Ervaringen Achielle E-Bike

Ervaringen Achielle E-Bike

Ervaringen Achielle E-Bike

Merk: Achielle
Website: achielle.be
Actief sinds: 1946
Prijsklasse: Vanaf 2749,-
Aantal (E-Bike) modellen: 7

Achielle is een Belgisch merk. In de Achielle fabriek word echt de hele fiets gebouwd. Van stalen buis tot complete fiets. Ook het lakken van de fiets, spaken van de wielen etc gebeurd allemaal in eigen beheer. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit heel goed in de gaten gehouden kan worden.

Bij Achielle kun je zelf je fiets samenstellen. Je kunt in de configurator zelf beslissen welke kleuren en onderdelen je wil gebruiken. Vervolgens word deze fiets met de hand gebouwd in België. Bij Achielle maken ze uitsluitend gebruik van goede kwaliteit materialen en onderdelen om de fietsen te assembleren.

Alle fietsen zijn voorzien van een middenmotor en schijfremmen.

Achielle Odiel E-Bike

Prijzen Achielle E-Bike

De prijzen van deze handgemaakte fietsen zijn niet bepaald laag te noemen. De goedkoopste E-Bikes zijn de Annette en de Alfons. Beide beginnen bij 2749 euro. Zoals eerder besproken kun je de fiets helemaal zelf samenstellen. Maar voor elke optie komt er uiteraard wel weer wat bij. Zo zijn bepaalde kleuren duurder dan andere en kun je kiezen voor andere handvatten of zadels.

Kortom, het kan nog flink oplopen. Andere modellen beginnen bij 3000 euro en de Ferre (bakfiets) heeft een vanaf prijs van 4000 euro.

De prijzen zijn wel erg goed te verklaren daar het een handgemaakte fiets is. De meeste frames (en soms hele fietsen) komen uit oostbloklanden of Azië. Uiteraard is dit qua productie vele malen goedkoper. 

Wie een unieke met de hand gebouwde Achielle wil rijden moet dus wat dieper in de buidel tasten.

Voordelen Achielle fiets

Een Achielle is een vrij unieke fiets. Je komt jouw fiets niet op iedere straat hoek tegen zoals dat bij een Gazelle bijvoorbeeld wel het geval is.

Doordat de hele fiets in België gebouwd is is de kwaliteit veel beter te controleren door het bedrijf.

Achielle fietsen zien er prachtig uit. Hou je van retro fietsen? Dan is het uiterlijk van de fiets zeker een voordeel.

De fietsen zijn allemaal voorzien van een middenmotor.

Nadelen Achielle fiets

Het grootste nadeel zal toch het prijskaartje zijn. De fiets is relatief duur. Uiteraard is dit goed te verklaren maar door de prijs is deze fiets niet voor iedereen weggelegd.

Het is een relatief simpele fiets. Zo hebben de fietsen bijvoorbeeld geen vering en dat soort dingen. Dit is vaak een voordeel alleen als je op zoek bent naar een fiets met vering is dit wellicht een nadeel.

Ervaringen Achielle E-Bike

Maar hoe zijn de ervaringen van mensen die in het bezit zijn van een Achielle fiets? Vertaald deze focus op kwaliteit zich ook in tevreden klanten?

Facebook reviews

Op Facebook scoort het bedrijf een 4,8 van de 5 sterren. Een top cijfer dus! Er is dan eigenlijk ook maar 1 slechte review te vinden. Deze review gaat over dat een fiets die al 2,5 jaar uitsluitend buiten staat last heeft van roest. Uiteraard is geen enkele fiets er voor gebouwd om buiten te staan. Alle metalen kunnen slecht tegen vocht en andere weersinvloeden. Het is dus logisch dat de fiets en verschillende onderdelen gaan roesten als een fiets alleen maar buiten staat.

Verder zijn alle reviews dus erg positief. Ruim 70 positieve verhalen tegenover 1 minder positief verhaal. Dit is dus een hele goede score.

Overige reviews

Verder zijn er op het internet ook voornamelijk positieve verhalen te vinden. Omdat het merk relatief klein is is er wel wat minder online te vinden over het merk. Wel word hier het vermoeden bevestigd dat het gewoon hele degelijke en stevige fietsen zijn.

Conclusie

Als je een retro elektrische fiets zoekt is Achielle wellicht wel de fiets voor jou. Je koopt een kwalitatief goede fiets met hoogwaardige onderdelen. Ook heeft je fiets een uniek ontwerp en zul je niet snel een buurman of buurvrouw tegen komen met dezelfde fiets.

De vallen met een prijskaartje vanaf 2749,- wel in het hogere segment. Deze prijs is wel goed te verklaren omdat de fiets helemaal met de hand gebouwd word in België. 

Jullie ervaringen Achielle elektrische fietsen

Heb je zelf ervaringen met Achielle elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets? Hier vind je ook ervaringen met andere E-Bike merken:

Ervaringen E-Bike merken

5/5 - (1 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *