Ervaringen Hollandia E-Bike

Ervaringen Hollandia E-Bike

Ervaringen Hollandia E-Bike

Merk: Hollandia
Website: Hollandia.nl
Actief sinds: ?
Prijsklasse: 899,- tot en met 1649,-
Aantal (E-Bike) modellen: +/- 14

Het merk Hollandia is een onderdeel van BIG (Bicycle Industry Group). Onder deze groep vallen onder andere Rivel, Mobion, Pelikaan, Ranger en natuurlijk Hollandia zelf. Dit soort fietsen worden vaak geleverd in bijvoorbeeld bouwmarkten en supermarkten etc. Uiteraard vind je het ook terug in verschillende fietsenwinkels.

De term ‘’bouwmarkt fiets’’ hebben de meeste mensen wel eens van gehoord. Dit is eigenlijk precies wat Hollandia is. Een goedkope fiets welke op zoveel mogelijk plekken verkocht word.

Het moederbedrijf is actief in veel verschillende landen. Je zou deze merken dus ook overal tegen kunnen komen.

Faillissement BIG Wholesale en Hollandia

Bicycle Industry Group is helaas failliet gegaan. Hiermee ook de merken die gevoerd werden. Echter lijkt een deel van Hollandia overgenomen te zijn door het nieuwe online merk Villette. Meer informatie vind je hier: Villette Reviews

Prijzen Hollandia E-Bike

Hollandia E-Bikes zijn super scherp geprijsd. De prijzen variëren van 899 tot 1649 euro. In de prijsklasse rond de 1000 euro is veel keus. Voor 1199,- koop je een heel leuk uitziende transportfiets met voorwiel motor.

Heb je liever iets sportievers? Geen probleem. De ‘’Fronta’’ is al leverbaar voor 1249,-. Ook deze fiets is voorzien van een voorwiel motor.

De Hollandia Mimo is met zijn 1649,- de duurste in het assortiment. Deze heeft dan ook als enige een middenmotor.

Voordelen Hollandia fiets

Hollandia fietsen hebben buitengewoon aantrekkelijk prijskaartje. Er zijn weinig merken die een ruim assortiment hebben in deze prijsklasse. Ook worden de fietsen vaak geleverd in leuke kleurtjes. 

Als je een fiets online besteld via de webshop word deze geleverd door een Hollandia dealer. Dat is wel erg fijn. Je hebt zo het gemak van een webshop maar nog wel een aanspreekpunt als er iets aan de hand is.

Nadelen Hollandia fiets

Er zijn niet heel veel dealers. Het aantal verkooppunten is een beetje gelimiteerd. Ook is het assortiment niet heel groot. Het zijn allemaal wat goedkopere fietsen.

Aan de andere kant is het misschien ook wel goed als een bedrijf zich op een bepaald segment focust. Bij Hollandia is dit overduidelijk het lagere segment.

Ervaringen Hollandia E-Bike

Maar hoe is de Service van het bedrijf achter Hollandia? En is de kwaliteit wat je ervan kunt verwachten?

Facebook reviews

Op Facebook scoort Hollandia een 4 van de 5 sterren. Prima score. Wel zijn het vooral recensies zonder verdere toelichting. De recensies die wel toegelicht zijn zijn wat minder goed. Er word geklaagd over trage levering en matige communicatie. Alsnog een prima cijfer op Facebook.

Overige reviews

Op Google zijn op verschillende plekken reviews te vinden. Op Google heeft Holandia slechts 3 reviews. Hiervan zijn 2 goed en 1 niet zo best. 

Op fietstest.nl zien we dat de Fronta een 6,3 scoort. Dit is voldoende maar niet per se erg indrukwekkend. 

BIG (het moederbedrijf) zelf scoort een 2,8 op Google. Hier zijn verschillende klachten te vinden over levering en kwaliteit van de fietsen.

Ook bij de andere bedrijven als Pelikaan en Rivel zijn dezelfde soort verhalen te vinden.

Fiets Service Nederland

Ook Fiets Service Nederland (FSN) is een onderdeel van BIG Bicycles. Dit bedrijf moet de service en garantie voor de verschillende merken regelen. FSN heeft op de homepagina een stukje staan over roestvorming en dat dit niet onder de garantie valt, een lekkere binnenkomer. Veel klachten gaan dan ook over roest. Volgens FSN moet je je fiets om de paar weken insmeren met zuurvrije vaseline. Uiteraard helpt dit tegen roestvorming maar het is wel een opmerkelijk verzoek. We hebben tientallen fietsmerken behandeld en zijn nergens tegen gekomen dat een merk het nodig vond om fietsen in te smeren met vaseline.

Conclusie

Hollandia is een bouwmarkt fiets. Een betaalbaar maar B-merk product. De zeer scherpe prijs is wel terug te zien in de kwaliteit van het product. De fietsen zien er erg leuk uit maar niet gemaakt voor het leven.

Alle waar is naar zijn geld natuurlijk. Als je je fiets sporadisch gebruikt is een Hollandia prima. Ook is het belangrijk dat de fiets altijd binnen staat. 

Als je een fiets wat zwaarder gebruikt of regelmatig buiten laat staan kun je misschien beter voor een iets duurdere fiets van een ander merk kiezen (of je fiets insmeren met zuurvrije vaseline).

Jullie ervaringen Hollandia elektrische fietsen

Heb je zelf ervaringen met Hollandia elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische fiets? Hier vind je ook ervaringen met andere E-Bike merken:

Ervaringen E-Bike merken

E-bike merk beoordelen?

9 gedachten over “Ervaringen Hollandia E-Bike”

 1. Ik heb een Hollandia optima basic e- bike bij albert hejn gekocht maar het probleem is dat ik nu de fiets wil late revisieren en hun zeggen dat ze niet weten waar ik moet gaan hier in wassenaar waar ik woon kuntu mij zeggen waar ik heen moet . bvd

  1. Hallo,

   Hollandia is een onderdeel van BIG Bicycles. Dit bedrijf is recentelijk failliet gegaan.

   Voor het faillissement was FSN verantwoordelijk voor service en onderhoud. Ik heb geen idee of dit bedrijf nog wel bestaat maar wellicht kunt u het hier eens proberen: https://www.fsnplus.nl

   Heel veel succes en ik hoop dat ze het op kunnen lossen.

 2. Heb sinds maart een Hollandia mimo. Bij lege accu, 1 blokje op display en op vlakke weg weinig wind haal ik maar 9,9 km/h . Fietsen winkel zegt, dat dit normaal is, omdat de fiets zwaarder is. Ik vind dat een e- bike met lege accu 16 km/h , een normale fietssnelheid moet kunnen halen.

 3. Helaas zoek ik dus iemand die hem kan repareren..

  Zit wat water in waardoor kortsluiting ontstaat, rare fratsen heeft en het vandaag niet meer deed..

  Wie O wie kan hiernaar kijken.

 4. Hoi ik heb een elektrische fiets van Hollandia en probeer er achter te komen wat het maximale gewicht is van de bagagedrager ivm plaatsing kinderzitje maar ik kom er niet achter omdat er niets op mijn fiets staat vermeld. Hoe kom ik er achter…?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *