batavus Quip elektrische fiets
Batavus Quip E-Go voor 2199,-

Prijzen Batavus E-Bike

Met prijzen tussen de 1500 en de 3500 euro zit Batavus in het midden segment. Onder de 2000 euro heb je verschillende keuzes. Batavus fietsen zijn in vergelijking met andere merken ietwat hoog geprijsd. Een Sparta, Stella of Brinckers elektrische fiets met dezelfde specificaties zal een stukje goedkoper zijn dan een Batavus fiets.

Voordelen Batavus fiets

Batavus fietsen zien er erg goed uit. Ook is er ruime keuze uit verschillende modellen stadsfietsen. Ook zijn Batavus fietsen uitgerust met verschillende leuke opties zoals een riem aandrijving en schijfremmen. Batavus fietsen worden op veel plaatsen verkocht. De kans dat er een Batavus dealer bij jou in de buurt zit is dan ook erg groot.

Batavus Dinsdag E-Go riemaandrijving
Batavus Dinsdag met riemaandrijving voor 2649,-

Nadelen Batavus fiets

Zoals eerder benoemd zijn de Batavus fietsen wat aan de dure kant. Als je fietsen vergelijkt op specificaties is Batavus duurder dan andere merken met vergelijkbare fietsen.

Ervaringen Batavus E-Bike

Maar wat zijn de ervaringen met Batavus elektrische fietsen? Is de prijs gerechtvaardigd omdat de kwaliteit en service ook beter is dan bij andere merken?

Facebook reviews

Op Facebook staan de reviews uit. Ook vinden we verder relatief weinig terug op Facebook. Er zijn enkele berichten te vinden met klachten maar onder de berichten zijn ook zeker positieve geluiden te vinden.

Overige reviews

Op andere websites vinden we wel verschillende klachten over Batavus. De frustratie lijkt vooral veroorzaakt te worden door matige service. Zo zijn er onderdelen die het snel begeven en niet onder de garantie gerepareerd worden en dergelijke. Op klacht.nl zijn er zelfs 43 pagina’s aan klachten te vinden over Batavus fietsen. Uiteraard is dit een merk dat ook veel fietsen verkoopt alleen ons inziens zou een enorm gedeelte van deze klachten gemakkelijk op te lossen zijn. Het is dus wel een gemiste kans dat dit niet gedaan word.

Conclusie

 Batavus maakt mooie fietsen welke over het algemeen ook van prima kwaliteit zijn. De fietsen zijn iets duurder dan andere merken. Je kiest een Batavus dus niet per se voor de prijs.

Als er iets kapot gaat aan je fiets lijkt Batavus dit helaas niet echt op te lossen. Als je echt goede service van een fabrikant verwacht is Batavus wellicht niet het merk voor jou. Wel jammer aangezien er prachtige modellen tussen zitten.

Jullie ervaringen Batavus elektrische fietsen

Heb je zelf ervaringen met Batavus elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets? Hier vind je ook ervaringen met andere E-Bike merken:

Ervaringen E-Bike merken

3.5/5 - (54 stemmen)

27 gedachten over “Ervaringen Batavus E-Bike”

 1. Onze Batavus electrische fiets is nog geen 3 jaar oud. Heeft 2 servicebeurten gehad en nu al een accu die stuk is. Voor een fiets van 1800 euro is een auto vele malen goedkoper.

  1. onze batavus is ook 3 jaar oud heb al 160€ aan onderhoud betaald , dis play valt uit daarbij ook de hulpmoter , al 2x terug gebracht niet beter geworden. heb voor 2 fietsen € 5.338 betaald . ben niet tevreden dacht dat batavus een gerenommeerd merk was.

   1. E-bike batavus razer herenfiets 5 jaar en 9 maanden oud, scheurtjes in frame. Aankoop prijs €2950,00 Bij batavus 10 jaar garantie op frame alle batavus fietsen. Voor mij grote teleurstelling. Kreeg aanbod dames e-bike razer frame maar dat is niks voor mij, daarna bod € 625,00 of wanneer ik nieuwe fiets zou kiezen € 700,00. Slogan batavus fiets voor heel je leven, maar echter niet voor mij.Dus weet wat je doet bij aanschaf nieuwe fiets.

   2. Heeft niks met Batavus te maken, probleem is de te dure rotzooi van Bosch. Slechte motoren en vooral slechte accu’s.
    Heb mijn Batavus fiets zelf omgebouwd met een 500w Bafang BBS02B motor en een accu laten bouwen van 21Ah met panasonic cellen. rijd daar al meer als 22000KM probleemloos mee rond…

 2. Wij hebben 2 Batavus e-Bike,s en een ervan is net 2 jaar oud en 5 keer in de fietsen winkel geweest voor een slecht contact in de accu
  nu 2 maanden uit de garantie accu opgestuurd en krijg een nieuwe accu , wel 350 euro bijlappen , te triest voor woorden , dat is Batavus geen garantie en geen service en ook 3000 per fiets neergelegd..
  Denkje een oer Nederlands bedrijf te kiezen , jammer dat er zo’n bedrijven bestaan die zo’n slechte service geven.
  Mijn fietsenaker heeft mij de brief laten lezen , en hij is ook mijn aanspreek punt , maar hij staat ook met de rug naar de muur.

  1. Bij regenachtig weer schuurt de remschoenen bij het achterwiel ,daar komt dan water en vuil tussen zoals zand enz ,dit schuurt de remschoenen af,ben bij Slijkhuis fietsenmaker geweest in Wapenveld en gevraagd als ik dit met lucht mag uit blazen ,dat mocht wel.
   Maar iedere keer na regen komt het schuren weer.
   Nu zit de remklauw aan de bovenkant van de remschijf hierdoor kan water en vuil zoals zand van de bovenkant erin komen en dat kan dan niet weg.
   Ben naar de dealer gegaan en tot mijn verbazing moesten er nieuwe remschoenen gemonteerd worden, en moest €28′- betalen.
   Heb Batavus gemaild hierover,maar ik moest naar de dealer gaan .
   Heb de dealer gevraagd als het een productie fout is ,maar dit was niet het geval.
   Hij rade mij wel aan om een Ducktape op de bovenkant te plakken van de remschoenen.
   Ik kreeg als antwoord van Batavus dat het hiermee is afgedaan.
   Nu heb ik zelf zoiets ,mijn vrouw rijd op een fiets van €3400,- met Ducktape om een euvel te verhelpen.
   En het is zo dat mijn vrouw nu iets vaker met de auto gaat naar haar werk terwijl de fiets daar voor gekocht is.
   Volgens mij is er een constructie fout

 3. Model van 8 jaar oud ( staat in de folder 2012 ) heeft defecte computerbediening op het stuur.

  Reactie fabrikant : deze hebben we niet meer, en worden ook niet meer gemaakt.
  Geven ook niet aan welke oplossing wel zou kunnen werken.

  E-bike van 8 jaar kan hierdoor container in, en is volgens fabrikant blijkbaar afgeschreven.

  Bah

 4. Wij hebben een week geleden twee Batavus Finez E-go fietsen gekocht met geïntegreerde accu’s. Bij beide fietsen is binnen een week de afdekplaat van de accu onder het rijden van de fiets afgeschoten. Deze schoten onder het achterwiel door; een gevaarlijke situatie. We hadden die kleppen nog niet eens zelf los gemaakt en dus ook niet de accu’s eruit gehaald.
  Die afdekklep zit met een klein plastic lipje vast en schiet dus blijkbaar heel snel los. De dealer had deze klacht niet eerder gehad. Herkent iemand dit? Misschien heeft iemand een oplossing?

  1. Beste Lucy,

   ik heb 4 maanden geleden een Batavus Finez met geintegreerde accu gekocht en ben inmiddels aan mijn 4e afdekkapje toe: 2 gingen verloren tijdens het rijden, 1 raakte defekt/kapot aan het schuifknopje. Ik heb er nog een voor reserve gekocht: die afdekkapjes vallen er bij het minste geringste af. Zo’n fout zou bij een fiets als deze niet mogen voorkomen. Batavus (er)kent het probleem niet, hoewel ook bij kieskeurig.nl en de Consumentenbond meermaals over dit probleem wordt geklaagd.
   Wie heeft een goede oplossing ?

  2. Ik heb hetzelfde probleem met precies dezelfde fiets. De ebike rijdt prima. Echter, de combinatie stalen frame/ hardplastic accuklep is niet compatibel. Door trilling schiet de klep eraf. Bij mij gebeurde dat zo vaak. Plastic lipjes breken snel af bij het plaatsen van de accuklep. Echt een ontwerp en constructie fout! Ik ben er 4x voor naar de dealer geweest. Batavus vindt dit geen issue, de Fietsenmaker moest het maar oplossen. Levensgevaarlijk om met zoiets te rijden. In feite is dit probleem niet op te lossen.
   Gelukkig kon ik de fiets na 4 weken terug geven en krijg ik aankoopbedrag terug. Dat was coulance van de Fietsenmaker, niet van Batavus.

  3. Heb de fiets nu een week maar klepje is tijdens het fietsen al twee keer open gegaan. Als je er maar heel licht tegenaan komt schiet hij open.

  4. Hallo Lucy wij hebben het zelfde probleem een goedkope oplossing voor de afdekking van je accu op de Batavus Finez helaas is deze er ook regelmatig afgevallen of los geraakt de fietsen zijn van bj oktober 2022 verder een goede duurzame fiets wij hebben beide de zelfde en het zelfde probleem

 5. Mijn vrouw heeft een Batavus Finez E-go gekocht ,na drie maanden en 2000 km zijn de remschoenen al versleten ,op slijtage geen garantie zie de dealer ,dus €28,- betaald.
  Batavus aan geschreven en kreeg als antwoord dat ik naar dealer moest gaan ,maar dat het hierbij klaar was.
  Slijtage komt door regen en vuiligheid van wegdek bijv zand ,onder het fietsen krast en schuurt het ook .
  Dealer zei tegen mij ,doe maar een Ducktape op de bovenkant van de remklauw .
  Naar mijn weten is dit een ontwerp fout ,omdat de remklauw aan de bovenkant van de remschijf zit .
  Fiets van €3400,- , zwaarste accu rijdt rond met een Ducktape

 6. Batavus, vreselijk slechte ervaring mee, nieuwe fiets van ruim twee jaar en 1000 km gereden.
  Display en motor kapot, paar dagen na de garantie termijn.
  Aankloppen bij Batavus niet thuis.
  Koop geen Batavus.

 7. Hallo
  Koop nooit een Batavus.
  2 jaar geleden nieuwe Batavus gekocht voor meer dan 2000 euro.
  Na paar weken na de garantie van 2 jaar is de display kapot 175 euro en een week later de motor ruim 650 euro.
  Bij Batavus aangeklopt.valt niet onder de garantie.
  Wat een slechte leverancier.
  Straks ook nog een kapotte accu, let maar op.
  Komt ook veel te vaak voor bij de Batavus fietsen.
  Koop nooit meer een Batavus, leverancier met alleen maar dollar tekens 8n de ogen, en geen ogen voor de klacht van de consument.

 8. T. van de Veluwe

  Dan zijn de eerste e-bikes van Batavus beter geweest!
  Ik heb een van de eerste e-bikes. Het is een Padova uit 2007. Eén keer een nieuwe oplader van Batavus gekregen. Een keer een nieuwe accu na 7000 km (zelf betaald natuurlijk) en nu met de tweede accu staat er ruim 12.000 km op de teller. Dus gaat langer mee. Af en toe wel eens kleine akkefietjes zoals een kapotte rem of doortrappen. Maar verder nog erg tevreden met deze fiets. Maar zo te lezen moet ik nooit meer een nieuwe Batavus kopen.

 9. Ben zeer ontevreden over de service van Batavus. In november ben ik aangereden met mijn fiets (e-bike Mambo) hierdoor moest er een nieuw voorwiel + motor in. Levertijd zou in de 1e week van januari zijn. Toen het januari was, kreeg ik te horen dat het wiel pas in week 10 (half maart) geleverd zou worden. Balen natuurlijk. In week 11 nog niks gehoord, laten informeren…. sorry, wordt week 13…..In week 14 nog niks gehoord, weer informeren…. levertijd verschoven naar week 19!!! Ik vind dit niet normaal! Het faat om ern WIEL, niet om een handgemaakte Lambourghini oid. Kom op zeg! Ze maken mij niet wijs dat er in 5 maanden tijd niet één wiel gefabriceerd en geleverd kan worden.

 10. Hjvanderweide@live.nl

  Mijn elektrische fiets batavus 3 jaar oud met gashendel fiets gaat vanzelf harder gashendel werkt niet goed wie heeft dat ook wat kun je er doen

 11. Op de service van Batavus hoef je niet te rekenen. Mijn e-bike middenmotor heeft van af nieuw (1,5jaar) al vermogensproblemen.
  Stopt bij 18km/h met ondersteunen, blijft wel op display turbo aangeven, maar gaat ECO leveren. Mijn fietsenmaker heeft al meerdere keren overleg gehad met Batavus, maar die verwijzen naar Bosch, die op zijn beurt weer naar Batavus wijst. Al met al een bedroevende situatie, zeker voor een fiets van €2600. Voor mij dus nooit meer een Batavus.

 12. Ik heb een felder ,motor bosch actief Line te ligt ondersteuning alleen goed zonder tegenwind en zonder brug of viaduct op je pad voor € 2700 had ik iets beters verwacht

 13. mijn batavus gekocht in maart 2021 had dit ook blijkbaar zat de accu niet vast en bij een drempel vloog de kap er telkens af het binnenwerk aan de bovenkant waar accu moet vastklikken een beetje verzet en nu zit de accu wel vastgeklikt en is het opgelost

 14. Hier de ervaring met mijn Batavus Toumalet (met de motor in achterwiel)
  de fiets is nu 3,5 jaar oud en heeft nu 38000 km gelopen, storingen
  komen natuurlijk weleens voor, zoals de contacten van het display,
  en het opnieuw onder lading zetten om vreemd gedrag weg te werken
  Ook heb ik zelf al 2 maal de banden en ketting plus cassette vervangen
  (wat normale slijtage is) de accu laad ik iedere dag op en geeft totaal geen probleem, ik ben uiterst tevreden over deze Batavus fiets !!!

 15. Ik heb pasgeleden voor het eerst een elektrische fiets gekocht, een Batavus Ego Fonk. Op het display wordt de acculading met 5 streepjes weergegeven. Na ca. 40 km werd er nog één streepje getoond, dat kort daarna verdween. De accu was volledig leeg. Dermate leeg dat ik in het donker zonder verlichting kwam te zitten. Onbegrijpelijk dat zoiets kan. Fabrikanten zouden verplicht moeten worden om deze situatie te voorkomen door restcapaciteit voor de verlichting over te houden dan wel op een adequate manier te waarschuwen (middels tijdige pieptoon o.i.d). In plaats van enige begrip te tonen reageert er een mevrouw namens Batavus die hoog van de toren blaast en vertelt dat men bij Batavus juristen in dienst heeft die vinden dat Batavus hiervoor niet aansprakelijk kan worden gesteld.
  Mevrouw beweerde bovendien dat ik de enige was die klachten heeft. Misschien moet ze eens op deze pagina en klacht.nl kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *