Ervaringen Multicycle E-Bike

Ervaringen Multicycle E-Bike

Ervaringen Multicycle E-Bike

Merk: Multicycle
Website: Multicycle.nl
Actief sinds: 1977
Prijsklasse: 2499,- tot 4699,-
Aantal (E-Bike) modellen: 14

Multicycle is een bedrijf dat is opgericht in 1977. Het merk legt de focus om enigszins sportieve stadsfietsen. De fietsen worden met de hand gebouwd in Gelderland. Naar eigen zeggen bouwt het bedrijf hoge kwaliteit fietsen en is het enorm innovatief. 

Multicycle wil graag een premium merk zijn en verkoopt fietsen in de hogere prijsklasse.

Prijzen Multicycle E-Bike

Multicycle levert vooral fietsen met middenmotor maar ook met voorwiel motor. Het goedkoopste model is de Noble EF met voorwiel motor. Deze fiets kost maar liefst 2499 euro. Dit is voor een elektrische fiets in het algemeen niet heel bijzonder maar we hebben zelf nog nooit zo’n dure fiets met voorwiel motor gezien. De fiets ziet er fantastisch uit en is voorzien van hoge kwaliteit onderdelen. Dit model word geleverd met een 518Wh accu. Ondanks het feit dat de fiets er fantastisch uit ziet kunnen we toch wel concluderen dat deze uit de markt geprijsd is. Een vergelijkbare fiets koop je bij veel aanbieders voor ongeveer 2000 euro en in sommige gevallen nog een beetje minder.

Multicycle Noble EF voor 2499 euro

Het volgende model is de Solo Emi voor 2599 euro. Dit is een fiets met een 418Wh accu en een Shimano Steps middenmotor. Misschien heb je dit al eens in andere artikelen gelezen maar wij zijn niet zo fan van deze motoren. Deze geven vaak storingen en er zijn heel veel gevallen bekend waarbij de motor meerdere keren vervangen moest worden. Op papier is het een goede motor maar in de praktijk zijn er vaak problemen mee. Daarnaast is de accu ook niet heel erg indrukwekkend. Verder wederom een prachtige fiets om te zien.

De duurste fiets is de Prestige EMS. Dit is een fiets met Shimano XT Derailleur systeem en Di2 schakeling. Di2 is elektronische schakeling. Je hoeft dus niet te draaien maar je drukt op een knopje. Ook heeft dit een automatische schakel mogelijkheid. Een erg leuke gadget. Deze fiets is ook voorzien van een 630Wh accu in het frame. Persoonlijk zijn we het meest gecharmeerd van deze fiets. Ook is de prijs meer in verhouding dan bij de andere fietsen. Deze fiets is wel weer uitgerust met een Shimano middenmotor.

Prestige EMS Multicycle ervaringen
Multicycle Prestige EMS voor 4699 euro

Voordelen Multicycle fiets

Multicycle fietsen zien er fantastisch uit.

De afwerking van de fietsen is super. De lasnaden zijn mooi weggewerkt en verder hebben de fietsen ook een hele mooie luxe uitstraling. Zeker het frame is van boven gemiddelde kwaliteit.

De fietsen zijn afgewerkt met top onderdelen. Zo zit er super mooie goede verlichting op en worden ook uitsluitend top kwaliteit banden gebruikt.

Nadelen Multicycle fiets

De fietsen zijn duur. Het is natuurlijk prima om je op een bepaald segment te focussen alleen wat ons betreft is de prijs niet helemaal in verhouding. De prijs kwaliteit verhouding is dus niet optimaal.

Ervaringen Multicycle E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Multicycle elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook scoort het bedrijf een 4,8. Absoluut een prima score. Eigenlijk alle reviews zijn ook positief. De verhalen zijn ook enorm positief. We lezen bijvoorbeeld dat een mevrouw haar elektrische fiets al 10 jaar heeft en dat deze nog steeds heel goed bevalt. Ook geeft ze aan dat de fiets zonder ondersteuning licht fietst. Dit kunnen we ons goed voorstellen met de lichte frames. De fietsen zijn ook iets lichter dan gemiddeld.

Overige reviews

Via het forum van de Fietsersbond vinden we echter hele andere verhalen. Hier vraagt iemand om ervaringen met het merk en er zijn enorm veel mensen super ontevreden. Hier vinden we ook een verhaal over dat Multicycle in 2016 failliet is gegaan. Het bedrijf is in 2016 door vermoedelijk matige bedrijfsvoering op de fles gegaan. 3 maanden later is er een doorstart gemaakt en sindsdien is er ook bij Multicycle het een en ander veranderd. Voor het faillissement heeft het bedrijf meerdere eigen E-Bike systemen op de markt gebracht wat achteraf toch geen goed bleek. Na het faillissement zijn ze verder gaan ontwikkelen met bestaande systemen.

Veel van de reviews gaan dan ook over fietsen van voor het faillissement. 

Op Klachtenkompas vinden we wederom heel veel vervelende verhalen van voor het faillissement.  Omdat dit al langer geleden is gaan we hier niet te veel op in.

Op de Google bedrijvenpagina van Multicycle vinden we meer recente reviews. De meningen zijn hier enigszins verdeelt. Het bedrijf scoort hier een 3,8 van de 5 sterren. Helaas zitten hier wel veel vervelende verhalen tussen en in het verleden is niet op alles gereageerd.

Conclusie

Multicycle fietsen zien er prachtig uit en worden met goede materialen afgemonteerd. Het middenmotor systeem is niet onze favoriet (wij adviseren Bafang of Bosch systemen) maar verder is er niets op aan te merken.

Wel zijn Multicycle fietsen een stuk duurder dan andere merken. Deze prijsverschillen zijn wat ons betreft niet goed te verantwoorden.
De reviews van na 2016 zijn overwegend positief maar ook niet uitzonderlijk goed.

Ben je echt verliefd geworden op een Multicycle fiets en is budget geen probleem? Dan kun je de fiets gerust kopen. Maar wat ons betreft kun je dus net wat meer fiets kopen voor je geld bij verschillende andere merken.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Multicycle elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

2.7/5 - (3 stemmen)

7 gedachten over “Ervaringen Multicycle E-Bike”

 1. Voorheen 2 normale fietsen gehad van MC. Waarom? Omdat ze duidelijk lichter fietsen dan welk ander merk.
  In 2016 beide een gebruikte MC e_bike gekocht van 2011. Oude systeem dus. Nu 2021 nog nooit ook maar 1 probleem met wat dan ook gehad. Fantastische kwaliteit en mooie fietsen en voor ons nooit meer anders!

 2. Hallo wij hebben 2 mc fietsen TOUR met de voorwielmotor gekocht in 2018.
  Deze fietsen kosten toen 2799 euro pst.
  Bij de koop geen aandacht geschonken aan de remmen. Er zitten geen schijfremmen op maar dat had wel gemoeten voor deze prijs.
  Ik wil ze graag inruilen voor een paar met middenmotor maar de inruilprijs is zeer laag dat valt ons erg tegen. Ook de accu prestatie neemt heel snel af, ook een min punt.

 3. Zojuist een MC Voyager EMI aangeschaft. Bevalt prima. Is even wennen als je van Bosch naar Shimano gaat, maar het electronisch schakelen verloopt vlot en soepel. Of het op de lange termijn ook blijft bevallen ? Ik ga erwel vanuit.

 4. In 2018 nieuwe MC Spirit e-bike met voorwielmotor gekocht (omdat ik zoveel mogelijk zonder ondersteuning fiets), voor bijna 3000 euro. In 2021, na ruim 3 jaar, ging de accu kapot. Nu, na 8 maand wachten, te horen gekregen van Multicycle dat de accu niet meer leverbaar is, en dat voor dit model ook geen andere accu leverbaar is. Als je de kapotte accu terug wilt, moet je 80 euro betalen voor onderzoekskosten. En verder mag je het zelf uitzoeken en laten ze je gewoon stikken!!!
  Inmiddels is de fiets voorzien van nieuwe accu en nieuwe motor van een ander merk, voor dezelfde prijs als waarvoor je bij Multicycle een nieuwe accu koopt (niet voor deze fiets dus). Keurig werk geleverd door tm-tweewielers in Veenendaal!
  VOOR MIJ NOOIT MEER EEN MULTICYCLE!!!

 5. Een MC gekocht 4 jaar geleden . Bleek een oud model .
  Na 4 jaar accu lader stuk . Bedrijf gebeld en opgezocht via internet wordt deze niet meer gemaakt .
  Gelukkig via een bedrijf nog iets kunnen regelen , 4 punts stekker wordt niet meer gemaakt .
  Het koste mij 186 euro , zo jammer .
  Maar ik ben wel blij met mijn fiets , de fiets rijdt ook goed zonder ondersteuning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *