Ervaringen Cube e-bike

Ervaringen Cube E-Bike

Ervaringen Cube E-Bike

Merk: Cube
Website: Cube.eu
Actief sinds: 1993
Prijsklasse: 1799,- tot 8499,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 80

Cube is een Duitse fiets producent. Het merk heeft een heel uitgebreid assortiment in mountainbikes, racefietsen, tourfietsen, kinderfietsen en natuurlijk ook E-Bikes.

Wellicht zegt het merk Cube je niet zo veel maar het is een enorm merk wat verkocht word in 60 landen. Het bedrijf verkoopt tegenwoordig ongeveer 500.000 fietsen. Dat is bijna het dubbele van bijvoorbeeld Gazelle.

Als een van de weinige producenten verkoopt Cube ook elektrische kinderfietsen.

Cube Elektrische kinderfiets
24 inch Cube Elektrische kinder mountainbike

Prijzen Cube E-Bike

Cube heeft een enorm assortiment waardoor het lastig is om te zien wat nou precies de goedkoopste en de duurste fietsen zijn. In ieder geval is 1 ding zeker. Je hebt voldoende keuze. Van elektrische mountainbike tot stadsfiets tot racefiets met ondersteuning.

Cube heeft vooral wat sportievere fietsen. Zo koop je bijvoorbeeld een Cube Touring Hybrid 500 voor 2199 euro. Voor dit geld koop je een sportieve fiets met Bosch middenmotor en 500Wh in tube accu. Niet slecht!

Cube Touring Hybrid 500 reviews
Cube Touring Hybrid 500 voor 2199,-

De echte stadsfietsen hebben een goede prijs kwaliteit verhouding maar zijn wel iets duurder dan Nederlandse concurrenten. Ook zijn ze trouwens wat duurder dan Duitse merken als Victoria en Pegasus.

Samengevat, de prijs kwaliteit verhouding is prima. De mountainbikes zijn in verhouding wel wat goedkoper (wellicht ligt de focus meer op E-Mountainbikes) dan de stadsfietsen. De stadsfietsen zijn iets duurder dan bij andere merken.

Voordelen Cube fiets

Cube heeft een enorm assortiment. Je zult hier zeker als sportieve fietsen genoeg keuze hebben.

Cube maakt hele mooie elektrische mountainbikes.

Doordat het merk in 60 landen verkoopt zul je eigenlijk overal wel een service punt moeten vinden. Dit kan een groot voordeel zijn als je bijvoorbeeld op fiets vakanties gaat of de fiets regelmatig mee neemt naar het buitenland.

CUBE NATURE HYBRID EXC 625 ALLROAD voor 2699,- review
CUBE NATURE HYBRID EXC 625 ALLROAD voor 2699,-

Nadelen Cube fiets

Cube stadsfietsen zijn wat duurder dan andere merken. Als je een standaard stadsfiets zoekt kun je wellicht beter voor een ander merk gaan.

Omdat het een Duits merk is die ook vooral produceert voor andere landen hebben ze vooral fietsen met derailleur systemen en open kettingkasten. Veel Nederlanders vinden dit een nadeel omdat je meer onderhoud hebt en je in Nederland relatief weinig voordelen hebt van deze systemen.

Ervaringen Cube E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Cube elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit maar er zijn genoeg verhalen te vinden. De meeste mensen zijn tevreden over de fiets en bij vragen geeft het bedrijf snel reactie. Er zijn veel positieve verhalen van fanatieke fietsers.

Overige reviews

Verder vinden we nog meer vooral positieve verhalen. Er word uitgebreid gesproken over fijne motoren en goede kwaliteit fietsen.

Ook presteert het merk goed in verschillende testen. Zo worden er in de AD Fietstest cijfers behaalt tussen de 7,4 en 8,7. Absoluut niet slecht dus.

Omdat er in het Nederlands niet enorm veel reviews te vinden waren zijn we verder gaan zoeken. Hier kwamen we enigszins schokkende verhalen tegen. Zo scoort het bedrijf op Trustpilot een 2,4. Hier vinden we heel veel klachten over slechte bereikbaarheid. Deze klachten zijn echter wel allemaal in het Engels of Duits. 

Door het enorme contrast vermoedden we dat het verkoopkantoor in Nederland een stuk beter zijn werk doet dan kantoren in het buitenland.

Conclusie

Cube maakt fietsen met een goede prijs kwaliteit verhouding. Vooral de Mountainbikes zijn scherp geprijsd en erg mooi.

De kwaliteit van de fietsen is super en de Nederlandse dealers en Nederlandse importeur verlenen prima service. In andere landen is de service een stuk minder.

Als je op zoek bent naar een stadsfiets kun je misschien beter kiezen voor een ander merk. Er is zijn voldoende betere, mooiere en goedkopere alternatieven. Als je op zoek bent naar een sportieve trekking fiets, mountainbike, racefiets of elektrische kinderfiets ben je bij Cube absoluut aan het juiste adres.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Cube elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

6 reacties op “Ervaringen Cube E-Bike”

 1. Sinds een maand eigenaar van een Cube touring hybrid pro 625 2021 model. Tot nog toe is het een erg fijne fiets. Heb voor het trapeze model gekozen omdat dat toch wat meer stevigheid geeft dan een dames model en de lagere instap is wel erg handig. Was wel een hele tour om de fiets te kopen. Heb deze uit Duitsland laten komen daar waren er nog voldoende op voorraad. In Nederland kon niemand ze leveren. En aangezien ik het een erg mooi model vond wilde ik perse deze fiets hebben.
  Moest wel zelf de trappers er aan zetten en het stuur rechtzetten. Ook de derailleur liep niet helemaal naar behoren. Maar na het nodige afstelwerk fiets hij geweldig. Vooral bergop geeft de 65Nm bosch motor veel trekkracht. Wel vreemd is dat er standaard geen slot op de fiets zit. Moest een extra breed slot kopen daar dit anders niet over de dikkere banden paste.

 2. Heb sinds 2 weken de Cube Touring Hybid Pro 625. Wilde een iets sportiever model dan mijn vorige Spart M10ti.
  De fiets is erg mooi afgewerkt en fietst erg prettig.
  Echter, volgens de km-teller rijdt ik 25 km/u maar in werkelijkheid maar 23 km/u gps-gemeten.
  Mijn partner heeft een ‘gewone’ Sparta E-bike en fiets volgens haar km-teller ook 25 km/u, maar Ik kan haar gewoon niet bijhouden.
  Ik wil dus sneller fietsen, maar daardoor schakelt de elektrische ondersteuning uit en trapt de fiets heel zwaar. Erg lastig dus dat je samen niet dezelfde snelheid kunt fietsen.
  De dealer heeft met de software iets kunnen aanpassen maar zonder gewenst resultaat. Wie heeft dezelfde ervaring? En is het opgelost? Of moet ermee leren leven?
  Tevens valt me op dat de trappers geen vrije terugloop hebben. Bij terugdraaien loopt de ketting mee. Is dat normaal? Want op het moment van terugdraaien zit er ca. 3 mm spelling in de trapper-slag waardoor een irritante ‘‘klik’ hoorbaar is alsof er iets los zit in de Bosch-motor. Is dit normaal?

  1. Hallo,
   Wat de snelheid betreft heb ik hetzelfde gemerkt. Waarschijnlijk een kwestie van de wielomtrek aanpassen. (Dealer)
   Vwb het terugdraaien van de pedalen, bij de mijne blijft de ketting dan gewoon stilstaan. Waarschijnlijk zit er toch ergens iets niet goed bij Uw fiets.

   Gr. Cube kathmandu rijder

 3. Cube, prima fietsen. We hebben de kathmandu hybrid pro. In juni 2021 besteld voor de prijs van 3099.- euro. Dat was voor het model 2022 inclusief de 50 euro prijsstijging.
  Bij levering op 20 november was de prijs ineens 3199.- euro. En staat het je niet aan dan laat de fietsen maar staan. Schijnt dat Cube de prijsverhoging per 1 november rucksichtslos doorvoert bij de klanten, die helemaal niets kunnen doen aan de huidige levertijden. Rare zaak, zo ben je als eind consument altijd de dupe.

 4. Pingback: Ervaringen Fietsvoordeelshop - Reviews Fiets voordeel shop

 5. Ben sinds 15 april 2021 in bezit van een
  Cube kathmandu one 500
  Op 26 augustus een servicebeurt laten doen en aangegeven dat de versnelling niet goed werkt, deze hebben ze afgesteld en de fiets weer mooi gepoetst.
  Maand later de fiets weer teruggebracht met de klacht dat de versnelling nog niet goed was. Telefoon gekregen dat de fiets klaar was, er moest een nieuw tandwiel achterop en een nieuwe ketting op
  90 euro. Ik vond het een beetje vreemd dat een maand eerder alles nog goed was. 1000 kilometer op gefietst bij de eerste servicebeurt.. 100 kilometer later dus ketting en tandwiel kapot!! De reden was volgens de dealer dat ik de 9 versnelling gebruikte, dat schijnt niet te kunnen bij deze fiets. Ben nu 1000 kilometer verder moet een afspraak maken voor de tweede servicebeurt. Maar nu doet hetzelfde probleem zich weer voor, maar nu in een versnelling lager want ik heb de 9 versnelling niet meer gebruikt. Ga een afspraak maken en leg alvast 90 euro klaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *