E-Bike spiegel, aanrader?

E-Bike spiegel, aanrader?

E-Bike spiegel, aanrader?

Is een E-Bike spiegel een aanrader? Op een normale fiets kwam dit niet tot nauwelijks voor maar tegenwoordig zie je ze steeds vaker; spiegels voor een elektrische fiets. In dit artikel vertellen we je alles over fietsspiegels en onder dit artikel kun je de door ons aanbevolen fietsspiegels vinden.

Is een E-Bike spiegel verplicht?

Een E-Bike spiegel is alleen verplicht op een speed pedelec. Dit is een fiets die harder dan 25 kilometer per uur gaat. Op een normale elektrische fiets hoef je dus geen fietsspiegel te monteren.

Is een E-Bike spiegel aan te raden?

Op een elektrische fiets fiets je doorgaans een stuk sneller dan op een normale fiets. Daarom is het van belang om goed op te letten in het verkeer. Een fietsspiegel is dus zeker een aanrader. Het is niet verplicht en je kunt prima zonder maar zeker als je al wat onzeker in het verkeer bent is het heel fijn om een fietsspiegel op je fiets te hebben. Op die manier kun je het overige verkeer goed in de gaten houden.

Waar moet een goede fietsspiegel aan voldoen?

Er zijn heel veel verschillende spiegels op de markt. Zo koop je voor een paar euro al een exemplaar dat op bijna iedere fiets te monteren is. Echter is deze wel minder goed te verstellen en zul je hier ook niet alles perfect in kunnen zien. Een goede fietsspiegel is makkelijk te verstellen en is van stevige degelijke kwaliteit. Het is de bedoeling dat je deze goed afstelt en dat hij vanaf dat moment ook goed blijft zitten. Als je over hobbels heen fietst of per ongeluk een stoepje mee pakt mag hij niet gaan bewegen.

Fietsspiegel goed afstellen

Let bij aanschaf van een spiegel er altijd op dat je in ieder geval één spiegel hebt met linkse montage. Deze kant is het belangrijkste. Op een scooter is de linkerkant ook verplicht omdat je deze het meest nodig hebt. Uiteraard is het ook prima om 2 spiegels te monteren zodat je aan beide kanten goed zicht hebt.

Zorg ervoor dat de spiegels niet te ver naar buiten gemonteerd worden. Spiegels die ver buiten de fiets uitsteken kunnen ook voor gevaarlijke situaties zorgen.

Stel je spiegel zo af dat je nog net een stukje van jezelf kunt zien en een goed overzicht hebt van de weg achter je. Op die manier kun je beter inschatten hoe dichtbij iemand is. Ook is het fijn dat je een deel van het wegdek ziet.

Het is goed om na het monteren van je spiegel een rondje te fietsen en goed te controleren of je je omgeving goed in de gaten kunt houden. Haal eens iemand in en kijk of je die persoon goed in de gaten kunt houden en kunt inschatten hoe dicht deze persoon bij jou in de buurt fietst.

Fietsspiegels

Er zijn tientallen fietsspiegels op de markt. Een goede fietsspiegel kost meestal ongeveer 25 euro. Veel goedkopere spiegels leveren vaak in op functionaliteit. We geven een aantal voorbeelden van spiegels die volgens ons geschikt zijn.

E-Bikespiegel licht dimmend
1. Fietsspiegel licht dimmend (speed pedelec) €28,95

Wat ons betreft de mooiste spiegel die op dit moment te verkrijgen is. Super stevig en met een sportieve look. Deze spiegel is ook geschikt voor speed pedelec fietsen. De spiegel is perfect te verstellen en heeft licht dimmend glas.

Elektrische fietsspiegel mirage rond
2. Fietsspiegel links Mirage rond. €18,95

Fietsspiegel met een prima prijs kwaliteit verhouding. Deze stevige spiegel is ook goed te verstellen.

meachow
3. Fietsspiegel Links Meachow €19,95

Een iets sportievere look dan de eerder genoemde Mirage spiegel. Ook deze spiegel is super stevig en goed te verstellen. 

Low Budget spiegel

Wil je een zo goedkoop mogelijke fietsspiegel? Ook daar zijn mogelijkheden voor. Houd er echter wel rekening mee dat je in deze spiegels doorgaans iets minder ziet en dat deze regelmatig weer moet bij stellen. Als je dit geen probleem vind zijn er spiegels vanaf een paar euro te vinden.

Conclusie; is een E-Bike spiegel aan te raden?

Jazeker. Je kunt je prima redden zonder maar het is absoluut een aanrader. Bij twijfel altijd doen dus. Als het budget het toe laat is een

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *