Ervaringen Dahon

Ervaringen Dahon Vouwfietsen

Ervaringen Dahon Vouwfietsen

Merk: Dahon
Website: Dahon website
Actief sinds: +/- 1980
Prijsklasse: +/- 2000,-
Aantal (E-Bike) modellen: 1

Deze Amerikaanse fabrikant is al zo’n 40 jaar actief in de vouwfietsen. Het merk bouwt ook alleen vouwfietsen. Ze staan vooral  bekend om de goede kwaliteit en het feit dat ze erg licht fietsen. Geen wonder dat ze erg populair zijn.

Prijzen Dahon E-Bike

Dahon vouwfietsen zijn niet goedkoop. Ze willen zich ook graag profileren als premium merk dus het is wel logisch dat daar ook een prijskaartje aan hangt. Een vouwfiets met een adviesprijs van ongeveer 2000 euro is dus ook wel pittig. Veel elektrische vouwfietsen zijn al te krijgen vanaf zo’n 1000 euro. Dit merk zit dus in een beduidend hogere prijsklasse. 

Voordelen Dahon fiets

Dahon is een echte vouwfiets specialist. Het bedrijf maakt al 40 jaar uitsluitend vouwfietsen. Ze weten dus wel waar ze mee bezig zijn.

De vouwfietsen zijn vaak licht. Dit maakt ze erg geliefd onder bootjes mensen. Je kunt de fietsen makkelijk op en van de boot tillen.

Deze vouwfietsen fietsen ook erg comfortabel. Als je dit vergelijkt met een goedkoper merk zul je het verschil al snel merken. 

Nadelen Dahon fiets

De vouwfietsen zijn erg prijzig. Dit maakt ze alleen geschikt voor mensen met een flinke portemonnee of voor mensen die de fiets echt intensief gebruiken.

Onderdelen zijn vaak ook duur. Voor oudere modellen zijn deze ook niet altijd even goed te krijgen.

Je kunt niet duidelijk zien waar dealers zich bevinden. Het lijkt er dan ook op of je Dahon eigenlijk alleen online kunt bestellen, tenzij jouw lokale fietsenwinkel de fietsen toevallig levert.

Ervaringen Dahon E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Dahon elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook zijn flink wat reviews te vinden. De meeste zijn uitermate positief. Het bedrijf scoort dan ook 4,5 van de 5 sterren. Van overal ter wereld lezen we berichten van enthousiaste vouwfiets gebruikers. Ook zijn er speciale Facebook groepen met Dahon gebruikers. Een echte liefhebbers fiets dus. 

Dahon Reviews

Overige reviews

Verder vinden we online ook voornamelijk positieve berichten. Het is even zoeken omdat er weinig Nederlandse reviews zijn die specifiek over het merk gaan. Mocht je dus zelf ervaringen hebben, deel ze dan onder dit artikel. Dit kan toekomstige Dahon kopers enorm helpen.

De reviews die we wel vinden zijn in het Engels maar ook allemaal zonder meer positief. Hier en daar zit er uiteraard een klant tussen die minder tevreden is maar we zien geen negatieve verhalen over de kwaliteit van het merk.

Conclusie

De vouwfietsen zijn niet bepaald goedkoop. Echter is de kwaliteit volgens Dahon fietsers uitstekend. Ook fietsen ze een stuk lichter dan andere merken. De prijs komt dus niet uit de lucht vallen. 

De ervaringen zijn ook goed. Het merk heeft voornamelijk positieve reviews. Ook zijn er een hoop echte fans te vinden.

Nadeel is wel dat er geen makkelijke manier is om te zien waar Dahon dealers zich bevinden. Niet iedereen vind het fijn om online te bestellen. Je zult dus even flink moeten zoeken voor een dealer bij jou in de buurt.

Heb je dus een flinke portemonnee en hecht je veel waarde aan een goede, comfortabele vouwfiets? Dan is Dahon perfect voor jou!

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met deze fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Lees hier meer E-Bike ervaringen.

E-bike merk beoordelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *