Ervaringen E-Bike Das Original

Ervaringen E-Bike Das Original

Ervaringen E-Bike Das Original

Merk: E-Bike Das Original
Website: ebikedasoriginal.nl
Actief sinds: ?
Prijsklasse: 2499,- tot 6299,-
Aantal (E-Bike) modellen: 53

E-Bike Das Original is een Duits fietsmerk dat uitsluitend E-Bikes produceert. Over het algemeen zijn de Duitse merken die we eerder behandeld hebben altijd erg goed uit de bus gekomen.

Duitse fietsen zijn vaak voorzien van Bosch motoren. Dit is natuurlijk al een flink pluspunt. Daarnaast zijn de regels in Duitsland strenger dan in Nederland. Zo moeten stuurpennen, zadelpennen en verlichting aan bepaalde eisen voldoen. Als je gaat voor een premium Duits merk zoals Victoria, Pegasus of E-Bike Das Original kun je dus uitgaan van een bepaalde kwaliteitsstandaard die je op Nederlandse fietsen niet altijd ziet.

Prijzen E-Bike Das Original E-Bike

Waar Victoria en Pegasus fietsen al verkrijgbaar zijn vanaf zo’n 2000 euro is dat hier iets anders. De goedkoopste E-Bike Das Original is de City Classic die een adviesprijs van 2499,- draagt.

City Classic voor 2499,-
City Classic voor 2499,-

Voor dit geld krijg je een stadsfiets met een 400Wh accu, Bosch motor en schijfremmen. Niet verkeerd. Dit is ook gelijk het enige model met deze prijs. Vanaf daar gaan de prijzen snel richting de 3000 euro. Voor dit geld krijg je overigens ook meer versnellingen en een zwaardere motor.

In het hogere segment heeft het merk ook flink wat aanbod. Waar de eerste modellen ons qua uiterlijk niet zo aanspreken is dat in het hogere segment wel het geval. Er zijn prachtige sportieve fietsen verkrijgbaar met indrukwekkende specificaties.

Al met al is de prijs kwaliteit verhouding prima maar liggen de prijzen iets boven het gemiddelde.

Voordelen E-Bike Das Original fiets

Duitse degelijkheid, je kunt uit gaan van een kwaliteitsstandaard die boven gemiddeld is. De fietsen worden afgemonteerd met goede degelijke onderdelen en er worden hoge eisen gesteld aan de fietsen.

Het merk heeft een enorm ruim assortiment. Ook in het hogere segment is er voldoende keuze. Houd je van sportieve fietsen met goede prestaties en hoge kwaliteit onderdelen? Dan ben je absoluut aan het juiste adres.

E-Bike Das Original Trekking ervaringen
Trekking 001E voor 6299,-

De fietsen zijn allemaal voorzien van een Bosch systeem. Dit staat erg goed bekend en heeft samen met Bafang ook onze voorkeur.

Er ligt een aardig dealernetwerk. De kans dat er een verkooppunt bij jou in de buurt zit is dus aardig aanwezig.

Nadelen E-Bike Das Original fiets

De prijs ligt wat hoger dan gemiddeld. Ook kun je eigenlijk vanaf 3000 euro pas een beetje shoppen. 

De goedkopere modellen zien er naar onze mening niet zo heel erg denderend uit. Dit zijn ook typisch Duitse modellen en zullen iets minder aanslaan bij het Nederlandse publiek.

Ervaringen E-Bike Das Original

Maar wat is de ervaring van de consument met E-Bike Das Original elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook vinden we niet zo heel veel ervaringen met het merk. Dit doet ons vermoedden dat het bedrijf nog niet zo heel erg veel fietsen in Nederland verkoopt. Tussen de reviews die we wel vinden zit 1 slechte review over de lakkwaliteit. Echter is het voor ons niet te achterhalen of dit gegrond is omdat er nog maar zo weinig over het merk te vinden is.

Overige reviews

Verder komen we online ook weinig verhalen tegen van consumenten. Echter zijn de verhalen die we wel kunnen vinden best wel positief. We vinden wat berichten op verschillende websites die verder allemaal positief zijn. Weinig tot geen klachten dus.

Daarnaast vinden we verschillende fietstesten van bijvoorbeeld de ANWB, het AD, de Telegraaf en de fietsersbond. Deze uitslagen zijn ook zonder meer positief te noemen.

Conclusie

Het merk levert in het hogere segment prachtige fietsen. De fietsen zijn niet goedkoop. Ze worden uitgerust met hoge kwaliteit onderdelen.

Online is er nog niet heel veel te vinden over het merk. Laat dus ook vooral hieronder even weten wat jouw mening over de fietsen is en wat je bevindingen zijn na aanschaf of een proefrit. 

Wij vermoedden dat dit merk de komende jaren best wat marktaandeel zou kunnen veroveren. We blijven het uiteraard op de voet volgen.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met E-Bike Das Original elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

2 reacties op “Ervaringen E-Bike Das Original”

 1. In april 2020 een Das Original C007 Intube Active gekocht. Heel tevreden over de rijkwaliteiten van deze fiets, echt heel blij mee (en nog steeds!).
  Maar…. na ca. 3 weken begon de lak spontaan te bladderen. Volgens de vertegenwoordiger in Nederland van Das Original , de EBike Factory in Uden, was het mijn eigen schuld. De conclusie was meteen getrokken: hangslot op de fiets laten vallen. Dit was niet alleen onwaar, heb daarvoor 15 jaar Sparta Ion gereden en zal ongetwijfeld weleens met mijn slot tegen de fiets hebben gestoten, maar dat gaf al die jaren geen lakschade. Het heeft me tot begin mei 2021 (!) veel moeite en gezeur gekost om de klacht in behandeling te nemen. Das Original adverteert immers met 30 jaar framegarantie. Inmiddels had de fietswinkel mij laten weten dat er nóg 7 Das Original slachtoffers in zijn winkel waren met een zelfde lakprobleem. Begin mei jl. heeft de vertegenwoordiger mijn fiets opgehaald om de fiets opnieuw te spuiten. Anderhalve maand later nog niets van hem vernomen en mijn fiets nog steeds niet terug. Na wat negatieve reviews over dit merk online kwam de vertegenwoordiger opeens in actie en had ik binnen drie dagen mijn fiets terug, keurig in de lak. “Als het probleem zich weer voordeed, zouden ze hem komende winter (als er meer tijd is) opnieuw helemaal lakken”. Omdat mijn vertrouwen in dit merk volledig weg is, vroeg ik mij dit even in een mailtje te bevestigen, maar dat wil Das Original niet… Hoe win je vertrouwen van de klant terug, vraag ik me dan af. Ze willen van me af en hebben nu voorgesteld de fiets tegen de aankoopprijs terug te nemen. Zooo jammer, nogmaals, de fiets is qua rijkwaliteiten fantastisch! Eén mailtje dat ze bij nieuwe lakproblemen de fiets opnieuw behandelen, zou voldoende zijn om van mij van een zwaar teleurgestelde, een alsnog tevreden klant te maken. Gemiste kans, nu moet ik noodgedwongen op zoek naar een andere (ander merk) fiets.
  Conclusie: Das Original is een fantastische fiets, de serviceverlening van dit merk is echt te triest voor woorden. Behoedt u voor veel ellende en frustratie, niet kopen! Er zijn vast meer ebikes, die fantastisch fietsen en waarvan het service-level wél goed is!

 2. Beste IBK,

  Goed dat ik dit lees want na mijn oriënterende fase stond een fiets van Das Original hoog op mijn lijstje. Nu zal ik een andere keuze maken aangezien ik toch naar e-bikes kijk in een hogere prijsklasse. Jammer maar helaas.

  Groet,
  MD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *