Ervaringen Pointer e-bike

Ervaringen Pointer E-Bike

Ervaringen Pointer E-Bike

Merk: Pointer
Website: pointerrijwielen.nl
Actief sinds: 1983
Prijsklasse: 1469,- tot 2199,-
Aantal (E-Bike) modellen: 11

Pointer Rijwielen is een ervaren Fries bedrijf. Pointer staat van oudsher bekend om stevige kwalitatief hoogwaardige fietsen. Tegenwoordig maakt het bedrijf uiteraard ook elektrische fietsen. Er is een assortiment van 11 verschillende modellen beschikbaar. 

Het bedrijf levert fietsen met voorwiel motor en Bafang middenmotoren. Het assortiment bestaat uit sportievere stadsfietsen, een transportfiets en een fiets met lage instap. Ook levert het merk aardig wat herenfietsen. Dit is voor de liefhebber wel heel fijn omdat dat aanbod tot steeds minder aan het worden is.

Prijzen Pointer E-Bike

Pointer elektrische fietsen zijn relatief scherp geprijsd. De goedkoopste fiets is de E-Grande. Dit is een transportfiets met voorwiel motor. De fiets kost 1469 euro en is voorzien van een vrij kleine accu. Het is wel mogelijk om voor een relatief klein bedrag een accu upgrade te krijgen. De fiets is ook voorzien van 7 versnellingen.

E-Grande ervaringen Pointer
Pointer E-Grande voor 1469,-

Bij de middenmotoren word het pas echt interessant. Voor 1999,- tot 2199,- heb je keuze uit 5 verschillende modellen. Dit is geen gekke prijs. Wel zijn deze fietsen weer standaard uitgerust met een vrij kleine accu. Voor 90 euro krijg je een iets grotere accu en voor 240 euro meerprijs krijg je een 15.6A accu. Dit is een relatief grote accu.

Kortom, Pointer fietsen zijn scherp geprijsd. De focus ligt ook vooral op het betaalbare segment. Je hebt uitgebreide keuze onder de 2200 euro en je kunt natuurlijk ook altijd je oude fiets nog inruilen bij de Pointer dealer.

Ook vinden we de Midra 2.0. Dit is een sportievere stadsfiets met middenmotor. Deze kost nu slechts 1799,-. Het is echter niet duidelijk of dit een actie prijs betreft of deze altijd zo scherp geprijsd is.

Review Pointer Midra voor 1799,-
Pointer Midra voor 1799,-

Voordelen Pointer fiets

De fietsen zijn betaalbaar. Ook is de prijs kwaliteit verhouding prima.

Pointer heeft een prima assortiment in de lagere prijsklasse.

Pointer fietsen zijn in meerdere kleuren te krijgen.

Nadelen Pointer fiets

Pointer fietsen worden standaard geleverd met een relatief kleine accu. Als je dus een wat grotere actieradius wil zul je toch moeten kiezen voor een accu upgrade. In dit artikel kun je lezen hoe ver je ongeveer met een accu kunt fietsen. Pointer fietsen zijn standaard voorzien van een 8.8A accu. Dit staat gelijk aan ongeveer 317Wh.

Pointer heeft (nog) niet heel veel dealers. Het kan dus zijn dat je een stukje moet reizen voor een Pointer fiets.

Ervaringen Pointer E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Pointer elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook scoort het bedrijf heel erg goed. Er zijn eigenlijk uitsluitend positieve verhalen van enthousiaste Pointer rijders. Naast de recensies zijn er verder op Facebook ook geen negatieve verhalen te vinden. Dit is enorm knap voor een merk wat al zo lang bestaat.

Overige reviews

Verder komen we op het forum van de fietsersbond een verhaal tegen van een mevrouw die slechts 45 kilometer zou kunnen fietsen op een accu die 120 kilometer mee zou moeten gaan. Naast het feit dat we de schattingen van Pointer zelf enigszins optimistisch vinden is vooral de reactie van Pointer zelf echt ondermaats. Er word totaal geen gehoor gegeven aan de klacht en er word aangegeven dat het aan de bereider ligt. Dit zou natuurlijk best kunnen maar desalniettemin kun je natuurlijk altijd respectvol met klanten om gaan.

Echter is dit wel een verhaal van een flinke tijd geleden. 

Op Google scoort het bedrijf een 3,9 van de 5 sterren. Niet fantastisch. Helaas zijn er wel wat vervelende verhalen te vinden over slechte garantie. Dit is dus iets waar het merk nog aan kan werken.

Conclusie

Pointer fietsen zijn degelijk en van goede kwaliteit. De prijs kwaliteit verhouding is ook prima. Er is best wat keuze in de betaalbare prijsklasse.

Het is aan te raden om wel voor een accu upgrade te gaan, Ook met deze accu upgrade zijn de fietsen nog betaalbaar en concurrerend qua prijs.

Over de garantie lezen we verschillende verhalen. Er lijkt ruimte voor verbetering bij het bedrijf.

Kortom, het zijn degelijke fietsen en de prijs kwaliteit verhouding is in orde. Zorg er wel voor dat je de fiets koopt bij een betrouwbaar verkooppunt waar jij je op je gemak voelt.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Pointer elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

3.5/5 - (68 stemmen)

2 gedachten over “Ervaringen Pointer E-Bike”

  1. Ik wil graag een tweedehands electrische fiets merk pointer komen. Ik heb vandaag proef gereden maar de motor maakt een geluid zo hard is dit normaal of raden jullie me af om deze fiets te kopen hij is 6 jaar oud.

  2. Hallo,ik heb sinds juli 22 een pointer e bike forte lage instap met een xl accu,een prima fiets op vlakke wegen,maar voor heuvels niet echt geschikt.
    Wat ik me wel afvraag,ik kan nergens een accu vinden voor deze fiets,mocht het ooit nodig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *