Hoe lang duurt e-bike opladen?

Hoe lang duurt E-Bike opladen?

Hoe lang duurt E-Bike opladen?

Hoe lang duurt E-Bike opladen? Hoelang duurt het voordat de accu van je elektrische fiets van 0% naar 100% geladen is?

Dit kan per elektrische fiets verschillen. Over het algemeen duurt het opladen van je E-Bike 4-6 uur. Als je de fiets dus ’s avonds aan de lader zet is hij ’s ochtends altijd vol.

E-Bike opladen bij lage temperaturen

Als het onder 0 is kan het opladen langer duren. Ook is dit niet goed voor de accu cellen. Het advies is dan ook om wanneer het onder 0 graden is de accu binnen op te laden. Heb je een verwarmd hok? Geen probleem. Zolang de accu niet lang aan hele lage temperaturen word blootgesteld is er niets aan de hand.

Diepte ontlading voorkomen

Ook is het belangrijk om de accu regelmatig te gebruiken en op te laden. Als de accu leeg is is het goed om hem zo snel mogelijk weer op te laden. Als je de accu te lang leeg laat staan kan dit effect hebben op de werking van de accu.

Bij laden 

Je kunt een accu ook bij laden. Als een accu nog voor 50% vol zit duurt opladen ook minder lang dan bij een lege accu. Oudere accu’s moesten altijd helemaal leeg gereden worden en vervolgens helemaal vol geladen, andere accu’s moesten constant aan de stroom staan. De nieuwere accu’s zijn wat dat betreft minder zinnig en kun je prima bij laden zonder dat dit effect heeft op de werking van de accu.

Onderweg opladen

Ga je een langere fietstocht maken? Dan kun je ervoor kiezen om je lader mee te nemen. Je kunt altijd vragen of je bij een lokaal koffietentje je fiets kunt opladen. Ook kun je hier een overzicht vinden van oplaadpunten.

Snel laders

Voor sommige merken elektrische fietsen kun je ook speciale snelladers kopen. Dit is handig als je onderweg bij wil laden maar veroorzaakt wel meer slijtage dan een normale lader. Het advies is dan ook om de lader te gebruiken die je bij aanschaf van je elektrische fiets gekregen hebt.

Lees hier nog enkele tips over Actieradius vergroten.

Bekijk hier een aantal leuke betaalbare E-Bikes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *