Ervaringen Flyer e-bike

Ervaringen Flyer E-Bike

Ervaringen Flyer E-Bike

Merk: Flyer
Website: flyer-bikes.com
Actief sinds: 1995
Prijsklasse: 3199,- tot 7499+
Aantal (E-Bike) modellen: 23

Flyer is van origine een Zwitsers merk. Het merk is zelfs marktleider in Zwitserland. Het is een premium merk wat de focus legt op kwalitatief hoogwaardige fietsen. Vanaf het begin in 1995 tot nu maakt het bedrijf uitsluitend elektrische fietsen.

oud model
Ouder model Flyer fiets

De eerste Flyer fietsen die echt een succes werden hadden een wat vreemde uitstraling. Bij het ontwerpen van deze fiets is de bruikbaarheid en het fietscomfort op 1 gezet. Hierdoor is er een fiets ontstaan die perfect fietste maar er wat minder spectaculair uit zag. Tegenwoordig zie je het idee van deze fiets nog steeds wel terug in de nieuwere modellen maar zijn ze gelukkig wel een stuk mooier geworden. Het idee blijft overigens hetzelfde; functionaliteit en comfort boven uiterlijk.

Prijzen Flyer E-Bike

Het goedkoopste model is de Gotour2 Gen2 voor 3199 euro. Deze fiets is voorzien van een Bosch middenmotor en 500Wh accu in het frame. De fiets ziet er fantastisch uit en is voorzien van goede onderdelen. Het blijft een premium merk wat zich richt op het hogere segment maar in verhouding is deze Gotour2 helemaal niet zo raar geprijsd.

Flyer Gotour2 gen2 review
Flyer Gotour2 gen2 vanaf 3199 euro

De bedragen gaan vanaf hier wel snel omhoog. In de Gotour4 vanaf 3599 euro zien we het aparte design van de eerdere flyer fietsen direct terug. Deze fiets is voorzien van een Panasonic motor en een zware 630Wh accu. Deze fiets heeft 26 inch wielen wat hem een stuk steviger maakt. Volgens Flyer is dit ook goed voor de wendbaarheid van de fiets.

Flyer Gotour4
Flyer Gotour4 vanaf 3599 euro

De Upstreet 5 Anniversary Edition is op dit moment de duurste fiets met een vanaf prijs van 7499 euro. Het is een super opvallende verschijning en wat ons betreft een plaatje om te zien. Deze fiets is voorzien van een enorme accu van 750Wh en een extra zware Panasonic motor. Ook deze fiets is voorzien van super hoogwaardige onderdelen zoals riemaandrijving en een Rohloff versnellingsnaaf. Duidelijk is dat er bij deze fiets geen consessies gedaan zijn.

Upstreet5 anniversary edition
FLYER Upstreet5 Anniversary Edition vanaf 7499 euro

Voordelen Flyer fiets

Flyer doet naar eigen zeggen geen consessies en probeert de perfecte fiets te bouwen. Dit resulteert in frames die perfect zouden moeten zijn. Ook zijn de aandrijfsystemen en andere onderdelen uitsluitend van goede kwaliteit.

Flyer heeft een aardig ruim assortiment in het hogere segment. Zo leveren ze bijvoorbeeld ook mountainbikes en vouwfietsen.

Flyer dealers zijn in veel verschillende landen te vinden. Je kunt dus op vakantie ook bij een specialist terecht.

Nadelen Flyer fiets

Flyer fietsen zijn wat duurder dan je standaard Gazelle of Stella fiets. Met een vanaf prijs van 3199 euro is het niet bepaald een koopje. Echter is dit wel goed te verklaren en zijn de fietsen niet per se uit verhouding duur.

Ervaringen Flyer E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Flyer elektrische fietsen?

Facebook reviews

Flyer fietsen scoort een 3,6 van de 5 sterren op Facebook. Dat is helaas niet zo’n goed teken. We lezen heel veel positieve verhalen van mensen die aangeven dat het de beste fiets ooit is. Helaas lezen we ook het een en ander over problemen en slechte service / communicatie. 

Wat we vaak ziek bij premium merken is dat de klant (terecht) ook wat kritischer is en vaak de fiets wat zwaarder gebruikt. De communicatie lijkt wel iets dat verbeterd kan worden door de fabrikant of importeur. 

Overige reviews

Op Trustpilot komen we een verzameling slechte reviews tegen. Deze gaan over grote technische problemen en matige service. Jammer. Meestal proberen ze bij premium merken de klant wel tevreden te houden.

Op Google heeft het bedrijf ongeveer 100 reviews met een gemiddelde van 3,5 van de 5 sterren. Ook hier is de rode draad weer matige service vanuit het bedrijf.

Verder vinden we online weer dezelfde verdeeldheid. Of mensen vinden het de beste fiets ooit of juist de meest verschrikkelijke.

Conclusie

Flyer bouwt prachtige fietsen van top kwaliteit en rekent hier een flinke prijs voor. De prijs kwaliteit verhouding is echter wel in orde. De prijzen zijn prima te verantwoorden.

Helaas lijkt de service vanuit de fabrikant wel tegen te vallen. Het is dus heel belangrijk om op zoek te gaan naar een goede betrouwbare verkoper die er voor jou staat als er problemen zijn. De fabrikant is lastig te bereiken bij problemen, Het is natuurlijk ook vooral aan de dealer om problemen op te lossen.

De fietsen schijnen wel fantastisch te fietsen. Het is dus een aanrader voor een fanatieke fietser mits je een goed aanspreekpunt hebt bij problemen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Flyer elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

2 reacties op “Ervaringen Flyer E-Bike”

  1. Pingback: Beste middenmotor elektrische fiets - E-Bike Bond

  2. gonnie hexspoor

    Ik heb sinds 2 weken trotse bezitster van mijn 3. Flyer ( upstreet5 7.03) Sinds 12 jaar fiets ik met een flyer en ben zeer tevreden. Woon in een heuvelachtig gebied met veel bospaden. Maak hier veel tochten ( up en down ) Rij zo 4500 km. Per jaar. 1-2 per jaar breng ik de fiets naar de fietsmechaniker voor een service en controle, ik doe niets zelf, hoogstens poetsen ( heel weinig) en de ketting wat smeren. Ik denk een goede service elk jaar bij een goede vakman is belangrijk. In die 12 jaar nooit een enkel probleem gehad. Ik ben Nederlandse en woon in Zwitserland en hier is de waardering van de flyer zo 4.8 dus heel wat hoger als in NL. Overigens, Als je hier fietsmechaniker wilt worden ga je na de middelbare school drie! Jaar werken in een firma en een dag per week naar de vakschool. Na die drie jaar een examen. De vakkennis van het personeel is daarom groot ( de fietsverkoper gaat 2 jaar naar de vakschool) Het brengt niets als je naar Zwitserland een email schrijft. Jouw aanspreek persoon is jouw dealer, die moet event. problemen oplossen! Dit is ook hier in Zwitserland zo. Overigens is Flyer sinds 2017 in Duitse handen https://www.handelszeitung.ch/unternehmen/flyer-schweizer-e-bike-wird-deutsch-1451188
    Wens iedereen viel fietsplezier. ( ik ben 72 en hoop nog velen jaren te mogen fietsen! )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *