Ervaringen Cube e-bike

Ervaringen Cube E-Bike

Ervaringen Cube E-Bike

Merk: Cube
Website: Cube.eu
Actief sinds: 1993
Prijsklasse: 1799,- tot 8499,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 80

Cube is een Duitse fiets producent. Het merk heeft een heel uitgebreid assortiment in mountainbikes, racefietsen, tourfietsen, kinderfietsen en natuurlijk ook E-Bikes.

Wellicht zegt het merk Cube je niet zo veel maar het is een enorm merk wat verkocht word in 60 landen. Het bedrijf verkoopt tegenwoordig ongeveer 500.000 fietsen. Dat is bijna het dubbele van bijvoorbeeld Gazelle.

Als een van de weinige producenten verkoopt Cube ook elektrische kinderfietsen.

Cube Elektrische kinderfiets
24 inch Cube Elektrische kinder mountainbike

Prijzen Cube E-Bike

Cube heeft een enorm assortiment waardoor het lastig is om te zien wat nou precies de goedkoopste en de duurste fietsen zijn. In ieder geval is 1 ding zeker. Je hebt voldoende keuze. Van elektrische mountainbike tot stadsfiets tot racefiets met ondersteuning.

Cube heeft vooral wat sportievere fietsen. Zo koop je bijvoorbeeld een Cube Touring Hybrid 500 voor 2199 euro. Voor dit geld koop je een sportieve fiets met Bosch middenmotor en 500Wh in tube accu. Niet slecht!

Cube Touring Hybrid 500 reviews
Cube Touring Hybrid 500 voor 2199,-

De echte stadsfietsen hebben een goede prijs kwaliteit verhouding maar zijn wel iets duurder dan Nederlandse concurrenten. Ook zijn ze trouwens wat duurder dan Duitse merken als Victoria en Pegasus.

Samengevat, de prijs kwaliteit verhouding is prima. De mountainbikes zijn in verhouding wel wat goedkoper (wellicht ligt de focus meer op E-Mountainbikes) dan de stadsfietsen. De stadsfietsen zijn iets duurder dan bij andere merken.

Voordelen Cube fiets

Cube heeft een enorm assortiment. Je zult hier zeker als sportieve fietsen genoeg keuze hebben.

Cube maakt hele mooie elektrische mountainbikes.

Doordat het merk in 60 landen verkoopt zul je eigenlijk overal wel een service punt moeten vinden. Dit kan een groot voordeel zijn als je bijvoorbeeld op fiets vakanties gaat of de fiets regelmatig mee neemt naar het buitenland.

CUBE NATURE HYBRID EXC 625 ALLROAD voor 2699,- review
CUBE NATURE HYBRID EXC 625 ALLROAD voor 2699,-

Nadelen Cube fiets

Cube stadsfietsen zijn wat duurder dan andere merken. Als je een standaard stadsfiets zoekt kun je wellicht beter voor een ander merk gaan.

Omdat het een Duits merk is die ook vooral produceert voor andere landen hebben ze vooral fietsen met derailleur systemen en open kettingkasten. Veel Nederlanders vinden dit een nadeel omdat je meer onderhoud hebt en je in Nederland relatief weinig voordelen hebt van deze systemen.

Ervaringen Cube E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Cube elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit maar er zijn genoeg verhalen te vinden. De meeste mensen zijn tevreden over de fiets en bij vragen geeft het bedrijf snel reactie. Er zijn veel positieve verhalen van fanatieke fietsers.

Overige reviews

Verder vinden we nog meer vooral positieve verhalen. Er word uitgebreid gesproken over fijne motoren en goede kwaliteit fietsen.

Ook presteert het merk goed in verschillende testen. Zo worden er in de AD Fietstest cijfers behaalt tussen de 7,4 en 8,7. Absoluut niet slecht dus.

Omdat er in het Nederlands niet enorm veel reviews te vinden waren zijn we verder gaan zoeken. Hier kwamen we enigszins schokkende verhalen tegen. Zo scoort het bedrijf op Trustpilot een 2,4. Hier vinden we heel veel klachten over slechte bereikbaarheid. Deze klachten zijn echter wel allemaal in het Engels of Duits. 

Door het enorme contrast vermoedden we dat het verkoopkantoor in Nederland een stuk beter zijn werk doet dan kantoren in het buitenland.

Conclusie

Cube maakt fietsen met een goede prijs kwaliteit verhouding. Vooral de Mountainbikes zijn scherp geprijsd en erg mooi.

De kwaliteit van de fietsen is super en de Nederlandse dealers en Nederlandse importeur verlenen prima service. In andere landen is de service een stuk minder.

Als je op zoek bent naar een stadsfiets kun je misschien beter kiezen voor een ander merk. Er is zijn voldoende betere, mooiere en goedkopere alternatieven. Als je op zoek bent naar een sportieve trekking fiets, mountainbike, racefiets of elektrische kinderfiets ben je bij Cube absoluut aan het juiste adres.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Cube elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *